metallicaboy_1 Публикувано Септември 3, 2010 Публикувано Септември 3, 2010 здравейте реших да попитам,понеже не бях много наясно: значи ще си купувам peavey vypyr 15 и се чудех дали е подходящ за някои стилове като траш метъл (металика,мегадет,слееър,антракс) ,хард рок(acdc,van halen) и хеви метъл (пантера) исках и само да разбера ,понеже кубенцето е 15 вата ,дали към него може да се върже по-голям усилвател или кабинет и ако да,към кой вход благодаря! Цитирай
Nice 2 Митю Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 кратък и ясен отговор - не, но понякога - да. това е амп за домашно ползване, което ще рече, че звука му е колкото да си свириш у вас или на по-тихи репетиции, не става да го ползваш за лайф, а драйв-а които е в кубето просто не ти позволява да свириш толкова тежка музика, няма достатъчно гейн. отделно - за да свириш метъл ти трябва поне 10" говорител. колкото и да ти говорят хората, размера си има значение - по-големите размери на говорителите възпроизвеждат по-добре и повече от ниските честоти, които са ти важни за метъла. та крайния отговор е - да, защото свири музиканта, а не усилвателя, и НЕ, защото крайния резултат няма да те задоволи. Цитирай
Bummer Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 (Редактирано) Зависи и какви са му критериите за звук. Има хора, които не са особено претенциозни, стига да се доближава поне до това, което искат. Не съм запознат, какъв му е вградения distortion/overdrive, но един приятел има peavey vypyr 75 и е доволен. Но както се изказа Nice 2 Митю, не свири кубето, а китаристът - ако можеш да свириш, с подходящи настройки на китара (от потенциометрите), кубето и малко подход в техниката, според песента (и аз свиря Metallica, основно, като предполагам, че ти е ясно, че от песен до песен - бол разлика) нещата ще се получат. Ново ли ще го взимаш ? Ако да, обмислял ли си варианта за кубе втора ръка - например някой по-добър модел на peavey или пък някой marshall ? Кажи, какви пари си приготвил за кубе и да измислим оптимален вариант. Редактирано Септември 3, 2010 от Bummer Цитирай
metallicaboy_1 Отговорено Септември 3, 2010 Автор Отговорено Септември 3, 2010 по всички демота чух,че гейна е здрав ,а и китариста на тривиум го ползва ами имам 300 лева и малко повечко и наистина бих желал да е тази серия Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 15W моделът е само за подрънкване. С тоя 8" е за никъде, а тази мощност става само да си дрънкаш с компа. Това за китариста на Тривиум го зарежи... Цитирай
Bummer Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Огледай и за неща втора ръка.Понякога можеш да намериш доста интересни неща (както аз направих). Не искам да те разубеждавам за кубето, но би било да огледаш офертите втора ръка Цитирай
rockfire Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Правилно те съветват , защото ако си постоянен и искаш да се развиваш и свириш в група ще ти трябва поне 30в комбо, да не кажа 50в! Цитирай
BWC Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Здравей , Аз лично се бях нахвърлил на Лаин 6 спаидер 4 30вата (за 380 е май) но останах разочарован от чистите симулации и ми отпадна от полезрението но доколкото помня имаше здрави дистове и си е май май само металско кубе . Може да минеш из магазините и да го пробваш(поне е с 12 говорител) и ако ти хареса да спестиш още малко за него . Иначе според мен Вайпар 30 е досто по добър избор . Цитирай
metallicaboy_1 Отговорено Септември 4, 2010 Автор Отговорено Септември 4, 2010 ами много ми е трудно за реша ,дали да си го взема пивито 15 вата,защото разполагам с толкова пари,а и много ми харесва имам приятел,който свири с 15 вата Line6 speider3 и изкара един концерт с него и тоновете му са супер и е много добър за метъл Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Здравей , Аз лично се бях нахвърлил на Лаин 6 спаидер 4 30вата (за 380 е май) но останах разочарован от чистите симулации и ми отпадна от полезрението но доколкото помня имаше здрави дистове и си е май май само металско кубе . Може да минеш из магазините и да го пробваш(поне е с 12 говорител) и ако ти хареса да спестиш още малко за него . Иначе според мен Вайпар 30 е досто по добър избор . Перфектни са си чистите симулации, стига китарата ти да може да дели хъмовете на сингли. Цитирай
Valserp Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 (Редактирано) кратък и ясен отговор - не, но понякога - да. това е амп за домашно ползване, което ще рече, че звука му е колкото да си свириш у вас или на по-тихи репетиции, не става да го ползваш за лайф, а драйв-а които е в кубето просто не ти позволява да свириш толкова тежка музика, няма достатъчно гейн. ? Да не се бъркаш с Peavey Rage? То и то си има достатъчно гейн, де. Да не се бъркаш по принцип? Vypyr е дигитално и има симулации на Peavey 5150, Mesa Dual Rectifier, Krankenstein и какви ли не други хай-гейн чудовища, и смея да кажа, че поне откъм гейн ги докарва. Да, става за метъл! Не, не става за репетиция с барабанист! Не, не става за лайв, освен ако не го озвучиш с микрофон! Ако си търсиш усилвател за лайв/репетиции - не е удачен избор. Ако си търсиш усилвател за свирене у вас - да - това е един от добрите варианти. Не, няма изход за по-голям говорител, сори. Пък и няма footswitch, така че употребата му на живо не е най-удачния вариант, отново. Редактирано Септември 4, 2010 от Valserp Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Някой да знае къде може да се пробва Peavey vypyr 15,че ми стана интересно какви ги върши ? Цитирай
BWC Отговорено Септември 5, 2010 Отговорено Септември 5, 2010 @aaaaaaaaiiiiii Ами в Пловдив не съм го мяркал но в славната ни столица МСИ Икономов тряа да го имат Цитирай
Recommended Posts