GeorgeKK Публикувано Септември 18, 2010 Публикувано Септември 18, 2010 Дайте идеи как е докаран този саунд на баса в "Къде остана детство?" от филма "Войната на таралежите". Песента можете да я чуете на: песен Баса най-добре се чува от 2 мин и 46 сек нататък. Цитирай
zeuglodon Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 А ако ти кажа, че това е синтезатор... Как ще ти се стори? Цитирай
kiusha82 Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Въобще не прилича на синтезатор..... Цитирай
GeorgeKK Отговорено Септември 18, 2010 Автор Отговорено Септември 18, 2010 А ако ти кажа, че това е синтезатор... Как ще ти се стори? Възможно е. Все пак е записвано доста отдавна. Но ако се заслушаш добре ще видиш че има едно две места където на синтезатор не може да се издокара, освен ако не се пипа дигитално след записа. Може и да са пипали. На Правец 8Д. И на други места го има. А там определено е на бас. Ето едно с подобен саунд: ALAIN CARON-PLAY- P.A.C. Man.mp3 Цитирай
zeuglodon Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Ален Карон е страхотен басист, но специално в тази композиция няма никакъв ефект на баса. Просто свири синхронно със саксофона. Това може би те е подвело,защото звучат като един инструмент. Слушал ли си The Doors? Според теб има ли бас-китара в записите им? Цитирай
alxlz Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 (Редактирано) ALAIN CARON - мисля че тук свири на fretless bass, със сигурност ползва ефекти, но звука идва и от фретлеса. http://www.youtube.com/watch?v=ITQd2NtbOKA...feature=related Редактирано Септември 18, 2010 от alxlz Цитирай
Viper-X Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 Басът е чист, ако искаш да го окрасиш изпозлвай хорус аз басът си го чувам през цялото парче, а не само след 2та минута Цитирай
Coprophagus Отговорено Септември 20, 2010 Отговорено Септември 20, 2010 Звучи много близко до фретлес + гладки струни + стар амп + стари адаптери... абе едно време на друг саунд са се кефили хората и са си го постигали, да не говорим, че поне половината от тона идва от пръстите. Цитирай
L.K. Отговорено Септември 20, 2010 Отговорено Септември 20, 2010 Доста къдрав бас, на места не толкова перфектен. Цитирай
kiusha82 Отговорено Септември 20, 2010 Отговорено Септември 20, 2010 Доста къдрав бас, на места не толкова перфектен. Грешиш нещо.Баса просто няма грешка. Цитирай
Abbath Отговорено Септември 21, 2010 Отговорено Септември 21, 2010 Звучи много близко до фретлес... И аз мисля, че няма ефект...стар бас, може би нарочно премодулиран със също така стар амп и изсвирен с добра динамика. Цитирай
MasterOfPuppets Отговорено Октомври 12, 2010 Отговорено Октомври 12, 2010 купих си бас на скоро и се питам да го оставя да си звучи според адаптерите (ямаха) или да си взема някакъв ефект? Цитирай
blr Отговорено Октомври 12, 2010 Отговорено Октомври 12, 2010 Направи както смяташ за добре и не забравяй едно от основните правила във форумната комуникация: "Качеството на отговора зависи в голяма степен от качеството на въпроса" Цитирай
MasterOfPuppets Отговорено Октомври 12, 2010 Отговорено Октомври 12, 2010 да бе. и аз като го прочетох 2ри път се затрудних... та, общо взето искам мнение на басисти кое е по-хубаво за него, с ефект или без ефект, т.е. всичко от адаптерите. Цитирай
blr Отговорено Октомври 12, 2010 Отговорено Октомври 12, 2010 На него му е все едно, въпросът е ти какво искаш. Цитирай
Recommended Posts