Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Незнам, той тоя пълдин е много странен. Тялото му е от чам и махагон ;) .

А грифа е от някакви други дървета с 2 линии от махагон.

мился че пълдина по тялото освен чам има и бук не е махагон много е светло като цвят тва дърво което го има там.иначе адаптерчето мноо кефи...но краиния ефект искам да чуя(не мога да влизам в г маил така че ако може някаде другаде :);) )

• Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Evtimе каква е дебелината на проводника от които си направил бобината(не че нещо ама ми е интересно :)

Отговорено (Редактирано)

0.06мм

логин: muzikant.org@gmail.com

пас: mymusic

това на mail.google.com.

така влизаш в гмаил-а

махагон е - проверих - питах един дърводелец.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

1000 навивки на бобина, висока 0.8 см, широка колкото адаптера, предусилвател, изпълнен с ТL072. В средата - платка за повърхностен монтаж(между бобините, и тримери за донастройка.

Отговорено
махагон е - проверих - питах един дърводелец.

да може и аз да съм в грешка

за адаптера:Как разбираш колко навивки трябва да направиш на бобината или са произволен брои

ПП не ми отваря гмаил-а не знам защо може би защото съм с прокси

Отговорено
1000 навивки на бобина, висока 0.8 см, широка колкото адаптера, предусилвател, изпълнен с ТL072. В средата - платка за повърхностен монтаж(между бобините, и тримери за донастройка.

искам снимка на това с тримерите по моя преценка трябва да са СМД

Отговорено

Само тримерите не са SMD. Нямам фотоапарат. Адапрера представлява пластмасова хубава кутийка с един ред от 6 4 милиметрови шестограмни поцинковани винтчета, а от другата страна има 2 отвора, през които се виждат тримерите.

Отговорено
Само тримерите не са SMD. Нямам фотоапарат. Адапрера представлява пластмасова хубава кутийка с един ред от 6 4 милиметрови шестограмни поцинковани винтчета, а от другата страна има 2 отвора, през които се виждат тримерите.

а каква ти е точно схемата на която са закачени тримерине.

ПП ще съмти благодарен ако споделиш :D:)

Отговорено
Незнам, той тоя пълдин е много странен. Тялото му е от чам и махагон :) .

А грифа е от някакви други дървета с 2 линии от махагон.

оо да ! имам същия пълдин.. акустиката му е доста смотана ( ако не бяха лентите махагон съвсем за камината е...) . Значи определено от към адаптера го докаваш ;-) :D

Отговорено (Редактирано)
а каква ти е точно схемата на която са закачени тримерине.

ПП ще съмти благодарен ако споделиш :D  :)

Схема с операционен усилвател, вързан като неинвертиращ усилвател, с 100к в обратната връзка към инвертиращия вход, и делител 2х220К на входа, за да се получи 4.5В преднапрежение. От неинвертиращия вход, през тримера(100к) и 22 мкф кондезатор към земя. на входа 3.3мкф, а на изхода 22мкф съгласуващи кондензатори. 2 броя предусилватели, с общ изход взет след последните кондензатори.

Не ми харесват тези 70дБ сигнал/шум. Ще му правя друг предусилвател.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Не ми харесват тези 70дБ сигнал/шум. Ще му правя друг предусилвател.

сложи му този път СМД тримери по малко място заемат