preIbanez Отговорено Октомври 12, 2010 Отговорено Октомври 12, 2010 ...аз моята я взех с ясното съзнание че ще и сменям адаптерите с ЕМГ ...обаче като я поразсвирих стоковите ми харесаха достатъчно че да зарежа тези идея...сега съм си с тях и китарата се представя екстра...обаче уточнявам че аз свиря винаги с драйв...и за чисто не знам как би се получило... Цитирай
Bobolin Отговорено Октомври 14, 2010 Автор Отговорено Октомври 14, 2010 Само за информация, утре слагам процесора в раницата и отивам към магазина за саунд тестове. Когато се прибера шанса да съм духовно на върха на щастието и финансово почти на дъното е много голям. Цитирай
Bobolin Отговорено Октомври 15, 2010 Автор Отговорено Октомври 15, 2010 (Редактирано) Дилемата е приключена и вече съм щастлив собственик на така желаната китара. Надявам се няма да ви отегча с кратка фотосесия от събитията: Още с влизането фаворита бе посочен с пръст Пробвам RG4570Z Вълшебен инструмент! Пробвам RGT320 Лакираният от задната страна гриф бе минус за мен, понеже силно ме дразни ръката ми при леко овлажняване да образува сцепление с лака, докато свиря. Пробвам RGA420Z Убийствена визия и прекрасен по-различен звук, идващ в случая от активните адаптери. Пробвам JEM7V Легендарен модел, но не и "моя". Пробвам S5470 Неописуем комфорт при свирене. Силно олекотено тяло. Всички от пробваните от мен китари ми бяха изключително комфортни и мисля, че е трудно да се каже, че някоя е по-добра от друга. Всичките бяха водещи модели в класовете си и качеството на инструментите бе безкомпромисно. Може би RGA420Z ме впечатли с една идея повече, но звука на RG4570Z беше нещото, което не остави място за съмнение с коя точно китара ще си тръгна. В края на крайщата новата ми придобивка е RG4570Z. Искам най-сърдечно да благодаря на всички, отзовали се с коментаи на питането ми в темата! Редактирано Октомври 15, 2010 от Bobolin Цитирай
TONY Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Честито! Със здраве да го ползваш! Много добре си направил, че има снимков материал. Хвала. Този магазин е истински рай! Цитирай
gueorgues Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Честито. Много красива китара. Със здраве да я ползваш. Относно снимките - не си досадил изобщо даже много добра идея. Както казват в гибсънския форум - "pics or it didn't happen" (снимки или не се е случило) Цитирай
preIbanez Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 ...със здраве да си я ползваш и да я поцепиш от свирене... Цитирай
LanceLink Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Честито, след като си успял да ги пробваш всичките е ясно коя е била наистина твоята китара. Кой е този магазин? Ако не е позволено в темата, моля на ЛС. Благодаря! Цитирай
Bobolin Отговорено Октомври 17, 2010 Автор Отговорено Октомври 17, 2010 Благодаря на всички най-сърдечно за пожеланията! @LanceLink, магазина е Music Center Ikonomov тук в София - т.е. официалният вносител на Ibanez за България. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Честито, сигурен съм че се радваш много на качествения инструмент. Приятно свирене! Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 26, 2010 Отговорено Октомври 26, 2010 (Редактирано) Незнам защо леко остава в страни S серията... Лично на мен ми е любима още от тийнейджър (когато още се казваше Сейбър). (Единственото което не ми допада при тях е много тънкия гриф.) Незнам за вас, но аз не понасям новите ZR тремоло системи. Ако ще е Ибанес с флойд, то тогава най-добре едж тремоло. Колкото до модела на Сатриани, споменат по-горе, радиуса не е 250ммпо целия фретборд, а е компаунд, демек при нута е 250мм или около 10", a в другия край е към 14" (дано не бъркам инчовете). Това създава невероятен комфорт и помага при бендове (може да вдигнете струната колкото искате без тя да бъде заглушена опирайки се в предните прагове след, като вече е минала "билото" на грифа). Редактирано Октомври 26, 2010 от Kalmar Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Не знам защо леко остава в страни S серията... Лично на мен ми е любима още от тийнейджър (когато още се казваше Сейбър). Лично за мен, поради спецификата на тялото, проблема в тези китари е, че леко се завърта в посока лицето при свирене прав и се налага сериозно да се смени постановката. Китката прави по-голяма чупка. Абе леко са неудобни в това отношение, заради заоблените краища на тялото. ...или трябва да се свали от колана прекалено ниско, но пак става неудобно... Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Хммм... Аз основно свиря с страт китари, които са доста различни по форма и размери с Saber-a ми, но не съм се сблъсквал с подобни проблеми. Освен че ми е много комфортна и резонира страхотно (моята е 87-ма година) не ме принуждава да променям нищо в постановката си. Но хора, постановки и вкусове всякакви. Аз например не се кефя хич на новите от S серията. Всичко което съм пробвал до момента ме разочарова. Цитирай
niki_jem Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 То всичко ново от IBANEZ разочарова. Цитирай
Recommended Posts