Slav Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 ^^Да така е, Ейдриън Смит има известна любов към Гибсън, аз само дадох елементарен пример. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 14, 2010 Share Отговорено Август 14, 2010 Сантана мисля, че също е свирил на СГ преди PRS. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Август 14, 2010 Share Отговорено Август 14, 2010 (Редактирано) За тези, които мислят, че SG няма характер - пуснете си кое да е соло на бате Ангъс или бате Айоми да видим няма ли характер.Да не ти харесва самата китара е едно, но да се твърди, че няма характер ... По диагонал си чел и не си догледал какво писах за характера: казах, че няма "този" (същия) характер като на ЛП, не че няма изобщо. Има си - свой характер, на кой колко му харесва си остава въпрос на вкус. Писах също за сравнения 'на сухо' и евентуално на неизкривен чист канал без устройства във веригата. Можеш ли да се закълнеш, че любимите ти сола на споменатите китаристи (от теб и от други) са изсвирени така на чисто? Когато си пуснал китарате през няколко джаджи - или дори директно в ампа, но всичките му копчета (до едно!) са на '10' - за характера на китарата е трудно да се говори, тонът идва от друго вече. И последно - споменах, че съм се запалил по инструмента, слушайки един велик музикант да свири именно на СГ. Интересно как никой не го спомена, но култовият му тон е станал модел за копиране от всичките изброени в тази тема. Той свиреше без ефекти, но Маршала беше до дупка: всичките контроли на макс. Управляваше всичко - и тембър, и динамика, и степен на изкривяване - от китарата. И от пръстите. Групата, в която го видях (на снимка) като осмокласник се казваше Каймак и китарата му (Гибсън Лес Пол 'тип СГ' - Доктора обясни тая конфузия с имената) беше изрисувана като аватара на един съфорумник. Като чух звука, реших, че ТОВА е китарата, на която искам да свиря Много години по-късно, вече с достъп до оригинална литература, прочетох, че записът който съм слушал не е бил с въпросната китара, а с... Лес Пол Стандард '59 (взет на заем за записа; човекът е имал свой преди това и с него си е 'изковал' тона; после му е бил откраднат; после е имал много други). Но 'СГ' тонът (наричан още в историята 'женски тон', всички тук знаете ) е всъщност изработен на ЛП. Може да се изсвири с всичко - дори с Фендер - но не за това е темата. Това стана длъжко за някои читатели, дано не се уморят и да ми отговорят на 5-та и 11-та дума без да са видели останалите... П.с. А глупости пишат други писатели, но на такива по принцип не отговарям. . Редактирано Август 14, 2010 от Бицев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 14, 2010 Автор Share Отговорено Август 14, 2010 И Сантана е свирил на SG-та. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Август 15, 2010 Share Отговорено Август 15, 2010 За нарастване на популярността, на SG допринасят и набиращи известност, и вече утвърдени звезди (в периода от втората половина на 60-те), като E.Clapton, R.Krieger, M.Chipollina, F.Zappa, P.Townshend, T.McPhee ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Август 15, 2010 Share Отговорено Август 15, 2010 Мен лично LP не ме кефи като визия,затова съм с SG. Не съм се докопвал до LP за да кажа като звук какво мисля де. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gueorgues Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 за историческите реплики изобщо няма да говорим (има някои по 5-6 кг). Пълни глупости... Лес Пол - ите са под 5 кг Имал съм няколко. Аз не съм казал, че са над 5 кг, а че има някои - даже си ме цитирал и не си го прочел правилно. Няма ли да се научиш да комуникираш адекватно, бе момче. Не мисля да провеждам какъвто и да е спор и да отговарям на други реплики, затова само казвам, че тази информация я има на много места, колко тежат Гибсън Лес Пол - ите и какви разновидности има. Хайде със здраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 16, 2010 Автор Share Отговорено Август 16, 2010 What is the weight of a gibson les Paul standard guitar? The average LP Standard weights at around 9,0lbs but you can find some lighter ones if you´re lucky (mine weights 7,5lbs) and there are some hefty 10 pounders around if you´re in for a workout. (Some 80´s LP´s can even be found at shoulder busting 11lbs!!!) 1 pound = 0.45359237 kilograms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Ето примерен сет на Тони Айоми http://guitargeek.com/rigview/476/ Не мисля, че прекалява с ефектите, ползва основни неща. И саунда си му е предимно от лампов кривоч. Просто си го гласи така, че да звучи Heavy. Тоест не мисля, че се обезличава китарата. Ако сравняваме с Ангъс, да малко по-усложнено е. За Ейдриън Смит - ползва и СГ(ако не се лъжа 61) и Лес Пол голд топ(със сменени адаптери). И камара други китари, което вече е обсъждано във форума. За разлика от Дейв и Яник, които си свиркат само с фендери. За съжаление не бях с фен клуба в Сегед и Трансилвания тази събота и неделя и не знам как стоят нещата към днешна дата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 ^^Много добре съм разбрал какво си написал. Ако беше споменал, че някои реплики достигат до 5 кг, иди - ела - приема се, но 5-6 кг вече е прекалено. Та така...научи се да спреш, да пишеш глупости* като не знаеш. Съжалявам, просто трудно толерирам тези* неща. Иначе нищо лично, вервай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 ^^ Ейдриън Смит има сигначър Джаксън...нищо, че прилича на Фендер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Август 18, 2010 Share Отговорено Август 18, 2010 Аз слушам китарите за няколко неща винаги. Едно от тах е, как звучат в областта на 10-14 праг на 2ра и най вече 3та струна на нек адаптера. Тези, които ми допадат, затварят тона там по един особен начин (най близката аналогия е, нещо като по слабо изразен ефект , като този, който се получава от уа педал не натиснат до края). Горе-долу това ли имаш предвид? http://soundcloud.com/yotzzo/10-14 Извинявайте за офтопика и некачествения запис. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hristov_hr Отговорено Август 20, 2010 Share Отговорено Август 20, 2010 А Angus Ползва само китара - амп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Август 20, 2010 Share Отговорено Август 20, 2010 А пък и Кери Кинг ползва само амп. А пък да сравняваш ЛП със СГ е като да сравняваш пистарка с туризъм - за всеки влак си има пътници и вкус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Август 21, 2010 Share Отговорено Август 21, 2010 (Редактирано) Еййй, доживахме да видим някой и друг коментар, дето не е "златен" за Гибсън. (Конкретно за SG-то). Аз SG не съм пипал, не ми и харесва като визия (някак си тая пълна симетрия не ми харесва при китаростроенето). Иначе като звук - записи, изпълнители и тн. - предпочитам SG пред LP. (Да си слушам, един вид). Пускал съм го преди това, ама нищо, пак е интересно. (Най-много ми допада Framus-а, но ако трябва да избирам м/у двата Гибсъна - SG. Конкретно за тоя клип) Редактирано Август 21, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts