backinbizzness Публикувано Август 13, 2010 Share Публикувано Август 13, 2010 Здравейте, Снощи се хванах да добавя още 2 извода от 9V адаптера, но се оказа че на единия съм обърнал +/- (без да разбера). Съответно като включих не заработи на един педал, когато пробвах на друг - последният позамириса на изгоряло. Веднага го изключих. Проверих нещата и видях грешката с +/-. След това пробвах отново на същите ефекти, като и двата работиха.. Първият още работи, а вторият поработи около 15 минути, след което спря. Принципно съм чувал, че част от ефектите имат защита против обърнати +/- на напрежението. Факт е обаче, че този вече не работи. А най-озадачаващото е, че не изгоря на момента, си работеше нормално. Сега не съм сигурен какъв е проблемът. Пробвах и с 9V батерия - не, никакъв ток. Та питането .. Защо? Как? Какво може да се е случило? Да го хвърлям ли или? PS. Не съм го отварял, защото нямам подходящ инструмент (освен тесла и лопата), а болтовете му са 5-ъгълни, което виждам за пръв път. Предварително благодаря за помощта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 А коя е марката и модела на ефекта? Ефектите би трябвало да имат защита. Зависи каква е тя, как е реализирана и тн. Освен това ти си включил всички ефекти, тоест си подал плюс на масата и се е получил един затворен кръг през кабелите между ефектите на другите ефекти. Какво е станало можем да гадаем или да измерим. Второто дава по-точни резултати Проблемът е, че нещо е изгоряло. Щом е замирисало значи е изгоряло. Това е причината да не работи ефекта. По въпросите: (отговарям ти по твоята последователност на задаване) Изгоряло е защото си подал некоректно захранване. -Токът който отдава захранването е бил по-висок и по този начин нещо е изгоряло. -Изгоряло е нещо. -Да, можеш да го хвърлиш. Не е проблем. Може да се ремонтира. Пак не е проблем. Би трябвало да е шестограм - със 6 ръба е той. До сега не съм виждал болт с петоъгълен профил Ако е така, най-вероятно ефекта ти е digitech или MXR. Имай предвид, че те ползват шестограм с инчов размер, а такива се намират трудно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backinbizzness Отговорено Август 13, 2010 Автор Share Отговорено Август 13, 2010 Ефектът е Hardwire СМ2 Overdrive и действително е US. Най-вероятно е това със затворения кръг, което не знаех. Не мога да го отворя, мамицата му! Иначе ще го измеря и ще разбера. А болтовете са с 5 ъгъла! Аз ли не виждам.. ? Направо го взимам и тръгвам по железариите, иначе няма да стане. И като краен вариант ще го занеса във Фактор и в случай, че предложат добра сума за ремонта.. съм ОК. А защо тръгна за кратко и след това спря!? Когато установих, че не работи беше само той включен и то във вече коригирано подаване +/-. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Има едни болтове тип "звезда", не са шестограм. Има и такива отвертки, ама малко по-рядко се сращат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Срещат се, срещат се.Торсове се наричат и пасват на инчовата скала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backinbizzness Отговорено Август 13, 2010 Автор Share Отговорено Август 13, 2010 Мерси, мерси.. Ще търся петограми, торсове и т.н Сега разбирам, че в автомобилите имало доста такива болтове, ама като не се занимавам.. не знаех. Очаквайте продължение за това какво точно се е случило и евентуално да помагате! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backinbizzness Отговорено Август 13, 2010 Автор Share Отговорено Август 13, 2010 Успях да го отворя. Но така като гледам е мъртъв. Ще го нося на ремонт в сервиз. Темата може да изчезва. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Не търси петограми и торсове, а торКсове- някои ги наричат "еврейски звезди"! Странно, колко много жаргон е навлязъл в техническия речник: - шестограм (шестостен)=имбус (не лимбус) - бургия= свредло - менгеме= стиска - бушон= предпазител и сигурно още десетки други като "свински опашки", "хермафродити" и какви ли още не... Да не говорим за побългарените английски думички... там е страшно. Очакваме развитие по темата, но диагностиката по външни признаци не- винаги е най- точната, т.е. след като установиш, че се е изпържил защитния диод и евентуално се е раздул филтриращият кондензатор, може би ще се наложи да се попремери тук- там по схемата, с което повтарям мнението на Никифена, или казано директно, ако не си наясно какво точно трябва да се направи намери подходящ човек за целта. Понякога подмяната на видимо повредените части е достатъчна за отстраняване на повредата, но понякога е достатъчна за да изпържеш още нещо по платката, така че сам решаваш как да продължиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backinbizzness Отговорено Август 16, 2010 Автор Share Отговорено Август 16, 2010 Отворих го с еврейската звезда Да, абсолютно не съм наясно, особено като видях кви чудесии са набутали в тая кутийка (най-ме издразни надписът Made in USA на корпуса и Made in China на елементите, но както и да е). Ще пробвам във Фактор (уж са официални на Digitech, но имам резерви към тях) да видя каква оферта ще ми дадат и ако не ми хареса ще търся друг майстор. Предполагам и тук ще се намери някой, но като му дойде времето ще пиша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
janev Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Според мен е най-добре да потърсиш някой загубеняк като мен, който няма да ти одере кожата и ще ти свърши работа. Апропо -аз съм машинен инженер, от близо 15 години (ако не и от 30) се занимавам основно с електроника и с това си вадя хляба, но не това е най-важното, а това -че ми е неудобно (в мой ущърб) да кажа понякога -"5 лв." на някой клиент, на когото във фирмен сервиз биха му казали най-малко -30 лв. Пожелавам ти успех ! -Все още ще намериш в изобилие такива "ентусиасти" -като мен в родния си град. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backinbizzness Отговорено Август 16, 2010 Автор Share Отговорено Август 16, 2010 Мерси, мерси Определено все ще се намери някой, дори и не загубеняк.. Проблемът е, че 20-30 лв. мога да ги прежаля. Притеснява ме фактът, че сервиз като Фактор първо ще ми вземат поне 50 и второ ще ми кажат - "Ела си го вземи след месец". Но нека не говоря преди да съм проверил. Може да се окаже, че изобщо не е така и да си свършат коректно работата. А иначе ентусиазирани ел. маниаци тук като гледам има поне 20-тина Все някой ще е от София. Е, не е моя роден град, ама както казва Баш Майстора "Всички сме от село." Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
janev Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Фактор едва ли имат собствен сервиз. Разбрали са се с някой да им сервизира техниката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Имат сервиз, как да нямат. Намира се точно зад магазина. Ако е в гаранция може и да минеш тънко, но ако не е, то е напълно нормално да ти вземат пари за услугата. Ще ти дадат и касова бележка. За чакането зависи от много неща. Ще получиш и гаранция. Все пак фирмата плаща данъци, има екип, така че няма как да ти вземат 5 лева. 5 лева ми се вижда адски несериозно за ремонт който изисква измервателна апаратура, време, знания и голям опит. Аз лично никога не бих взел само 5 лева за ремонт на ефект. Това е по-малко отколкото струва 1 бучка сирене... Дето се вика срамота за майстора да оценява толкова ниско квалификацията си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Майстори ли? Аз обикновенно съм по следите на "майсторите" които работят за "бира", за "ракия" и за "5 лева". По-скоро пострадалите въртят, сучат, и като чуят от 5 места къде да дойдат, вече не питат колко ще струва, а дали ще имам време... Много пъти сме коментирали тези проблеми, няма смисъл да се повтаряме. Да са живи и здрави такива майстори, че да има и за нас... . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts