Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Какъв вид китара? Акустична(western), класическа или електрическа? Дай още подробности за какъв стил музика и друго каквото се сетиш.

Редактирано от Лими
Отговорено

разгледай раздел продавам предлагам и може да откриеш много съвети и предложения

поздрави

Отговорено
разгледай раздел продавам предлагам и може да откриеш много съвети и предложения

поздрави

Разгледах го но не мога да реша какво ще ми върши работа.Нямам време за да ходя да пробвам иза това искам помощ.Искам универсална ел.китара с която да мога свиря за свое собствено удоволствие.Просто от известно време усещам жесток сърбеж в пръстите!!!!

Отивай в магазина с 1000 лева и сподели с продавача. Ако е добър ще си тръгнеш с китара.

Ходих в доста магазини но това което там харесвам е 2000+Може би аз съм малко претенциозен но просто искам китарата да ми бъде удобна и да вади добър саунд :punk_guitar:

Отговорено

Саундът започва с пръстите ти и завършва с говорителя на уредбата. Китарата е само част от уравнението. Ако всичко не е наред няма добър саунд.

Как да отгатнем коя китара ще ти е удобна? А какъв стил музика ще правиш на нея?

Отговорено (Редактирано)

Епифон Лес Пол Стандард или Стандарт Плюс

56397083-5bda-476f-ae33-816f802d1dc4.jpg

Сменят се адаптерите с тези: EMG 81-C Pickup Chrome

GALLERY_GIT0017345-000_1_images390.jpg

Почти в бюджета е, красиво, удобно, звучи... пей сърце. Успех :thumbs_up:

Редактирано от death^metal
Отговорено
здравейте,свирил съм преди много време;15г Сърбят ме пръстите и много ми се свири!Моля дайте съвет за китара до 1000лв.

Няма как да не се разпиша и аз, тъй като попадам в същата категория, и аз просвирих пак след 15 годишно затишие. Е случва се явно. Понеже ми е свежа процедурата по селекцията, ето какво трябва да уточниш първо за себе си, а после дай и на нас следните детайли или поне тези, с които си наясно:

1. Какъв стил, жанр искаш да свириш предимно – рок, метъл, поп, чалга, класическа?

2. Имаш ли предпочитание за производител на китарата?

3. Нова ли искаш или става и втора ръка?

4. Имаш ли предпочитание за външен вид и форма на тази китара?

5. Някакви специални изисквания имаш ли към дизайн, адаптери, гриф, брой прагчета, звук?

6. Тремоло трябва ли ти или искаш с фиксиран бридж?

7. За соло ли ти трябва, за ритъм ли, или и за двете да става?

8. С колко струни – стандартна шестица или нещо повече?

Най-добре подскажи като на кой музикант искаш да прилича твоята форма и звук, а още по-добре задай някое видео-парче на този музикант, за да преценим останалите параметри на това, което търсиш.

Отговорено

Има един Фендер мексико за 600 в далавера.нет и епифони Леспол за около 700 в раздел продавам,това са основните и коренно различни китари - преценяваш си на кое си фен.

Е и други има,но са за метъл повечето.

Отговорено (Редактирано)

Ето ти една апазена, стара, махагонова, истинска, улегнала, 24 прага,

със супер състейнър бридж китара и е нещо средно между страт и лес пол,

която има уникален тон.

Китарата се продава със и без адптери ДиМарцио или можеш да й поставиш,

каквото искаш, както и избор на струни. До 1000 лв не мисля, че ще намериш

нещо сносно, което ще отговаря на определението 'добра'. (говоря за нов инструмент)

Цената на тази китара е супер ниска и аз лично смятам, че този инструмент

заслужава доста повече,защото има много 'скъпарски' тон. Мисля че

ще отговори на твоя претенциозен слух, който харесва китари за по над два бона.

174606475217262236801285484851F236B3DWF0jQU9SmNj83.JPG

За повече подробности цъкни ме!

Не знам кой ще е късметлията, но който я купи да почерпи.

Доколкото знам, продавачът е склонен да намали цената още.

пп...и внимавай с тези Епифони, че доста ментаци се навъдиха...и във форума.

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено

В интерес на истината и аз се загледах в нея.Но има няколко проблема.Аз съм от София и няма как да я пипна,не знам дали ще ми пасне грифа.не познавам вече и лютиер който да монтира адаптерите.За последното може би ще ми помогнете.

Няма как да не се разпиша и аз...

1.хард рок

2.PRS :yes: Едно време; спасокастер,ямаха,мая,самик,хонар

3.Все едно ако е запазена.

4.Да е класическа.

5.PRS :greenangel

6.Не държа на тремолото.

7.И за двете.

8.Искам китара не арфа!

Отговорено (Редактирано)

Адаптерите са лесна работа - той ще ги монтира, ако си стиснете ръцете, но за останалото

не знам как би могло да стане. Ако толкова държиш да я чуеш, вероятно ще се наложи да пропътуваш това разстояние. По принцип всички знаят, че старите японски китари имат страхотни и удобни грифове, въпреки че новите им модели Уизард са също добри и

удобни (според потребителите) Мисля, че всичко опира до навика - свиква се. Нещото което мога аз да кажа за грифа на тази китара е;

Трипластов кленов гриф разделен с ясенов фурнир. Цял е - т.е. без скарф джойнт. Овалът е подобен на PRS, Fender, Gibson и други..., здрав и масивен. Ако ти допада този тип гриф - това е твоята китара, но ако не харесваш дебели грифове, може би ще се затрудниш в началото, но истината е, че дебелия гриф е по-удобен и по-универсален. (според мен).

пп За ясеновия фурнир не съм съвсем сигурен!

Грифът е set-in (залепен за тялото)

Отговорено

Seymour Duncan SH-4 JB Model - 16,4K(ALNICO 5)..............80лв.(или бартер за Dimarzio - The Breed;X2N)

Seymour Duncan SH-2n Jazz Model- 7,72K(ALNICO 5)...........80лв.

До колкото разбрах от обявата това са адаптерите,които са продадени.Дебелият гриф не ме притеснява( скарф джойнт)не знам какво е,но благодаря за информацията.

Отговорено (Редактирано)

Не, тези адаптери са други.

На Айбанеза адаптерите са бели и са Димарзио ibz - В момента са 'качени'

на друга китара. Преди два дни говорих с него и той ми обясни,

че по принцип продава китарата без адаптери, но ако някой държи да е

с оригиналните си адаптери, е склонен да продаде китарата с тях (естествено на малко по-висока цена) Най-добре му се обади по телефона, за да не се получи

''развален телефон'', и се разберете. :thumbs_up:

С останалите пари (до 1000) ще си вземеш много хубав амп, ако нямаш.

Пак ще помагам. :punk_guitar:

scarf joint:

neck_onepiece_scarf.jpg