kiusha82 Публикувано Август 4, 2010 Публикувано Август 4, 2010 Някой знае ли нещо за тази карта? Стабилност към ОС - XP и Win7? Предусилвателите как са? Някой ако знае нещо ,моля да сподели! Благодаря! Ето и линк към продукта http://www.lexiconpro.com/product.php?id=6 Цитирай
Fractal Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 Аз за малко да си купя такава, но си купих Alesis някакъв и после го върнах. Щото и двете записваха до 48кHz/24bits. Поне да беше 24/96 za dvd-audio. Цитирай
kolio_k Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) На времето имах такава, саунда и беше много добър, а и се кефих на сериозния хавдуерен контрол, никакви забележки. Само ако я взимаш за да свириш с VST не те съветвам, картата е УСБ 1 (освен ако няма някаква нова модификация) и имаше сериозна латенция П.С. Нямаше проблеми с XP, не знам за по нататък Редактирано Август 5, 2010 от kolio_k Цитирай
daniel.hristov Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Имам ламбда (би трябвало да е горе-долу същия шит). На XP и Windows 7 не съм имал особени проблеми с нея. Латенцията верно си е доста дебела за такава карта. Освен това някои от потовете отпред се рапращяха зверски още първата година, потърсих из нета и май е стандартен проблем за тези карти (може да слагат по-читави вече де, моята е на 2-3 години). Иначе преамповете са горе-долу прилични; за записчета вкъщи си ми върши хубава работа. Наздраве, дидо Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 5, 2010 Автор Отговорено Август 5, 2010 С USB 2.0 също може да се ползва! * 2 XLR microphone inputs * dbx Silver Series mic preamps * +48V phantom power * 2 TRS insert inputs * 4 TRS balanced/unbalanced line inputs * 1z4" mono instrument input * 2 TRS line outputs * MIDI interface 5-pin DIN connectors for MIDI in and MIDI out * Coaxial RCA S/PDIF I/O * 24-bit D/A and A/D conversion * USB 2.0 (downward compatible) Цитирай
kolio_k Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) По принцип може, но проблема е, че всъщност е правена за УСБ1 и трансферът e съответстващо бавен Редактирано Август 5, 2010 от kolio_k Цитирай
the_man_who Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Ползвам такава под XP и съм пробвал под Win7. Картата е class compilant и ще запали и без нейните драйвери като обикновена аудио карта, но за пълноценна работа е необходим специализираният драйвер. - Преампите са добри както и хардуерният контрол. За непретенциозни има задоволителен набор от входове и изходи. - 48kHz/24-bit е съвем достатъчно за повечето аудио приложения ( Аз обикновено записвам дори на 44.1kHz/24-bit за да избегна ресемпирането ) - Официалният драйвер е ужасен. Качва латенцията по своя преценка и както каза kolio_k, не е много приложим за VST в реално време. - Аз преминах към ползване на драйвер от usb-audio.de и нещата с латенцията се оправиха съвсем задоволително ( поне за мен ), а имам подозрения, че и звукът се подобри. Драйверът обаче не е безплатен. Не знам дали някой може да убеди Lexicon да започнат да го предлагат специално за техните карти от техния сайт. - Има проблеми при работа с някои лаптопи. Проблемът е най-вече в конкретните USB Портове. - Задължитено трябва да се спре Wi-Fi при работа с лаптоп - иначе стават пуканки. Цитирай
Recommended Posts