Jump to content
Българският форум за музиканти

става ли хъмбъкер от 2 сингъла?


Recommended Posts

Мога да намеря 3 сингул-коил адаптера от Кремона, ако сложа 2та един до друг, като обърна единия и ги закача последователно-противофазно ще стане ли хъмбъкер????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Може.

А защо противофазно? Ако смениш фазите, освен в случай, че полето не е на 180 градуса, ще се извадят двата сигнала и няма да се чува де-факто нищо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и да не ги доближаваш, пак ще има хъмбъкинг ефект, но по-слаб.

но е важно да обърнеш магнитите на едната бобина - свързваш я последователно с другата и войла. за противофазното свързване - вече го казаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами идеята е да обърна единия адаптер на 180 градуса и затова да обърна фазата - т.е. да не свържа + със - а - със -, защото след като обърна единия адаптер и фазата на сигнала му ще се промени. Много ми е интересно какъв звук ще се получи със "дървените" адаптери на кремоната

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптерите на кремона главния им недостатък им е че не са добре навити. Като се пренавият, и им се сменят винтчетата си стават чук адаптери, особено като се потопят намотките в парафин. Аз пренавих един единичен кремонски адаптер, и много ме накефи как започна да звучи. Честно казано звучеше доста по-добре и от някои адаптери за 100-ина лева, и при всички положения по - добре от адаптерите на някой скуайер, например.

 

Не знам дали ще ти се получи хъмбъкер, защото тези адаптери не са предвиждани за хъмбъкер употреба, и може да им се разминават броя навивки. Провери съпротивлението им - ако е еднакво - значи всичко е ток и жица. Още неща които межеш да направиш:

 

Отлепи им магнитите(май са по 3 квадратни), почисти ги от лепилото, или просто обърни и трите наопаки(внимавайки да не объркаш полюсите) - винтчетата можеш или да ги подравниш с пила, или да ги смениш с хубави шестограмни винтчета, които мога да ти намеря, и ако си от софия да ти дам ако идваш в петък на форумната среща срешу около 10 ст/винтче (там някуде ми излизат). Предимството им е че са еднакво дълги, а и изглеждат добре, има и черни. След като заравниш винтовете(или ги смениш), гледаш от долната страна на адаптера те да са на едно ниво(даже може да им налееш лепило в резбите за да не ги въртиш. Ако ги затегнеш, магнитите отдолу може да се отлепят, ако ги разхлабиш, пък не се допират до магнитите.(Я снимай адаптерите да видим дали са тези, които си мисля). След това можеш ако искаш да ги пренавиеш(трудно), или да ги потопиш в разтопен парафин на 70 градуса температура за 15-ина минути(така ще намалиш микрофониятя в пъти, а и ще им изскочат високите честоти и няма вече да звучат така евтино и глухо., след това почистваш винтчетата и изобщо целия адаптер, навиваш му ново хубаво черно тиксо/изолирбанд около бобината(внимавай да не скъсаш жичката), залепваш отдолу магнитите с каноконлит, така, че да няма лепило между винтовете и магнитите, а да се допират добре. Ако искаш едните магнити можеш да обърнеш обратно спрямо другия адаптер, за да не се налага да стои адаптера наопаки.

 

Така направения адаптер има голям шанс да звучи по-добре от JHS.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парафина... купуваш си свещи(мисля, че тези дето ги продават в църквите ще са най-добри, защото са меки) колкото да можеш да напълниш едно кастронче, в което да натопиш адаптера.

 

Оголваш му намотките- махаш тикса и прочее.

 

Загряваш кастрончето така, че да се разтопят свещите. За препоръчване е да махнеш фитилите и да си мнооооооого внимателен защото сместа е запалителна!!! Трябва да внимаваш колко загряваш- температурата трябва да е точно достатъчна, но не и по-висока, за да се разтопи парафина. След тва потапяш адаптера- ти измисли как- така, че да не се допира до стените на съда, иначе се топи пластмасата. Държиш така известно време- може да го местиш насам-натам, да разбъркваш сместа, така, че да навлезе колкото се може по-плътно вътре.

 

После като го извадиш го оставяш да се утече и изтине. Гледката ще е грозна- трябва да се очисти парафина дето е по повърхността, пък може и да не се чисти де...

 

Общо взето- двете неща за които трябва да се внимава МНОГО е да не се подпали сместа и да не се разтопи адаптера.

 

Едит: сега се сетих за друго- има едни ароматни свещи- в най-различни цветове, които са в едни чаши. Това, което е вътре е много меко желеобразно "нещо", което също се топи като парафин, но предвид консистенцията му, трябва да има доста по-добри заглушаващи свойства. Затова си струва да се опита с такова нещо.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко и от мен

Тия свещи от църквите са от восък не от парафин.

По-добре е парафин (търси обикновенни бели свещи)

 

Разтапянето на парафина става На парна баня . на котлона се слага съд с вода и в него друг съд с парафина. Махни фитилите преди да сложиш свещите (отива по-малко фира от парафина :greenangel::cheers: ). Парафина сам по себе си не гори толкова лесно (някой да се пробва да запали парафин със запалка :D ).

Успех

 

PS: Време е някой да напише тема как се правят адаптери, няма само аз да пиша важни теми :cheers::cheers:

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами добре :greenangel: . Трябва да ми ослужиш с фотоапарат, обаче.

Пак да кажа, че вместо с 2 съда може да стане в млековарка с двойно дъно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия свещи от църквите са от восък не от парафин.

Wax на енгелски значи восък... затова мисля, че това се има предвид :cheers: Но който го е правил- да каже.

 

Пък за тва дето не гори- мога да ти покажа снимка на абсорбатора над печката да размислиш :greenangel: Ако го загрееш до една точка се самозапалва и става мнооооого голяма мизерия!

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.