metalhammer Публикувано Септември 1, 2010 Публикувано Септември 1, 2010 Какви алтернативи на SHURE SM-58 се предлагат на БГ пазара ? SHURE SM-58 е един чудесен работен кон но цената му доста висока в БГ. Какво може да се закупи тук за същото качество - става въпрос за утвърдени марки. Моля по темата да вземат участие хора които са имали директен досег за А/б тестове с предложените алтернативи. И нека не забравяме , че хардуерно в дръжката на SM-58 имаме пасивен балансиран трансформатор - нека да изключим микрофони с небалансиран изход. Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Мисля, че EV Cobalt Co9 е до някъде алтернатива или заместител. Естествено по-евтин от шуъра. Дими, защо не прегледаш цените в ибей. Мисля, че може да се намери шур на прилична цена от там. Цитирай
liquid_death Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Имам кобалт 9 но той е без траф.Иначе честотно е доста близко и е евтин.Харесвам го и мисля че си заслужава парите. Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 я кажете повече за co9, дайте някое записче нещо...? че и аз силно обмислям дали да не взема един такъв за обща употреба... Цитирай
rockfire Отговорено Септември 2, 2010 Отговорено Септември 2, 2010 Аз имам два броя 565 на Шур и мисля ,че са добра алтернатива и могат да се намерят до 150лв... Цитирай
soundcraft Отговорено Септември 2, 2010 Отговорено Септември 2, 2010 От личен опит-BAYERDYNAMIC TG-X58,за мен лично доста по-качествена алтернатива на прилична цена.Скоро се сдобих и с 2 броя AKG PERCEPTION LIVE P5S-нямам думи!Цената им е 69 ерво за брой. Цитирай
мегатон Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 Бих дал глас за EV Cobalt Co9 като по-ефтин вариант на SHURE SM-58,честотно е равномерен и достатъчно динамичен Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 ^ ами обхватът нали бил по-малък? 50-18к хц вместо 20-20к? и високите, особено при висок женски вокал, не влизат ли прекалено остро? (не че за тия работи си няма eq) Цитирай
presly Отговорено Септември 5, 2010 Отговорено Септември 5, 2010 Май във всяка тема за микрофони го пиша това: Ако е за лично ползване - микрофон се избира като обувка! Отиваш в магазина и пробваш всички, докато ти хареса собствения глас БЕЗ корекции. Без да гледаш марка и модел. А и откъде измислихте тоя обхват 20-20 за 58-цата?!?! Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 5, 2010 Автор Отговорено Септември 5, 2010 Тва за пробата е ясно. Какво ще кажете за SENNHEISER e 800 серията. е 815 S-C , e 825-S , e 835 , e 840 , e 845 Цитирай
ven555 Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 Не знам дали се намира още , но EV PL80 също е добър микрофон.Виждал съм на по-стари концерти Тина Търнар и Марк Нопфлър да пеят на такъв. Цитирай
Recommended Posts