wAnk0 bee Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 Здр на всички,въпросът ми е: Понеже съм начинаещ с Ел.китара искам да попитам кои са най-добрите марки китари предложете ми: Мерси предварително и ако може ппедлпжете ми някои китари от 200 до 300 лева мс предварително !
blago9696 Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=57027 Тва е темата за добри и евтини китари.
PuppetMaster Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 Най-добрите китари (за мен) са Gibson и Fender, а за 200-300 лева можеш или да си откриеш нещо в темата купува продава или да обиколиш магазините и да си разгледаш. След мен ще се чуят много отзиви от сорта, всеки си има свой собствен вкус, каква музика ще свириш и т.н., за това дай повече информация какво търсиш, за да могат да ти кажат на къде да тръгнеш. Успех
wAnk0 bee Отговорено Октомври 7, 2010 Автор Отговорено Октомври 7, 2010 Най-добрите китари (за мен) са Gibson и Fender, а за 200-300 лева можеш или да си откриеш нещо в темата купува продава или да обиколиш магазините и да си разгледаш. След мен ще се чуят много отзиви от сорта, всеки си има свой собствен вкус, каква музика ще свириш и т.н., за това дай повече информация какво търсиш, за да могат да ти кажат на къде да тръгнеш. Успех Аз искам да свиря рок-карт рок,един приятел ми каза че ямаха и корт са най-добрите марки но все пак реших да попитам
Acei Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 а за мен най-доби китари са DEAN и Ibanez, и от вторите за 300 - 400 лв можеш да си купиш от Икономов нова. става дума за GAX модела
blr Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 Преди да са затворили темата, няма много смисъл в понятието "най-добра марка" не само за китари, но и за почти всичко останало. Въпросът ти е почти толкова безмислен, колкото и въпрос от рода: коя е най-добрата марка автомобили/телефони/панталони...
asen93 Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 На мен любимата ми марка китари е Gibson по конкретно Gibson Les Paul но тази марка не е нискобюджетна.
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 7, 2010 Отговорено Октомври 7, 2010 (Редактирано) Щом търсиш китари в този ценови диапазо, можеш да пробваш примерно Cort. Най-добре малко се запознай с историята на електрическата китара, най-известните модели и техния звук. След това решавай. Това е работа за няколко дни. Можеш да попрочетеш за Gibson Les Paul(както и за човека Les Paul), за Gibson SG, Fender Stratocaster, Telecaster, другите модели на Gibson и Fender, BC Rich, ранните модели Ibanez, След това за така наречените "суперстратове" като много популярните Ibanez RG, Jackson и т.н. Прочети за различните видове адаптери, за различните видове тремоло системи, техните предимства и недостатъци. След като понаучиш това-онова и разбереш какъв тип китара искаш, тогава обиколи магазините, виж какво се предлага и пак питай за конкретни модели, които си си харесал. Във форума също има доста полезна информация, стига да четеш мненията на по-опитните и информирани хора и да се абстрахираш от тийнейджърските изцепки. Слушай семпли и обърни сериозно внимание на разликите в звука между китарите, конструктивно близки до Les Paul, Stratocaster и Суперстратовете(китари с форма на тялото, подобна на Stratocaster, но с Floyd Rose тип тремоло и обикновено два двойни адаптера и един единичен по средата). Последните обикновено са с по-метълска насоченост, докато LP и Stratocaster са по-класически звучащи инструменти(LP става и за метъл, до някъде и Страт с двоен адаптер, но класическият звук на фендер китарите е с единични alnico адаптери, които не са точно за метъл). Обърни внимание в огромната разлика в звученето на Gibson и Фендер китарите. И двете са класики в рокмузиката, и не само в нея. Може също да прочетеш за различните типове дървесина и характерния за всяка звук. За това време можеш да скатаеш още някой лев и да си вземеш нещо за около 400-500, което ще е малко по-добре при всички положения. Успех в избора! Редактирано Октомври 7, 2010 от Evtim Djerekarov
wAnk0 bee Отговорено Октомври 7, 2010 Автор Отговорено Октомври 7, 2010 Щом търсиш китари в този ценови диапазо, можеш да пробваш примерно Cort. Най-добре малко се запознай с историята на електрическата китара, най-известните модели и техния звук. След това решавай. Това е работа за няколко дни. Можеш да попрочетеш за Gibson Les Paul(както и за човека Les Paul), за Gibson SG, Fender Stratocaster, Telecaster, другите модели на Gibson и Fender, BC Rich, ранните модели Ibanez, След това за така наречените "суперстратове" като много популярните Ibanez RG, Jackson и т.н. Прочети за различните видове адаптери, за различните видове тремоло системи, техните предимства и недостатъци. След като понаучиш това-онова и разбереш какъв тип китара искаш, тогава обиколи магазините, виж какво се предлага и пак питай за конкретни модели, които си си харесал. Във форума също има доста полезна информация, стига да четеш мненията на по-опитните и информирани хора и да се абстрахираш от тийнейджърските изцепки. Слушай семпли и обърни сериозно внимание на разликите в звука между китарите, конструктивно близки до Les Paul, Stratocaster и Суперстратовете(китари с форма на тялото, подобна на Stratocaster, но с Floyd Rose тип тремоло и обикновено два двойни адаптера и един единичен по средата). Последните обикновено са с по-метълска насоченост, докато LP и Stratocaster са по-класически звучащи инструменти(LP става и за метъл, до някъде и Страт с двоен адаптер, но класическият звук на фендер китарите е с единични alnico адаптери, които не са точно за метъл). Обърни внимание в огромната разлика в звученето на Gibson и Фендер китарите. И двете са класики в рокмузиката, и не само в нея. Може също да прочетеш за различните типове дървесина и характерния за всяка звук. За това време можеш да скатаеш още някой лев и да си вземеш нещо за около 400-500, което ще е малко по-добре при всички положения. Успех в избора! [/quote мс за инфото
Recommended Posts