synchu Публикувано Февруари 23, 2006 Share Публикувано Февруари 23, 2006 Дет се вика да пуснем мухата за още един добре забравен стар дивайс. Та това е един тип микрофони, които от мнозина са считани за микрофони с много естествен и топъл звук. Микрофонът се състои от много тънка лента обикновено алуминии, обтегната между два магнита, която при натиска образуван от звуковата вълна, прекъсва магнитното поле и индуцира много ниско напрежение, което преминава през трансформатор. Поради много ниското изходно ниво, тези микрофони са силно зависими от добър предусилвател с нисък шум и високо усилване, за да се получи достатъчно силен сигнал. Ето една бърза импровизация с такъв (sorry za player-a ): http://info.datacom.bg/mwproj/shinybox_trial.mp3 В момента има малко производители на такива микрофони - Royer, AEA, Coles, Nady и няколко по неизвестни марки. За повече инфо: http://www.coutant.org/ribbons.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Февруари 23, 2006 Share Отговорено Февруари 23, 2006 а ти да не би да си набарал такъв и ако да - откъде? Nady-тата са направо перфектни, много ги харесах. Лентовите микрофони улаавят звука най-близко до начина по който човшкото ухо го улавя, затова и вокали записани с лентов микрофон звучат страхотно реалистично и нямат характерното "С" на кондензаторния мик. Акустични китари също. Като Руум микрофони са незаменими... Абе микрофон без който можеш, но ако го имаш никога няма да се откажеш от него и да го продадеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 24, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2006 Абе като руум мик, за да изкараш нещо от него ще ти трябва преамп с поне +70дБ гейн и възможно най-безшумен Не че няма, ама Пендулум скъпишки се връзват ... Но определено си има уникален глас микрофона - на мен лично ми харесва страшно много. Много натурално и естествено звучи. Кондензаторите поради обстоятелството, че последните 20-ина години музиката е все с някакви леко преувеличени високи за повече презънс и компаниите произвеждат съответно микрофони с "допълнителни високи"... Микрофона е ShinyBox 46. http://www.shinybox.com Йон Улриг (Jon Ulrigg) движи бизнеса и е изключително приятен и много точен човек. Мик-а звучи по-добре от Нади или поне на мен ми звучи по-добре. И по-хубаво и от АЕА R84, но АЕА R92 е супер просто.... пп. Изпратих парчето и в gmail.com - label synchu - Ribbon mic ...etc, ако някой се интересува. Сега като го преслушвам то не се е получило лоша импровизация... фюф...може да мине ие за "Авторска музика" даже... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Февруари 24, 2006 Share Отговорено Февруари 24, 2006 мда... трябваше да спомена че имам предвид руум мик за барабани Освен това съм слушам рибони с миления медия, пендулум не съм чувал все още Та как може човек да се сдобие с такъв шайнибокс? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 24, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2006 мда... трябваше да спомена че имам предвид руум мик за барабани Освен това съм слушам рибони с миления медия, пендулум не съм чувал все още Та как може човек да се сдобие с такъв шайнибокс? С тъпани може като руум мик особено при агресивен тъпа...пардон барабанист Некой даже ги използват като мик за каса (легнал вътре с лентата нагоре, че иначе от два удара ше се скапе)... И с Миления обичаме мдам ...хехехе Пиши един мейл на Jon Ulrigg най-добре...за опциите за плащане и т.н. Човека отговаря много бързо (имай предвид разликата във времето разбира се) и е мноо точен.... Транспорта е 35$. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 24, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2006 Като добавка само - изходното ниво на тоз микрофон е доста високо като рибон... В случая мик преампа си е преампа на пулта. Саундкрафт си е Саундкрафт - мик. преампа на макс и трябва да се измъчиш, за да доловиш шум - демек както си трябва....и което трудно може да се очаква от такова миниатюрно, относително бюджетно пултче. Бтв. да не пропусна още веднъж да се благодаря на Разбойника Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Февруари 24, 2006 Share Отговорено Февруари 24, 2006 А, моля, пак заповядай Гледай ти личната ми неприязън към Behringer до какви приятни резултати доведе . . . . Записът ми хареса доста - наистина "натурално" звучене! Така като гледам, скоро ще трябва до отвориш студиото и за външни посетители, защото със сигурност не съм единствения който слюноотделя като ти слуша записите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Август 28, 2006 Share Отговорено Август 28, 2006 За кратко време откривам втора,приятна,стара тема,за която не съм знаел! Royer са направо "задължителни" за сериозните студиа, a наличие на Coles и AEA в листа,говорят за целенасочена претенциозност. Beyer също са доказан производител на лентови модели.Аз лично имам един M500 и ми е сред фаворирите за записване на HiHat. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 28, 2006 Автор Share Отговорено Август 28, 2006 R121 ми е в листа с желанията и планираните "подаръци-на-себе-си", но ще видим, кога ще стигна до него Като се заговори за Байердинамик - TG88 и 69 също са ми в този лист ... Но и този мик - компоненти - мейд ин Чайна и асемблд ин ЮС никак не е лошо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Август 28, 2006 Share Отговорено Август 28, 2006 Ооо, и аз бих си угодил със 121,а защо не и с "гевезелъка" 122! А пък М88 са ми едни от любимците и ги ползвам с удоволствие! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts