Baby Thomas Публикувано Август 24, 2010 Публикувано Август 24, 2010 Хрумна ми да пусна тази тема да видим кой какви кастъм изпълнения ползва при плейърите за слушане на музика. Преди време се бях зарибил да си пипна малко foobar2000, който е готин плейър, но дефолт интерфейса беше шит и половина през 2007-ма. Сега гледам са го очовечили леко (ама съвсем леко ), но пак е много далеко от вълшебствата, които могат да се направят с него. Ето и моя резултат. Нямам много въшебства натруфени - DTS съпорт, кернел стрийминг аут, Columns UI за интерфейс и още 2-3 дреболии. Изобразява СД кутийка, ако има обложка и диск ги намества на съответните места. Има работа с плейлистс избираеми от дроп-даун меню. Следват песните групирани по албуми, като в тайтъла освен текст инфото слага задната обложка за фон, както и предната с тъмбнейл. Цитирай
Demiurg Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Е ще го споделиш ли, или само се хвалиш ? ;-) Цитирай
abstract iv Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Winamp 5 с Stereo Tool DSP plugin : Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Аз използвам ивъл плейър, понеже всички иконки на аудиото са дяволчета, много е прост и служи единствено за просвирване на аудио, без да прави кафе, примерно. За беззагубното аудио - медия плейъркласик (или нещо подобно беше, което си идва с к-литъл кодек пак или пак нещо подобно). Винаги, обаче съм търсил нещо, което може да изравнява нивата на парчета, от различни източници - понякога направо полудявам ако един албум е с 3 пъти по-силно ниво от друг, а песните се пускат разбъркано... Някой има ли идеи за такова нещо или плъгин? Цитирай
abstract iv Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 ...Винаги, обаче съм търсил нещо, което може да изравнява нивата на парчета, от различни източници - понякога направо полудявам ако един албум е с 3 пъти по-силно ниво от друг, а песните се пускат разбъркано... Някой има ли идеи за такова нещо или плъгин? ...точно заради което аз ползвам Winamp 5 със Stereo Tool DSP Plugin ! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Винаги, обаче съм търсил нещо, което може да изравнява нивата на парчета, от различни източници - понякога направо полудявам ако един албум е с 3 пъти по-силно ниво от друг, а песните се пускат разбъркано... Някой има ли идеи за такова нещо или плъгин? Най-добрият приятел тук според мен е ReplayGain. ReplayGain сканира нивата на файловете и след това записва в тях данните с необходимата корекция при възпроизвеждане, за да имат еднаква гръмкост. В настройките на foobar2000 можеш да избереш дали да прилагаш това на ниво индивидуално парче или на ниво албум, запазвайки оригиналните разлики между нивата на различните парчета в албума. Цитирай
мегатон Отговорено Септември 4, 2010 Отговорено Септември 4, 2010 AIMP2 тук Просвирва sf2 за миди файловете какти и редица други опции Цитирай
Recommended Posts