jordanp Публикувано Август 26, 2010 Share Публикувано Август 26, 2010 Има ли разлика между оптягането на струните на горе и долу. На мен ми звучи почти едно и също при енакво оптягане, само усещам мака разлика в звучението. Има ли някакво правило в използването на едната и другата техника, или е според удобството на китариста? Единственото, за което се сещам е заради крайните струни, да не излизат извън грифа, но има ли нещо друго? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 На мен ми звучи почти Ето, че значи и ти чуваш разлика Не знам какво се случва от гледна точка на теорията, но бендът надолу си звучи по-нахакано. Виж фамозния бенд в началото на Sad But True, опитай се да го изсвириш с бенд нагоре и бенд надолу и сам реши кое звучи по-вярно с оригинала Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 Според мен разлика в звученето няма защото все пак опъваш струната, дали нагоре или надолу няма значение.Примерно аз опъвам първите 3 струни нагоре, а другите (дебелите) надолу,защото просто има място накъде да опънеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 Двата бенда се раличават по динамиката на извивката. Бендът надолу може да е по-рязък и бърз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 ^ Е, ако в процедурата е замесен и Floyd Rose, бендът нагоре може да е толкова рязък и бърз че да си строшиш бриджа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 От друга страна бендът нагоре е по-лесен за прецизен контрол. Могат да се изсвирят ефектно няколко тона в един бенд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 Според мен няма, а и не би трябвало да има разлика в звученето...........както можеш да го направиш надолу, по същиа ночин може и нагоре........... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 За мен главно нещата стоят така, че няма значение на коя посока се прави бенда - звученето е едно и също, другото е самовнушение, или разликата в звука може да идва от това, че в едната посока може самият бенд в ръцете на китариста да е по-несигурен и да звучи по-неправилно, от колкото в другата. Като правило за мен е бендове на първа, втора и трета струна се правят нагоре, а на останалите надолу - анатомично по-удобно е (освен ограничението на грифа), с изключение на някои особени случаи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts