Abbath Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Мъни, абе ти включи ли бридж адаптера към платката?Ако си - да не се бият там нещо, въпреки, че си го намалил? Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Не е нужно екраниране. Все пак китарата е активна и сигналите са нискоомни. Обърни внимание на доброто замасяване. Това е достатъчно! Пробвай тогава да вържеш адаптерът директно към жака - без всякакви потенциометри и тн. Естествено му подай 9в напрежение Вярно, че ибанец имаха куци решения с 3 волта Бях забравил. Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 4, 2010 Автор Отговорено Октомври 4, 2010 (Редактирано) ...да не се бият там нещо, въпреки, че си го намалил? Не, не. Чисто по схемата, без подобрения и модификации....%§%(*%$№$№@$№@$%€§......мка му. Иначе адаптера директно към жака (почти) го правих и дава най-много шум. Редактирано Октомври 4, 2010 от death^metal Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 И директно към жака ли има шум ве--малиий.Това е варианта с най-малко свръзки и дължини на кабелите така би трябвало да е най-добре. Ако наистина има проблем явно проблема идва от самия адаптер Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 На мен ми брумяха EMG -та от китарния кабел въртяхме схеми слагах медно фолио и кво ли не...на края отидох в динакорд взех си инструментален кабел качествени жакове направих си два нови кабела и всичко приключи.Не изключвай и този вариант може да ти е от кабела ако и това не помага вече е от адаптера бъди сигурен, но при мен брумеше по същия начин така че опитай. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 Наистина, Mark Avrelii имаше подобен, макар и не толкова силен проблем с активни адаптери, който се оправи след смяна на кабелите. Звука на твоето видео напомня повече на шум от касетофон. Възможно е това да е шума от предусилвателите на адаптерите, усилен от хай-гейн апаратурата. Доста EMG-та имат подобен, макар и по-тих шум. Принципно най-често смущаващите сигнали са по-нискочестотни, 50, 100, 200, 400 Hz.... Такъв шум рядко е причинен от електромагнитни смущения. Възможно е обаче и нещо да не е свързано правилно. Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 14, 2010 Автор Отговорено Октомври 14, 2010 (Редактирано) Еми, преди малко го забих на FM-418, бръмчи точно толкова, колкото и другия. И при двата нойс гейта гаси на около -69 децибела. Явно е въпрос на окабеляване и екраниране - оригиналните кабели с него са насрани, трябва да си правя други. Олекна ми на всички за идеите P.S. Хм, сега като монтирах обратно неговия си ми се струва, че все пак бръмчи една идея по-малко..... Редактирано Октомври 14, 2010 от death^metal Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2010 Отговорено Октомври 14, 2010 (Редактирано) Явно е въпрос на окабеляване и екраниране Мнението ми няма за цел да обезсърчава, но правилното окабеляване ще премахне само мрежовия нискочестотен брум, а при активни адаптери екранирането може и да не се усети въобще. Ако има високочестотен шум, има възмонжост вината да е в предусилвателите, вградени в адаптерите. Дано греша. Редактирано Октомври 14, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 (Редактирано) Добре, днес повторихме теста с въртенето на адаптери, само че на 2 метра от компютъра. На ибанеца му забучих 808-цата от ЛТД-то, няма го този дразнещ брум и ноис гейта се гаси на -72 децибела. Резултатите сочат дефектен адаптер. Гадост. Какво забелязвам. Адаптерите в "работно" положение, при свирене, стоят почти вертикално по дължина надолу: Когато завъртя китарата по оста на грифа на 30 градуса напред или към мен, "здравия адаптер" почва да издава брум, а въпросния набеден за бръмчащ - спира да бръмчи и гейта затваря. WTF?! Когато изправя китарата до работно положение, здравия спира да бръмчи, счупения изпълва ефира с брум. Редактирано Октомври 16, 2010 от death^metal Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Много странно, как се държи китарата на друго място(репетиционна, в приятел..)? Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) Рекламирал съм го, нека да изкажат становище техническите лица от Форте, за мен този адаптер е дефектен Евтиме, сигурен съм, че и на луната ще бръмчи, загубих си повече от 2 седмици с него Редактирано Октомври 18, 2010 от death^metal Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 ЛЕле човече съжелявам те вече Това което описваш наистина е странно! Сигурен ли си че около теб няма някакво лъчение. Да кажем огромни антени на тавана или нещо от сорта. И моите EMG-та бръмчат ама като съм влизо до монитора на компа или друга апаратура която излъчва...и то по същия начин така като въртя китара и забелязвам промени в брума.Но иначе като се дръпна на няколко метра и сичко е О.К. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 19, 2010 Отговорено Октомври 19, 2010 Здрасти, пич! Виж тази тема! При теб проблема май е различен, щом с другия активен адаптер нямаш проблеми, но все пак и шумът и ситуацията много ми напомнят на моята. Доколкото разбрах не си пробвал шумящата китара на друго място!? Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 19, 2010 Автор Отговорено Октомври 19, 2010 (Редактирано) Хехе, и ти си се бил забъркал в ситуация Имам подръка китара със същите адаптери - брума е в границите на поносимото в сравнение с дефектната бройка Редактирано Октомври 19, 2010 от death^metal Цитирай
Recommended Posts