daozealot Публикувано Септември 14, 2010 Share Публикувано Септември 14, 2010 Здравейте, проверих с търсачката, обаче така и не видях някой да е питал за Сайтове с Табове на известни песни за пиано. Както повечето знаят за китаристите има сайт - UltimateGuitar.com, където е пълно с такива и има оценки на табовете, за да се ориентираш кой е верен и кой не е ... Търся Точно такъв сайт, само че за Пианисти. Примерно в момента търся на "Green Day - Viva la Gloria" таб за да посвиря, но никъде не откривам верни. Моля някой ако може да помогне. :'( Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 Интересно ми е какво би представлявал таб за пиано - може би поредица от картинки, представляващи нарисувани клавиатури с по 88 клавиша и на всяка от тях с точка да е показано къде се натиска Колега, може би първо трябва да потърсиш ноти за пиано и тогава да зададеш отново въпроса, ако пак не намираш нищо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
automaton Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 Имам нотите в PDF формат на 7 албума на Green Day (незнам колко са верни) Ако още не си намерил, пиши ми на Л.С. да се разберем как да ти ги прата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bo_yan Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 Тцтцтц, табове за пиано, изумително Продължавай да търсиш и сподели резултатите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 Интересно ми е какво би представлявал таб за пиано - може би поредица от картинки, представляващи нарисувани клавиатури с по 88 клавиша и на всяка от тях с точка да е показано къде се натиска Така би било малко тежко - по-скоро е поредица от числа. Всяко число е номера на клавиша, който трябва да се натисне (както при китарата - номера на прагчето, но тук няма да има 6 или 7 линии, а само една). Много хитра с-ма, не подозирах, че съществува. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 А пиано с цветни клавиши имаш ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
programista Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 Намери си песните на midi и ги отвори с Cakewalk Sonar. Cubase etc.. В Cakewalk има един изглед пиано ролл ... така можеш да видиш по клавиши къде се падат тоновете на всяка партия.. в другите програми сигурно има нещо подобно... даже мисля, че в стафф вюто имаше опция да ти показва и клавиатура със светкащи клавиши.. под петолинието... мисля, че нещо такова си търсиш.. за миди-та питай гугъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
programista Отговорено Септември 14, 2010 Share Отговорено Септември 14, 2010 принципно изглежда така : Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitkosan Отговорено Септември 15, 2010 Share Отговорено Септември 15, 2010 (Редактирано) Вчера, докато се разхождах из книжарниците на МОЛ-а и видя една книга "Guitar for Dummies". Това ме накара дълбоко да се размисля, колко по-лесен са усвояване инструмент е китарата, спрямо пианото. Не съм чули, нито видял да има книга "Пиано фор Дъмиис" до сега. Тази тема продължава моят размисъл в същата посока. Няма и табове за пиано. Абе не се учи лесно пианото, бре ей... Да не говоря, че от сума ти години свиря, и още не съм се научил, като хората. Поздрави, Митко Редактирано Септември 15, 2010 от mitkosan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
programista Отговорено Септември 15, 2010 Share Отговорено Септември 15, 2010 Е написали са доста книги от тази серия: http://www.dummies.com/store-search.html?query=piano There are 10 results for "piano" in BOOKS & DOWNLOADS Piano Exercises For Dummies Piano For Dummies, 2nd Edition Classical Piano Songs For Dummies Piano For Dummies CD-ROM Christmas Piano Songs For Dummies Broadway Piano Songs For Dummies Movie Piano Songs For Dummies Home Recording For Musicians For Dummies, 3rd Edition Music Theory For Dummies Днес има достатъчно материали за самообучение и мултимедии и книги, но може би е необходимо да пипне и компетентен/квалифициран преподавател за да стане от дървото свирка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Септември 15, 2010 Share Отговорено Септември 15, 2010 (Редактирано) Търся сайт, от който (като в Матрицата) по USB кабела да ми налеят знания за свирене на пиано и риболов. Ако някой знае такъв - МОЛЯ, МОЛЯ да ми се обади на 0099241610 - 15 импулса на минута. Благодаря! п.п. Нямам пиано у нас, уменията ми трябват СПЕШНО за концерт с групата ми следващата седмица и за фестивала на форума!!! п.п.п. Нямам време за уроци с някакви даскалчета, всичко ми идва отвътре. п.п.п.п. Тази тема трябва да се изстреля в топ 10 на "Вицове за музиканти". Редактирано Септември 15, 2010 от Vlad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Септември 17, 2010 Share Отговорено Септември 17, 2010 Всъщност, имало "табове за пиано" Ето един пример: T| Funeral For a Friend part 3 A| B| [E] [A] [Dm] [Dm/C] [G] N| R 4|----------------|----------------|f>>>>>>>f>>>--f>|g>>>>>>>>>>>----| A| R 4|------------e>>>|C>>>>>>>>>>>--e>|d>>>>>>>d>>>----|d>>>>>>>>>>>--d>| B| R 3|------------b>>>|a>>>>>>>>>>>ea--|a>>>>>>>a>>>fa--|------------dg--| B| R 3|------------G>>>|----------------|----------------|----------------| E| L 3|----------------|e>>>>>>>>>>>----|d>>>>>>>c>>>>>>>|g>>>>>>>>>>>b>>>| R| L 2|------------b>>>|a>>>>>>>>>>>a>>>|----------------|b>>>>>>>>>>>----| .| L 2|------------e>>>|----------------|----------------|----------------| C| O| [bdim/G#][E7/G#] [Am] [Gm/Bb][bb] [E] M| R 4|f>>>------------|--------------eg|g>>>f>>>>>>>>---|----------------| -| R 4|d>>>e>>-e>>-d>>-|c>>>>>>>>>>c-c>>|d>>>d>>>>>>>>---|--------------f>| T| R 3|b>>>----b>>-b>>-|a>>>>>>>>>>>ba>>|A>>>A>>>>>>>a>>>|----------------| A| R 3|--------e>>-e>>-|e>>>>>>>>>>>----|----------------|G>>>>>>>>>>>e>Gf| B| L 3|G>>>G>>>G>>>G>>>|a>>>>>>>a>>>a>>>|----------------|----------------| N| L 2|----------------|----------------|----------------|b>>>>>>>>>>>----| A| L 2|G>>>G>>>G>>>G>>>|a>>>>>>>>>>>>>>>|A>>>>>>>>>>>>>>>|e>>>>>>>>>>>----| B| Жестоко е, нали? Източникът е този (където има още много табове за пиано): http://tabnabber.com/view_Tab.asp?tabID=14...end+(pts+3%264) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 17, 2010 Share Отговорено Септември 17, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 пич, ако някой ми го сложи това пред мен ще се изложа...напук на всичките си години учене и свирене и четене на примависта... иди го разгадай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 (Редактирано) Баси мислех че вече чух и видях всичко Те тава е! Винаги може още . И за арфа табове ше излязат сигурно, ама един такт е 3 листа А4 Редактирано Септември 18, 2010 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts