Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Не се сещам и някъде да съм написал че е Фендер.

Освен в заглавието на темата, което навява на подобни мисли :godbless::godbless:

Хахахах е сеа ако ше се заяждаме ;-)

Заглавието е по темата. Не е от значение дали е Фендер, Скуаиър или Кремона моята китара. Важното е да си фен и да си говорим за Стратд в тая тема.

П.С.

А и все пак на главата ми пише

Squier Strat By Fender.

Отговорено
Хахахах е сеа ако ше се заяждаме ;-)

...

А и все пак на главата ми пише

Squier Strat  By Fender.

Ами защо пък не... :godbless:

Дори не е Stratocaster, а е просто "Strat". Така, че драги ... нищо общо не виждам между "Fender Stratocaster" и твоята "Squier Strat". Липсват буквичките "f", "n", "d", "o" и "c" :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Здрасти:godbless:

и аз се присъединявам към Страт феновете! :hello:

Имам Sunn Mustang. Това е марка която няколко години произвежда Фендер в Индия под името Sunn (като небезизвестните апаратури).

http://www.advance-bg.com/serengeti/images/PICT0837_JPG.jpg

Китарата е на около 20 год. и тежи стабилно:bravo: има доста силни (особено преден) адаптери, доста удобен гриф и дебели позиции! И с 10-52 звучи доста джимарско:godbless: :guitar:

Предлагам и Теле-феновете да се присъединят към темата, защото Телекастера си е също ГОЛЯМА МАНИЯ :godbless:

П.С. Мисля че няма значение кой е със Фендер и кой с Скуайър! И Скуайъра е Фендер защото е от една и съща фирма! :read:

Редактирано от Henderson
Отговорено
На мен ми е интересно да науча за тия малки детайли като шрифта и цвета на волюма и тона. Просто винаги ме е вълнувало това в китарата ми. А най - ми е интересно понеже на моята са същите като на тези на снимката на ДафтФънк и може да са ми пробутали менте...

Приятел кой точно модел ти е Страт-а. Ако може и некъв пик сложи.

Значи тук за разлика в шрифтовете се говори ала бала чак ме избива на смех.

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИМА физически разлики между Squier-a и Fendera.

Особено струнник ключове.. болчета дори и позицията на Tremolo Bridge-а ... там разликата е много тънка и е в разстоянието на Tremolo издадената част където се завива бара от самият пикгард. Ще постна и детайла за да ме разберете. Иначе като цяло тялото и нек-а са абсолютно идентични.

Тоест ако имащ един Фендер без никви надписи и един Squier винаги можеш да ги различиш.

Познание е вече да отличаваш отделните модели Фендери а не да броиш болчета. :):D

Отговорено

1во това го казах иронично, 2ро ако провериш назад постовете ще видиш китарата ми. Малко внимание все пак преди коментарите...

Отговорено
1во това го казах иронично, 2ро ако провериш назад постовете ще видиш китарата ми. Малко внимание все пак преди коментарите...

Оффтопик и чесане на езици. Идеята беше по-различна ма благодарение на някой комплексирани тъпаци се изнервих и аз взех на офтопик да пиша.

Без да се засягат тия дето си знаят. Кефете се на китарите си и се фалете само не се занимавайте с мен./ би било по-приятно за тези които искат да пишат по темата а не да си чешат крастата / не за друго.

Отговорено

И аз съм страт фен :inlove:

със скуайър страт :happy:

photo3.jpg

и нещо стил Тодор Колев за идеята малко не е включена ама нема зна :D

photo5.jpg

Та черен Скуайър страт 22 прага фингърборда требе да е розууд

3пластов пикгард с 11 винта..(тфа малко като Голф 3 16v :D)

със тремоло което не ползвам нормален хедсток

в общи линии най ефтинкият страт който намерих, пръва китара и много и са кефя

лежи ми на къстъм мейд дръвена стойчица до кревата

Кремонката е в другия край тъй че мое да се каже че си лягам с една брюнетка и една блондинка :happy:

ще е интересно някаки особености по поддръжката етц ако има да се постнат например..

по-здрави за темата :guitar: :happy:

а тфа V и C шейп и мен ма нтересува ко представлява

Отговорено

Винаги съм искал да притежавам оригинален Страт made in USA. Макар да съм огромен почитател на Ibanez и PRS За мен Страта винаги ще си остане уникална китара. Най-вече в смисъл, че няма по-добра от нея.

Както казваше един от учителите ми по китара: Ако някой ти каже, че Fender китарите не стават и са грозни, то значи, че няма смисъл повече да говориш с него. Не е от нашата партия.

Еми така си е ;)

Отговорено
Както казваше един от учителите ми по китара: Ако някой ти каже, че Fender китарите не стават и са грозни, то значи, че няма смисъл повече да говориш с него. Не е от нашата партия.

Еми така си е ;)

Единственото грозно за мен от Фендер е главата на Телекастера (не целия , другата част ме кефи) , ама това вече е за друга тема , пък и ще гледам да не отнеса някой бой от почитателите на телето ...

Отговорено (Редактирано)

Оффтопик и чесане на езици. Идеята беше по-различна ма благодарение на някой комплексирани тъпаци се изнервих и аз взех на офтопик да пиша.

;)

Другаря DaftFunk пак пали от половин оборот ... ;)

Къде се загуби, домъчня ни за тебе ;)

бтв. За да не ме обвините в офтопик, ето и моят принос по темата (Squier Strat Affinity):

11.jpg

По принцип фендер не са сред любимите ми марки, но това бяло грифче ми хвана погледа и след като посвирих няколко пъти на него реших да си го взема. Адаптерчетата му имат особен чар когато се свири чиста китара, но с драйв направо ме побъркват от към шумове, брумове и липса на плътност на звука, но аз си я харесах да си дрънкам с нея без драйв.

Някой ден може да ги сменя тези адаптери с нещо по-смислено и безшумно, има доста добър избор от такива - кеф ти Fender Noiseless, кеф ти Seymour Duncan или пък DiMarzio. Единственият недостатък, е че в общият случай един такъв комплект от адаптери струва повече от китарата :beer:

пс. А да - и аз никак не харесвам телекастърите, доста са ми грозновати тези китари.

Редактирано от niki123bg
Отговорено

Като фен на по-тежкото звучене личните ми предпочитания клонят към по-други китари, но винаги съм искал да си имам един стратокастър подръка.. Абсолютно се кефя на звученето на Хендрикс, Блекмор, Стиви Рей Воун (особено на последния :inlove: ). Става дума и за телекастъри тука.. преди ги смятах за е*ати грозните китари, но напоследък започнах да си променям мнението.. :think: Та.. фен съм на Fender Stratocaster :guitar:

Отговорено

B)

Другаря DaftFunk пак пали от половин оборот ... B)

Къде се загуби, домъчня ни за тебе ;)

бтв. За да не ме обвините в офтопик, ето и моят принос по темата (Squier Strat Affinity):

11.jpg

По принцип фендер не са сред любимите ми марки, но това бяло грифче ми хвана погледа и след като посвирих няколко пъти на него реших да си го взема. Адаптерчетата му имат особен чар когато се свири чиста китара, но с драйв направо ме побъркват от към шумове, брумове и липса на плътност на звука, но аз си я харесах да си дрънкам с нея без драйв.

Някой ден може да ги сменя тези адаптери с нещо по-смислено и безшумно, има доста добър избор от такива - кеф ти Fender Noiseless, кеф ти Seymour Duncan или пък DiMarzio. Единственият недостатък, е че в общият случай един такъв комплект от адаптери струва повече от китарата :pray:

пс. А да - и аз никак не харесвам телекастърите, доста са ми грозновати тези китари.

Хахахах ше во кажа аз на вас ;-) ;);)

Тоз Скуир с лепенките напрао ахаххаах ( брао брао Кефи! ) ! баси тва се казва чисто нов, а по повода за любимия ми цвят ( троен сънбърст ето ено нещо от мен за завършък )

The Ultimate Experience !!!!!! e tva

29410969sb5lc.gif

:unsure:

И като знаете че лесно паля кво ме товарите ааааам тц тц B)