PuppetMaster Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 За Career, както и Baker не съм ги чувал като звук, чувал съм ги само като марки, но Valvesound има един Career и едно Епи освен гибсъна, но да стигнем до покупката Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Както гледам,малко време те дели от гибито ,останалото е компромис. Гледам от моята гледна точка - бедняк финансово,но за нещо за свирене все ще се намерят кинти - въпрос на време Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Абе хора не знам защо тука всички извиват темата в други посоки.Човека пита за сравения между Epiphone и Vintage и прилики разлики,кой какво е пробвал.Със съвети събери още пари че да си купиш Gibson няма да му помогнете.Всички знаем кое е най-доброто и ако имаме пари ще си го позволим,но явно нямаме и за това е въпрос на временно решение докато се съберат.За мен Epiphone са страхотна фирма и са дъщерна на Gibson, така че не мисля че има нужда да се обяснява че са по-добри от всички имитации.Vintage не са лоши китари, но доколкото знам преди ги правиха от махагон,а сега вече не,явно и те пестят.Пробвал съм само ЛП модел и не мога да кажа за СГ, но са сравнително добре като изработка.Обаче трябва да се сменя хардуера.С Epiphonе можеш да си свириш със сток адаптерите и най много да смениш адаптерите ако не те кефят.То зависи и каква серия ще е щото има Epiphone с гибсънски адаптери.И още нещо,не напразно всички големи имат и Epiphone серия освен Gibson. Цитирай
PuppetMaster Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 Страхотни са отговорите и на Hillbilly и на Heartman на Били, защото ме накара да се нахъсам още повече за Гибсънчето, а на „Сърдечния човек“ заради това, че е точно по темата. В същност аз обясних в по-горен пост, че питам точно за тези две марки, защото едната е дъщерна на Гибсън, а за другата колегата Evtim Djerekarov в темата за „Добри и евтини китари“ спомена, че са горе-долу хубави китарки. Наистина се надявам да имам едно гибсънче, но до тогава може би ще се задоволя с Epiphone, а докато събера парите за каквато и да е електричка ще си дрънкам на кухарката (по-точно ЩЕ СЕ ОПИТВАМ да дрънкам на китарката) и ще чета раздела купувам-продавам и ще си мечтая за КОЯ да е от електрическите китари, усилвателите и ефектите, които се продават там Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) всички големи имат и Epiphone серия освен Gibson.е никой не отказва некой $$$ да рекламира нещо,на което не свири реално Наистина се надявам да имам едно гибсънче, но до тогава може би ще се задоволя с Epiphone, а докато събера парите за каквато и да е електричка ще си дрънкам на кухаркатаДа ти кажа,доста хора сме минали по тоя път (тоест без мама и тате да купят),и си струва,като си фен Редактирано Октомври 18, 2010 от Hillbilly Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 ^Ей знаех си че ще го каже някой. Ами аз и Слаш и Зак съм ги виждал да ги ползват.Иначе рекламата си е реклама Цитирай
Yves Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) За мен Epiphone са страхотна фирма и са дъщерна на Gibson, така че не мисля че има нужда да се обяснява че са по-добри от всички имитации. Това, че са дъщерна фирма на Гибсън далеч не значи, че са най-близо до тях като инструменти, защото в крайна сметка "дъщерна фирма" е просто едно икономическо понятие. Не мога да говоря от първо лице по въпроса, но според доста хора най-близки имитации са марки като Греко, Токаи, Бърни, Орвил и т.н. Друг е въпросът, че добрите модели струват почти колкото истински Гибсън. Редактирано Октомври 18, 2010 от Yves Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 И как няма да са най-близко?Нали за формата на китарата има установен оригинал и никой не може да я копира,никой освен собственика.Сега не говоря за китайските ментаци дето и лого и всичко изпипват за 300$ тях не може да ги хванеш да ги осъдиш.Но като цяло наш близките копия са на Ibanez от едно време моделите за които са се съдили.Все едно да ми кажеш,че има по-добри копия на Fender от Squier след като са дъщерна фирма.Предполагам че тези големи фирми имат технология,държат правата за формата на китарата,зависи от класа използват еди си какви дървета и хардуер.Сега може да има много добри копия,но те ще са с различна от оригиналната форма.За звук не мога да кажа ,но за да звучат им сменят цялата електроника което става "евтино" колкото оригинала. Цитирай
Slav Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) ^Така е, старите японски Squier-и просто избиват рибата отвсякъде. --- Ако трябва да избирам между Epiphone и Vintage, аз бих избрал Epiphone. Но ако бях на твое място и имах тази дилема, аз лично бих поизчакал още малко, че да си начеша крастата с едно хубаво Gibson SG. No offence! Това е само моето мнение. Редактирано Октомври 18, 2010 от Slav Цитирай
Yves Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) Аз лично не мога да видя разликите между един Greco Custom и истински Gibson Custom. Е и какво ако всъщност има разлика? Нали все в тоя форум се повтаря, че звука, а не външния вид са важни? Не виждам за какви технологии става въпрос, това не е микропроцесор. Това е дърво. Предполагам всеки от топ лютиерите познати във форума може да направи китара 1:1 с Гибсън, и то най-вероятно външния вид няма да е най-трудната задача. А защо това да не важи за някоя японска фирма? Ами зависи какво имаш предвид под добри. Ако става въпрос за външен вид, да, сигурно Скуайър са номер 1, защото както сам каза, съдебните искове пречат на дословното копиране. Но аз лично не съм убеден, че един страт на ESP звучи по-зле от един Фендер...може и да е така, не се наемам да давам оценки, но предпоставките китарите да са еднакво добри са на лице. Редактирано Октомври 18, 2010 от Yves Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Ти за кои мислиш че говоря?Много ясно че за оригиналните скуаери които и сега се правят и струват по 1000 лева на запад. Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 +1 за Epiphone (мое мниение) Цитирай
Yves Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Не знам за кои говориш Пък и честно казано ми е трудно да допусна, че може да има неоригинален Скуайър И два въпроса в тази връзка... 1. Смяташ ли, че един Скуайър, пък било то и от 1000лв, би бил непременно по-добра китара от едно ESP, само защото първата китара е производство на дъщерната фирма на Фендер? 2. Ако имаш 1000лв. и търсиш добър страт/ЛП (да кажем, че истинските Фендери/Гибсъни са извън полезрението ти, а избираш копие) наистина ли ще се спреш точно на Скуайър/Епифон, само защото са дъщерни фирми? А по тази логика...решил си да получиш добро образование, обаче London School of Economics ти е много скъпо...и ти отиваш в Гана, защото са били английска колония? Това ми звучи аналогично с горните твърдения, съжалявам ако съм се отклонил Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Много офтопик стана,но за да ти отговоря: 1. да 2. да 3.Няма особено голяма прилика и логика. Цитирай
PuppetMaster Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) А аз да, прекратя спора ще кажа, че всеки си има виждане за нещата Редактирано Октомври 18, 2010 от PuppetMaster Цитирай
Recommended Posts