Jump to content
Българският форум за музиканти

Bc Rich Avenge Sob V.s. Bc Rich Wmd Sob


ВанКо Пашов

Recommended Posts

Здравейте, драги съфорумници! Знам, че това е поредната такава тема, но трябва да попитам преди да си вложа парите. Така... Ще си купувам нова електрическа китара и съм спрял на два модела, които не се различават много, но все пак ще ви попитам: По какво се различават двата модела и кой модел е по добрия избор? Китарките са:

1. BC Rich Avenge SOB ( http://www.bcrich.com/beast_avenge_sob.asp )

2. BC Rich WMD SOB ( http://www.bcrich.com/beast_wmd_sob.asp ).

А в последните няколко дни се замислям и за тази китарка:

3. ESP LTD EX-50 BLK или MS ( http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_20..._EX_50_BLK.html и http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_23...P_EX_50_MS.html ) И бих се зарадвал да чуя и нейните преимущества пред по-горните две.

 

P.S: Съжалявам, че ви отегчавам с поредната такава тема, но отделих две вечери ровене из форума за да намеря информация за тези китарки и не намерих. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

При първите две китари само формата е една и съща :punk_guitar: (различно дърво, различен брой адаптери и тнт), вторите се различават само по цвят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да прозвуча малко noob, какво е neck trough? И също така, ако може някой да ми каже, какво значение има това, от какво дърво е направена китарата? :( Но като качество на звука, коя от трите е най-добра?

P.S: Благодаря за досегашните коментари. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам, това май ти е първа китара която ще си взимаш. Напомняш ми на мен на млади години (метълските ми години хехе), тогава аз като си избирах китари и аз се бях спрял на BC Rich, защото нямах много опит, а пък и за това време дет се вика "изглеждаха мноо яки". Е да ама, не. Сега съм благодарен, че не съм си купил такава китара :)

 

Това е абсолютната метълска метла (в лошия смисъл), което не може нито да предаде правилната динамика и има ужасно натрапчив,силен и "метълски" звук. Аз лично не съм видял добър музикант да свири с BC Rich, единствено може би бяха добри 80-те години. Сега са ужас.

 

Neck-through означава,че грифа и тялото са сляти (от 1 дърво),а не както при повечето китари грифа да е прикрепен с болтове към тялото. Neck-through дава повече състейн и добринася за метълския звук (в лошия смисъл според мен).

 

Знам, че сигурно искаш да изглеждаш готин пред приятелчетата ти, но тази китара освен за снимки не може да донесе топлия,натурален и органичен звук при повечето други китари.

 

Разбира се, че има голямо значение от какво дърво е направена китарата, това определя около 50% нейните звукови качества. Различните видове дърво допринасят различен звук.

За да не изреждам подред, информация тук : http://www.jemsite.com/jem/wood.htm

 

Предполагам знаеш, че звука на една китара е доста комплексно нещо и зависи от много неща, които са във chain-a (веригата, която обработва звука).

Много зависи според това какъв тон искаш да постигнеш , какви настройки на ефект-педалите или процесор да направиш, какъв усилвател имаш, какви говорители, в каква стая свириш дори и температурите в стаята/сцената имат значение.

 

Така,че добре си помисли.

Редактирано от Victoroth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментара Victoroth. Изясних си много неща и наистина ще се замисля, дали да си купя тази китара. И не, не ми е първата електрическа китара, която си купувам, но заради обемния ти коментар много неща ми станаха ясни. :punk_guitar: Отново благодаря! Но нищо не каза за ESP-то. Какво мислиш за нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да хвърля 2 стотинки тука :punk_guitar:

Колегата Victoroth е може би прав за някои от нещата, които казва, но мнението му е малко тенденциозно, т.е. очевидно харесва съвсем друг тип китари. Че няма добри музиканти, които свирят с БиСиРич, разбира се не е вярно, пък и що е "добър музикант" си е малко или повече въпрос на вкус - аз бих казал Чък Шулдинър и Слаш (който има сигничър Монкбърд), че и чичо Кери, който не знам доколко е "добър музикант", ама аз лично съм му супер фен :) . Що се отнася за изявлението, че "нек-тру"-то допринасяло за по-голям състейн "в лошия смисъл на думата" - ще ме извинява колегата, ама това е пълна глупост, както и общите приказки за "топъл и натурален звук" - Гибсън Лес Пол са чудесни китари например, но не всеки има нужда от такава, особено ако иска да бримчи яко хай-гейн (е, не че не стават, де). От друга страна е донякъде вярно това с формата - има и по-удобни китари, но пък точно тези модели не са от най-неудобните, в смисъл поне може да се свири седнал, макар и да ръбят на места, за разлика от V-тата да речем. Сега конкретно:

1. Avenge SOB - нисък клас инструмент, липово тяло, болт-он конструкция, дифолтни адаптери, нищо особено (като изключим червения кант и инлеи :) );

2. WMD SOB - значително по-добър инструмент - нектру конструкция, махагоново тяло, Рокфилд адаптери, ключове Groover - макар и да не съм го пробвал лично 100% има значително по-плътен тон и по-добър състейн;

3. ESP EX-50 BK - доста стандартен Експлорър, за съжаление с липово тяло (аз лично не се кефя особено, личен вкус), болт-он кленов гриф, ESP адаптери. По мое мнение - нищо особено, вторият БиСиРич със сигурност е по-добър;

4. ESP EX-50 MS - същата китара, обаче бяла, виж т.3

От изброените модели вторият Рич превъзхожда доста останалите (според мен). Все пак най-добре е да пробваш китарите за да прецениш сам коя ти е най-удобна, звучи най-добре и т.н., защото няма универсални правила коя китара е най-добра - всичко е въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувам за WMD!Ако можеш да си я купиш давай...това,което харесвам в Биси рич е това,че ти дават доста повече за дадена сума от колкото други марки китарки

 

BC Rich, единствено може би бяха добри 80-те години. Сега са ужас.

 

Е точно пък през 80-е са най-големите "брадви" :punk_guitar: или Class axe,правели ги от шперплат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Victoroth според мен се изказа малко пресилено и не съм съгласен с доста от твърденията му.

За сметка на това мнението на abductor доста ми допада! :cheers2:

 

Дразнят ме ръбести и грозни китари, но пробвах за спорта един Б.С. Рич от тия дето не боцкат и всъщност ми хареса (противно на предварителните ми очакванията). Беше с добра изработка, удобна, с приличен сетъп. Само ънплъгт я пробвах, та за пикапите не мога да кажа нищо (то и да я включа някъде от чужд и смотан АМР няма как да преценя). Като цяло смятам, че си заслужава парите. Нещо което в никой случай не важи за Джаксън да речем. :)

 

P.S. Моделът използван от Слаш е Mockingbird. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто Victoroth се изказва от гледна точка, на човек, който е преминал метълският и тийн периодите и сега хареващ други неща.

abductor е по-обективен.

Не мога да се съглася с неправилното отношение към липовият чай, каквато тема имаше.

Китарите от липа са екстра за метъл.

Легенда е и преувеличаването на състейна на нектру дизайна. Да определено има и се усеща, но не е безкраен.

Сравнявал съм обстойно 2 мокингбърда на БС Рич. Нектру и болт он. Състейна на нектру-то не е безкрайно по -голям. Тя е и с махагон.

Другата е с липа и болт он. И е с по-удобен гриф, пак малко. Разликите ги има, но не са от земята до небето.

И двете са метъл китари и ми харесаха. А бдсм адаптерите ги вкарват в един тип звучене.

Никой(или почти никой) не е уцелил най-подходящата китара от раз. Никой (или почти никой) не е останал само с една до края.

Никой(или почти никой) не е открил единствената.

Иначе да, формата на тези китари предполага свирене на сцена и прав.

И според мен, са добра партия за цената, която плащаш.

 

Все пак най-добре е да пробваш китарите, за да прецениш сам коя ти е най-удобна, звучи най-добре
и това казва всичко.

 

С ЕСП нямам опит.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки все пак си изказва мнението, ако всеки мислеше по един и същ начин и му харесваха едни и същи неща, музиката като цяло щеше да е еднообразна и скучна. :hysterical:

 

Но все пак да си дойдем на думата,

 

Погледнах цената на WMD модела на BC Rich в thomann - 643 евро справка

Така погледнато, ще плати само за един външен вид, чиято форма ще му се набива в краката.

 

Определено изборът не е от най-добрите :D

 

Не искам това да стане поредната тема в която се казва и спори, коя марка китари е по-добра и колко превъзхождала другите. Всъщтност няма такова нещо.

Парите не определят колко един инструмент е добър, ако един инструмент струва повече, то вероятността да е наистина добър е значително по-голяма.

При ниския и среден ценови клас, възможността да откриеш наистина добър инструмент е малка, но намериш ли добър инструмент, който пасва на твоя стил на свирене, то ще си изключително доволен от себе си, защото с по-малко пари си взел нещо не по-малко лошо от това което е напримерно 2 пъти по-скъпо.

 

Иначе колегите коментираха ESP-то и то правилно. Обикновенно тази марка слага високи цени на средния клас китари, а инструментите не са чак кой знае какво. Според мен ги надценяват.

При високия клас, нещата стоят по-различен начин. Там е долу-горе поносимо :)

 

Разгледай, ако искаш още няколко модела китари, кажи им имената и ние ще се опитаме да помогнем в избора. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за усилватели за китарата, какво можете да ми кажете? Влезнах в сайта на Thomann и там си харесах този усилвател: http://www.thomann.de/gb/fender_fm212r_egitarrencombo.htm Няма да обяснявам характеристиките му. Вие сами ще ги видите на линка. Моля, кажете ми какви са плюсовете и минусите на този и ми дайте предложения за други толкова, а даже и по-добри от този в същия ценови диапазон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.