Sa6o929 Публикувано Октомври 26, 2010 Публикувано Октомври 26, 2010 Здравейте току що се връщам с нова корт китара с floating bridge всичко хубаво, но най-горната ми струна издава такъв звук все едно е разтроена китарата някакво жужене? Започва от 1ви праг и постепенно намаля надолу. Имам нит който затяга самия гриф от главата надолу затова няма как да идва проблема оттам. Според мен е в самия бридж, но не съм сиг къде точно. Пробвах да навдигна струните по-високо от грифа но резултата е същия. Има и също 6 болта отзад, които невелират тремолото, но не съм се занимавал с тях защото само 1ва струна не е наред? Пробвах и с различен тунинг, но нищо не става. Някой да знае как се оправя? Ако нищо не става смятам ест нов комплект струни да взема, но да питам все пак Цитирай
Slide Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 (Редактирано) Малко шашаво обяснение, но проблема би трябвало да е точно от височината на струните. Могат да се повдигнат от бриджа с отвертка или шестограм, зависи как е. Иначе ако наистина не е помогнало (ако си го направил правилно), може проблема да е в нъта, тръст-род-а, примерно. Но щом е нова китара - най-вероятно има нужда просто от интонация. ПС: Не я ли пробва в магазина? Или си я поръчал по нета? Редактирано Октомври 26, 2010 от Slide Цитирай
Yo The Real Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 Надолу в темите беше споменато, че закономерност от по-дебелите струни е по-високия екшън, т.е. пробвай с по-дебели струни. Аз примерно като си навих тръс-рода с деветки нямам тон (само жужене) на 9 праг, 1 струна. Само дето малко се съмнявам да е от това, понеже новите китари идват с достатъчно дебели струни (10/11) по принцип. Успех в решаването на проблема! Цитирай
Sa6o929 Отговорено Октомври 26, 2010 Автор Отговорено Октомври 26, 2010 Пробвах я и човека ми каза, че трябва да я настроя от бриджа. С шестограм опитах, но както казах звука си стои същия. Може би съм го направил грешно затова може ли да ми обясниш как е точно. Ако е от значение навивал съм само горния нит при бриджа? Цитирай
Slide Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 Я кажи модела на китарата си, първо. Иначе, казваш floating bridge - това си е стандартно двупосочно тремоло, без заключване. Тоест, там от където минават струните през бриджа, нещата се наричат седла (примерно, може да срещнеш и друга терминология). Би трябвало от двете страни на седлото да има два винта, които съответно мърдат седлото нагоре-надолу, като така повдигаш-смъкваш струната да не жужи. Прегледай това. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 Пич щом на по високите прагчета намалява бъза значи че на по високите прагчета има значително по висок екшън и той намаля драстично при по ниските. Значи трябва да си кривнеш грифа чрез тръс рода Цитирай
Slide Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 Предполагам не си много навътре в нещата, за това най-добре отдели някой лев и иди при лютиер или попитай тук някой от фурма да ти помогне за сет-ъп на китарата. Може и да минеш само с някоя бира. Цитирай
Sa6o929 Отговорено Октомври 26, 2010 Автор Отговорено Октомври 26, 2010 Ами пробвах да вдигна бриджа много и се намали този шум, но пък падат пружините, които го държат и няма някакво средно ниво. Ще пробвам с тръст рода пък ако не стане ще я пратя да я видят. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 някакво жужене? Започва от 1ви праг и постепенно намаля надолуврътни тръсрода с не повече от 1/8 оборот обратно на часовника (предполагам имаш шестогранче с китарата) и виж след половин ден как ще е.Като въртиш отпусни струните,след процедурата ги върни в строй. Цитирай
Recommended Posts