kokobahchevanov Публикувано Септември 13, 2010 Публикувано Септември 13, 2010 Здравейте всички,имам едно запитваме към съфорумниците.Може ли аджеба да се слойи пресижън адаптер в джаз бас,ако се издяла,да се сложи нов пикгард и т.н.??? п.п. баса е кремона и е едно към едно с Фендер джаз бас. Благодаря предварително !!! Цитирай
blr Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 Принципно може, въпросът е защо ще го правиш, при положене че дори и не особено качествен адаптер струва повече от китарата и след модването едва ли ще звучи като Precision Special. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Ако го правиш и търсиш максимално близък звук до Пресижън монтирай адаптера на правилната позиция. Най-лесно е да я измериш от "нът"-а (нулева позиция) - при мензура от 34 инча (86,36 см) разстоянието да средата (между двете половинки) на адаптера трябва да е 72,6 см. След това аз бих се изкушил да сложа по-оригинален и кретенски пикгард - от кожа, неръждавейка или нещо подобно Успех! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 (Редактирано) Като за начало, би могъл да вържеш адаптерите последователно, което ще доближи звука до пресжън-тип или поне ще станеш по-"пробивен" (Тогава правиш общ волум и общ тон, но внимавай да не дефазираш адаптерите.) П.П.: Относно това колко качествена е китарата и дали си струва - да, струва си и то особено много, ако си случил на инструмент и дори би могъл да получиш нещо (евентуално и с още малко "добавки"), несравнимо ()в добрия смисъл с повечето масови китари в момента, примерно, до 1000лв. Това го заявявам най-отговорно! Иначе има една мъдрост "Който иска да звучи като с пресижън спешъл, да си вземе пресижън спешъл" Редактирано Септември 14, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
kokobahchevanov Отговорено Септември 19, 2010 Автор Отговорено Септември 19, 2010 Благодаря за отговорите!!! Ще послушам съветите ви и ще събера пари та да му купя 1 адаптер толко и ще има яко меле в квартала . Иначе за качеството ,мисля че дървото е липа или нещо от сорта,не съм сигурен. Благодаря ви отново !!! Цитирай
Recommended Posts