gueorgues Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 към kolio_k - аз просто трябваше да се изфукам, не те убеждавам. Това си е твоят вкус, нали затова има толкова много разновидности, та всеки да си избере своето. Между другото нямам никакъв опит със стратове, въпреки че Клептън ми е голяма слабост (и Марк Кнопфлър и Джими и пр.). Определено харесвам късата мензура обаче, но от друга страна съм се заканил скоро да опитам стратокастър. Може и да ми хареса. Пипал съм няколко, но ей така на сухо (без усилвател), само за да видя какво е усещането, но наистина само за малко и не мога да определя още. Сега като се замисля - доста странно. Свиря на китара от 15 години и не съм пипал стратокастър (то и телекастър не съм пипал). Егати - трябва да се коригирам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 (Редактирано) ^^ сори, ама ще ти се наложи да си го представиш: Редактирано Август 11, 2010 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Еее, даа, тази китара я знам, това също е знакова комбинация за него. Поръчил си тази китара специално, за да може да свири Стълбата Live. Говорех за солото. Макар че той всъщност първо е свирил на Страт. А пък солото на Стълбата в студийния вариант е на Телекастър, доколкото знам. Абе... както и да е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Супер съгласен и с двата поста на kolio_k : И за мен SG китарите нямат този характер и осбствен глас като (това, което наричаме с обобщаващото име) Les Paul. В малкото случаи, когато съм свирил на SG (на чужди, никога не съм си купувал), съм имал усещането, че звукът (тонът) се прави изцяло от ампа и ефектите (доколкото ги има), но не от китарата. С Les Paul (и подобни, сега свиря на Hamer Studio) много повече идва от самата китара: на 'сухо' вече си има тон, след това включена напълно 'чисто' вече дава по-разнообразни възможности и вариации на тона, които евентуално усилване и веригата могат да подчертаят. Малко просташко е да се каже, но не е съвсем невярно, че "Лес Пол-а може да свири и като СГ, но СГ-то не може като Лес Пол". И това го казвам като човек, който се е влюбил в електрическата китара слушайки идола си на SG (не, не говоря за толкова споменавания Angus, някой преди него и много по-велик в историята на китарата : ) > "... как да го обясня по добре" Много добре си го обяснил! За мене също тонът на една китара се разбира (при други равни условия) на 3та - 2ра струна около октавата (плюс-минус 3-4 прагчета). Дори си имам 'метод' при който най-ясно го чувам: при форшлаг (тон отдолу с бърз хамър-он на желания тон) и леко вибрато след това... Може да има и научно обяснение, но просто се чува като го направиш... И да - откакто нямам Страт повече ми липсва това му качество, отколкото сингъл-койл блендата... - - - - Абе - китари много и всяка си има хубостите! Понякога разбирам хората (практикуващи китаристи, не милионери-безделници), които поддържат колекции от десетки инструменти... Ама можеш ли да имаш по една от всяка?... Приятно свирене на - кой каквото си има! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 За протокола: - И Page, и Slash са използвали SG. - Page е Telecaster-player не по-малко, отколкото Gibson-player. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 Така е, но все пак името Джими Пейдж поне аз го свързвам с ЛП. Както и да е, минахме в офтопика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 И тъй както сме в офф-а - много любопитно звучи това, което обясняват kolio k и Бицев, ама за нас, по несхватливите дали не биха го демонстрирали и звуково/визуално? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 за момент си помислих, че темата е Lp Vs. Sq (демек Squier) и влетях тук да разтървавам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MemoDan Отговорено Август 11, 2010 Share Отговорено Август 11, 2010 В обратния ред на мисли и Гилмор записва, може би, най-известното си соло на The Wall именно с Gibson LP goldtop с Р-90 адаптери! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 11, 2010 Автор Share Отговорено Август 11, 2010 Моля модераторът да коригира малките и главните букви в заглавието. Забелязал съм, че големите китаристи не винаги свирят с един и същ (тип) инструмент на студиен запис и на концерт, а и саундът често е различен. Лично на мен ми харесва.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 (Редактирано) за историческите реплики изобщо няма да говорим (има някои по 5-6 кг). Пълни глупости... Лес Пол - ите са под 5 кг Имал съм няколко. Редактирано Август 13, 2010 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arteglam Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 моята китара е евтина имитация на ЛП и досега не съм хващал по-тежка китара от нея По принцип е от елша ама все пак и аз да се изкажа Иначе и аз съм голям фен на ЛП. Направо като се прибирам вкъщи и като отворя вратата на стаята и видя китарата ми на стойката красотата й направо ме изпълва Свиря с нея вече 2 години и това не се е променило.Представям си един ден като си купя Гибсън ;] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 (Редактирано) За тези, които мислят, че SG няма характер - пуснете си кое да е соло на бате Ангъс или бате Айоми да видим няма ли характер. Да не ти харесва самата китара е едно, но да се твърди, че няма характер ... Редактирано Август 13, 2010 от Slav Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 ^Остави Ангъс - той е емблематичен. Има толкова много сола и на Мейдън, и на Джудас изсвирени със SG... както и да е, нали трябва да се пишат глупости, за това е форум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 13, 2010 Автор Share Отговорено Август 13, 2010 Благодаря на админа за поправката На бате Айоми доста електрика има вързана след китарата, та не е много ясно какво точно чуваме. Поне на Heaven and Hell в Каварна беше така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts