Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не намерих такава тема ( сигурно защото не съм се ровил много :) ), но всеки да сподели по някоя песничка която той обича да си свири от време на време, но не съм от най-добрите китаристи :cheers: , такаче да не е много трудна! :yes:

Предварително :thx:

Отговорено

songsterr.com Има всички песни + табове за всеки инструмент и ти ги свири табовете. В началната страница си пише кои песни са за начинаещи , средни и тн.. :cheers:

Отговорено

Master-ът определено не е лесна песен, особено ако я свириш цялата.

+ това под "лесна песен", аз разбирам нещо, което да е за начинаещ, който все още няма усвоена техника и бързина на свирене, master of puppets определено не е бавна песен (изключвайки интерлюдията).

Отговорено (Редактирано)

Според мен няма лесна или трудна песен ако става въпрос на мен Crystal mountain на Death ми е по-трудна. Всичко е до това колко ти се свири дадена песен и ти харесва аз поне съм така като ме накефи нещо и го свиря дори да е риф по риф докато не го науча цялато (примерно соло песен отделни риффове..). Затова е много относително да кажеш коя песен е лесна и трудна . A ако ти трябва нещо за напълно начинаещ свири Smoke on the water !

----------------------------------------------------------------

И пак казвам всичко зависи от това какъв стил слушаш и какъв свириш.АКО свириш още за да зпомниш позиции някои друг по-известен риф песен и тн ...е друго ! ! !

Редактирано от JustHATEme
Отговорено

Благодаря, но не съм толкова новак :) и Smoke on the water одавна я свира. Но имах предвид да не пишите някво супер трудно соло. Но вие добре сте разбрали, като казахте например Death-Crystal Mountain. Ще я разуча и ще почна да я свиря. И отново :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Този сайт Сонгстър е много добър, само дето подредбата/категоризацията на песните е доста зле, ще ме извинявате ама един начинаещ (в пълния смисъл на думата) няма да може да свири Sweet Child (особено в целия си вид), Welcome Home, World Painted Blood или Nightmare. Песните в Indermeddiate (Smells Like Teen Spirit например) са доста по-лесни, макар че и там има песни, които са подценени много здраво.

Редактирано от Yo The Real
Отговорено

Слагам Smoke on the water към лесните парчета защото почти всеки бегинър минава през супер известното звучене на точно този лесен риф за който ти ми говориш ! :thumbs_up::greenangel:

Отговорено

Като изключим солото seek & destroy е много лесна. Пък и става за упражняване на някои техники :greenangel: ( или поне на мен много ми помогна) . Master така и не мога да я усвоя.

Отговорено

Повечето неща на Skunk Anansie са интересни и не трудни за свирене. Откъм сола няма много предизвикателства там, но има други глупости. :greenangel: