Jump to content
Българският форум за музиканти

Buzz Звук от струните


Sa6o929

Recommended Posts

Здравейте току що се връщам с нова корт китара с floating bridge всичко хубаво, но най-горната ми струна издава такъв звук все едно е разтроена китарата някакво жужене? Започва от 1ви праг и постепенно намаля надолу. Имам нит който затяга самия гриф от главата надолу затова няма как да идва проблема оттам. Според мен е в самия бридж, но не съм сиг къде точно. Пробвах да навдигна струните по-високо от грифа но резултата е същия. Има и също 6 болта отзад, които невелират тремолото, но не съм се занимавал с тях защото само 1ва струна не е наред? Пробвах и с различен тунинг, но нищо не става. Някой да знае как се оправя? Ако нищо не става смятам ест нов комплект струни да взема, но да питам все пак :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко шашаво обяснение, но проблема би трябвало да е точно от височината на струните. Могат да се повдигнат от бриджа с отвертка или шестограм, зависи как е.

Иначе ако наистина не е помогнало (ако си го направил правилно), може проблема да е в нъта, тръст-род-а, примерно.

Но щом е нова китара - най-вероятно има нужда просто от интонация. :(

 

ПС: Не я ли пробва в магазина? Или си я поръчал по нета?

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надолу в темите беше споменато, че закономерност от по-дебелите струни е по-високия екшън, т.е. пробвай с по-дебели струни. Аз примерно като си навих тръс-рода с деветки нямам тон (само жужене) на 9 праг, 1 струна.

 

Само дето малко се съмнявам да е от това, понеже новите китари идват с достатъчно дебели струни (10/11) по принцип.

 

Успех в решаването на проблема! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах я и човека ми каза, че трябва да я настроя от бриджа. С шестограм опитах, но както казах звука си стои същия. Може би съм го направил грешно затова може ли да ми обясниш как е точно. Ако е от значение навивал съм само горния нит при бриджа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажи модела на китарата си, първо.

Иначе, казваш floating bridge - това си е стандартно двупосочно тремоло, без заключване. Тоест, там от където минават струните през бриджа, нещата се наричат седла (примерно, може да срещнеш и друга терминология). Би трябвало от двете страни на седлото да има два винта, които съответно мърдат седлото нагоре-надолу, като така повдигаш-смъкваш струната да не жужи.

 

Прегледай това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич щом на по високите прагчета намалява бъза значи че на по високите прагчета има значително по висок екшън и той намаля драстично при по ниските. Значи трябва да си кривнеш грифа чрез тръс рода :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам не си много навътре в нещата, за това най-добре отдели някой лев и иди при лютиер или попитай тук някой от фурма да ти помогне за сет-ъп на китарата. Може и да минеш само с някоя бира. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвах да вдигна бриджа много и се намали този шум, но пък падат пружините, които го държат и няма някакво средно ниво. Ще пробвам с тръст рода пък ако не стане ще я пратя да я видят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някакво жужене? Започва от 1ви праг и постепенно намаля надолу
врътни тръсрода с не повече от 1/8 оборот обратно на часовника (предполагам имаш шестогранче с китарата) и виж след половин ден как ще е.Като въртиш отпусни струните,след процедурата ги върни в строй.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.