inqubus Публикувано Септември 2, 2010 Публикувано Септември 2, 2010 (Редактирано) Здравейте! След месец излиза новия албум на Overdawn - The World Only Ends When You're Dead. Тъй като завършихме и финализирахме всичко и това ще е крайния вариант в албума, си позволявам да пусна песен-семпъл тук, а не в "Авторка музика". Надявам се песента и микс-а да ви харесат, критицизмът е добре дошъл. Тенкс! Цък! Редактирано Септември 2, 2010 от inqubus Цитирай
Stivy_k Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 Поздравления за албума! Всички знаем какво струва в наше време като нерви и усилия. Без да съм фен на точно този стил ми звучи супер. Успех! Цитирай
musicman Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 Браво, много добре звучите! Цитирай
Fashion Отговорено Септември 3, 2010 Отговорено Септември 3, 2010 Супер звучи. Нямам забележки! Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Радвам се, че ви харесва Смесването и "мастерирането" са мое дело, като групата също не беше изключена от процеса и е отговорна за избора на звученето на барабаните, както и за цялостната насока на звука. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 (Редактирано) Страхотно парче и звук! Само дето.... много, ама много ви личи коя ви е любимата група Боби, това май е най-доброто, което съм чувал от теб! Хайде да поразкажеш Редактирано Септември 6, 2010 от KeRRANGKid Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Коя е според теб? На мен най-много на AILD ми напомня, с елементи на Chimaira, KsE и куп други групи тук там При всички случаи, в момента мисля, че това е най-якия албум, който съм смесвал Кажи малко по-конкретно какво те интересува - суровата основа на нещата или обработката им? Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 AILD, и Pantera/LOG в по-груув моментите. Иначе, всичко, което би искал да споделиш. Особено това с какви китари записвахте и с какво ги записвахте. С clean тона сте докарали An Ocean Between Us едно към едно, а дистортнатите китари също не са по-надолу. И как мастерира? Цитирай
inqubus Отговорено Септември 6, 2010 Автор Отговорено Септември 6, 2010 Здрасти! Чейна е ESP Eclipse II, Maxon OD-9, Boss NS-2, quad tracked Mesa Boogie Dual Rectifier, Marshall 1960B 4x12 Celestion V30, Shure SM57 +D.I. сигнал за всяка. Боби реамп-ва, той може да каже с какво и как и дали е смесвал записаните и реампваните Клийн тона е некакви рандъм корекции на клийн канала на Меса-та + Maxon-a. Цитирай
inqubus Отговорено Септември 6, 2010 Автор Отговорено Септември 6, 2010 Благодаря на всички Боби направи чудеса! Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Dist. китарите ги реампнах и в крайния си вариант са 4 писти Garland с импулси. Две от пистите са без бууст, на lead канала, в режим modern (i.e. Mesa), леко scooped като звук и с един от импулсите на GuitarHack (jj нещо си, т.е. по-малката Меса, не oversized). Другите две писти са през вградения бууст на гарланд-а, с нивото му на макс (не диста, му а level-а) -> чистия канал, в режим crunch, с гейн до дупка и повечко среди (получи се по-маршалски звук) -> един от новите импулси на Burny. Четирите заедно зазвучаха стабилно Мастерирането, ако може да се нарече така, особено като се има предвид, че и смесването е мое дело и гледам да оправя нещата преди мастерирането, не е нищо революционно в случая. Леко EQ, multiband comp, maximizer. Важно е микса да е не пречи на maximizer-а/лимитера или каквото ползваш, тоест да няма неподходящи нива, компресия или натрупване на честоти. В случая барабаните са малко клипнати предварително, за да постигнем толкова силни нива, без прекалено явна компресия и спънато звучене. Нещо сравнително ново за мен бе да използвам паралелна компресия, най-вече за барабанчето и касата. Придава им приятен punch и пълнота. Освен това, за пръв път използвах room семплите на Slate, за барабанчето и ако не бяха те, щеше да е много сухо и стерилно. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Благодаря Барабаните много ми харесват, подбрал си чудесни семпли. Ушевидно си практикувал и добра мастъринг хигиена, микса е точно толкова силен, колкото трябва Мисля, че е можело да извадиш баса още малко напред. По моя вкус обичам когато баса не само се усеща, но и се чува. Ще се радвам да чуя от теб микс тип Meshuggah, Rammstein, Alice In Chains, последния Мегадет, където басът е плътен, стържещ и много приятно подпира китарите. Дано не спреш да се развиваш! Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Семплите са подбрани от групата, както и избора да е толкова силно (аз бих се спрял поне половин децибел по-рано). Моята работа беше да реализирам търсенията на групата по възможно най-добрия начин За баса интересното е, че самият басист спомена, че е малко силен даже, което е нечувано и невиждано Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2010 Отговорено Септември 6, 2010 Е, те басистите са глухи Още веднъж браво на теб и групата, ето какво става когато се съберат хора с модерно мислене и усет. Цитирай
Recommended Posts