Jump to content
Българският форум за музиканти

Кажете някои песни, лесни за свирене


radooo

Recommended Posts

Не намерих такава тема ( сигурно защото не съм се ровил много :) ), но всеки да сподели по някоя песничка която той обича да си свири от време на време, но не съм от най-добрите китаристи :cheers: , такаче да не е много трудна! :yes:

 

Предварително :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

songsterr.com Има всички песни + табове за всеки инструмент и ти ги свири табовете. В началната страница си пише кои песни са за начинаещи , средни и тн.. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

crystal mountain ... master of puppets Има много зависи и от това каква музика слусшаш ! :cheers: (Много ме кефят тези двете голям кеф ми е и да ги свиря ! )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Master-ът определено не е лесна песен, особено ако я свириш цялата.

+ това под "лесна песен", аз разбирам нещо, което да е за начинаещ, който все още няма усвоена техника и бързина на свирене, master of puppets определено не е бавна песен (изключвайки интерлюдията).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма лесна или трудна песен ако става въпрос на мен Crystal mountain на Death ми е по-трудна. Всичко е до това колко ти се свири дадена песен и ти харесва аз поне съм така като ме накефи нещо и го свиря дори да е риф по риф докато не го науча цялато (примерно соло песен отделни риффове..). Затова е много относително да кажеш коя песен е лесна и трудна . A ако ти трябва нещо за напълно начинаещ свири Smoke on the water !

----------------------------------------------------------------

И пак казвам всичко зависи от това какъв стил слушаш и какъв свириш.АКО свириш още за да зпомниш позиции някои друг по-известен риф песен и тн ...е друго ! ! !

Редактирано от JustHATEme
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, но не съм толкова новак :) и Smoke on the water одавна я свира. Но имах предвид да не пишите някво супер трудно соло. Но вие добре сте разбрали, като казахте например Death-Crystal Mountain. Ще я разуча и ще почна да я свиря. И отново :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сайт Сонгстър е много добър, само дето подредбата/категоризацията на песните е доста зле, ще ме извинявате ама един начинаещ (в пълния смисъл на думата) няма да може да свири Sweet Child (особено в целия си вид), Welcome Home, World Painted Blood или Nightmare. Песните в Indermeddiate (Smells Like Teen Spirit например) са доста по-лесни, макар че и там има песни, които са подценени много здраво.

Редактирано от Yo The Real
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагам Smoke on the water към лесните парчета защото почти всеки бегинър минава през супер известното звучене на точно този лесен риф за който ти ми говориш ! :thumbs_up::greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим солото seek & destroy е много лесна. Пък и става за упражняване на някои техники :greenangel: ( или поне на мен много ми помогна) . Master така и не мога да я усвоя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това според мен това е лесно http://www.youtube.com/watch?v=2McETUUb0-A Ето и тук доста песни и линк към парчето http://www.farhatguitar.com/acdc_16/hells-bells_9/parte_5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето неща на Skunk Anansie са интересни и не трудни за свирене. Откъм сола няма много предизвикателства там, но има други глупости. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.