Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone Vs Vintage


PuppetMaster

Recommended Posts

За Career, както и Baker не съм ги чувал като звук, чувал съм ги само като марки, но Valvesound има един Career и едно Епи освен гибсъна, но да стигнем до покупката :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Както гледам,малко време те дели от гибито :) ,останалото е компромис.

Гледам от моята гледна точка - бедняк финансово,но за нещо за свирене все ще се намерят кинти - въпрос на време :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора не знам защо тука всички извиват темата в други посоки.Човека пита за сравения между Epiphone и Vintage и прилики разлики,кой какво е пробвал.Със съвети събери още пари че да си купиш Gibson няма да му помогнете.Всички знаем кое е най-доброто и ако имаме пари ще си го позволим,но явно нямаме и за това е въпрос на временно решение докато се съберат.За мен Epiphone са страхотна фирма и са дъщерна на Gibson, така че не мисля че има нужда да се обяснява че са по-добри от всички имитации.Vintage не са лоши китари, но доколкото знам преди ги правиха от махагон,а сега вече не,явно и те пестят.Пробвал съм само ЛП модел и не мога да кажа за СГ, но са сравнително добре като изработка.Обаче трябва да се сменя хардуера.С Epiphonе можеш да си свириш със сток адаптерите и най много да смениш адаптерите ако не те кефят.То зависи и каква серия ще е щото има Epiphone с гибсънски адаптери.И още нещо,не напразно всички големи имат и Epiphone серия освен Gibson.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотни са отговорите и на Hillbilly и на Heartman на Били, защото ме накара да се нахъсам още повече за Гибсънчето, а на „Сърдечния човек“ :unsure: заради това, че е точно по темата. В същност аз обясних в по-горен пост, че питам точно за тези две марки, защото едната е дъщерна на Гибсън, а за другата колегата Evtim Djerekarov в темата за „Добри и евтини китари“ спомена, че са горе-долу хубави китарки. Наистина се надявам да имам едно гибсънче, но до тогава може би ще се задоволя с Epiphone, а докато събера парите за каквато и да е електричка ще си дрънкам на кухарката (по-точно ЩЕ СЕ ОПИТВАМ да дрънкам на китарката) и ще чета раздела купувам-продавам и ще си мечтая за КОЯ да е от електрическите китари, усилвателите и ефектите, които се продават там :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички големи имат и Epiphone серия освен Gibson.
е никой не отказва некой $$$ да рекламира нещо,на което не свири реално :unsure:
Наистина се надявам да имам едно гибсънче, но до тогава може би ще се задоволя с Epiphone, а докато събера парите за каквато и да е електричка ще си дрънкам на кухарката
Да ти кажа,доста хора сме минали по тоя път (тоест без мама и тате да купят),и си струва,като си фен :) Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ей знаех си че ще го каже някой.:)

Ами аз и Слаш и Зак съм ги виждал да ги ползват.Иначе рекламата си е реклама ;):unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен Epiphone са страхотна фирма и са дъщерна на Gibson, така че не мисля че има нужда да се обяснява че са по-добри от всички имитации.

 

Това, че са дъщерна фирма на Гибсън далеч не значи, че са най-близо до тях като инструменти, защото в крайна сметка "дъщерна фирма" е просто едно икономическо понятие.

Не мога да говоря от първо лице по въпроса, но според доста хора най-близки имитации са марки като Греко, Токаи, Бърни, Орвил и т.н. Друг е въпросът, че добрите модели струват почти колкото истински Гибсън.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как няма да са най-близко?Нали за формата на китарата има установен оригинал и никой не може да я копира,никой освен собственика.Сега не говоря за китайските ментаци дето и лого и всичко изпипват за 300$ тях не може да ги хванеш да ги осъдиш.Но като цяло наш близките копия са на Ibanez от едно време моделите за които са се съдили.Все едно да ми кажеш,че има по-добри копия на Fender от Squier след като са дъщерна фирма.Предполагам че тези големи фирми имат технология,държат правата за формата на китарата,зависи от класа използват еди си какви дървета и хардуер.Сега може да има много добри копия,но те ще са с различна от оригиналната форма.За звук не мога да кажа ,но за да звучат им сменят цялата електроника което става "евтино" колкото оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Така е, старите японски Squier-и просто избиват рибата отвсякъде.

---

Ако трябва да избирам между Epiphone и Vintage, аз бих избрал Epiphone.

Но ако бях на твое място и имах тази дилема, аз лично бих поизчакал още малко, че да си начеша крастата с едно хубаво Gibson SG. :unsure:

No offence! Това е само моето мнение.

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично не мога да видя разликите между един Greco Custom и истински Gibson Custom. Е и какво ако всъщност има разлика? Нали все в тоя форум се повтаря, че звука, а не външния вид са важни? :unsure:

 

Не виждам за какви технологии става въпрос, това не е микропроцесор. Това е дърво. Предполагам всеки от топ лютиерите познати във форума може да направи китара 1:1 с Гибсън, и то най-вероятно външния вид няма да е най-трудната задача. А защо това да не важи за някоя японска фирма?

 

Ами зависи какво имаш предвид под добри. Ако става въпрос за външен вид, да, сигурно Скуайър са номер 1, защото както сам каза, съдебните искове пречат на дословното копиране. Но аз лично не съм убеден, че един страт на ESP звучи по-зле от един Фендер...може и да е така, не се наемам да давам оценки, но предпоставките китарите да са еднакво добри са на лице.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти за кои мислиш че говоря?Много ясно че за оригиналните скуаери които и сега се правят и струват по 1000 лева на запад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за кои говориш :) Пък и честно казано ми е трудно да допусна, че може да има неоригинален Скуайър :)

 

И два въпроса в тази връзка...

 

1. Смяташ ли, че един Скуайър, пък било то и от 1000лв, би бил непременно по-добра китара от едно ESP, само защото първата китара е производство на дъщерната фирма на Фендер?

 

2. Ако имаш 1000лв. и търсиш добър страт/ЛП (да кажем, че истинските Фендери/Гибсъни са извън полезрението ти, а избираш копие) наистина ли ще се спреш точно на Скуайър/Епифон, само защото са дъщерни фирми?

 

А по тази логика...решил си да получиш добро образование, обаче London School of Economics ти е много скъпо...и ти отиваш в Гана, защото са били английска колония? Това ми звучи аналогично с горните твърдения, съжалявам ако съм се отклонил :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз да, прекратя спора ще кажа, че всеки си има виждане за нещата ;)

Редактирано от PuppetMaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.