Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

.. Здравейте на всички които четат темата .Налага ми се да си направя ефект луп на кубето и моля за съвет как става . ... за уточнение ще кажа , че не става въпрос за класически ефект луп, а за такъв който ще ми позволи да включа само и единствено волюм педал преди крайното стъпало . Кубето ми е VOX AD50VT и е с определено количество симулации на разни кубета , плюс ефекти , предполагам че ги знаете , но ми се налага за свирене на живо да ползвам нещо за регулиране на нивото - т.е. волюм педал , а тези модели на ВОКС нямат ефект луп - не знам защо .Та затова става въпрос - как да си направя ефект луп без да изгоря нещо - трябва ли да се мери нещо с мултицед или просто да търся двата кабела които влизат в крайното стъпало .. неща от този род , които биха ви били в помощ .. или най малкото , ако се наложи да потърся спец , да знам в общи линии логиката на операцията ,щото може да се окаже че и спеца не е наясно с нещата .. все пак в Русе няма двеста нобелови лауреати , специалиста в тая област , че да си избира човек на воля ... е , ако пък някой русенец чете темата и знае как да помогне или пък знае човека който ми трябва , нека да ми се обади лично ... предварително благодаря . Цеко :greenangel:

Редактирано от zanev 70
Отговорено

Логиката на операцията е следната:

1. Намираш човек, който е наясно с какво се захваща.

2. Той намира схемата и определя къде ще върже двата женски жака.

3. Дупчи ти 2 дупки на кутията и ти монтира двата жака, като ги свързва на правилното място.

Ако откриеш схемата можем да ти подскажем какво трябва да се направи. Онова за кабелите и мултицета го забрави.

Отговорено

... вън от съмнение е че адаша ще е първия човек който ще потърся за съдействие :greenangel: .... а иначе относно схемата - в книжката я няма .. а пдф файла е същия като книжката .... а нямам идея дали в интернет може да я има .. може би защото не ми идва на ума как да я търся .. какво трябва да се напише и разни такива технически подробности - за жалост съм много далеч от тези среди .. може би има сайт в който разни манияци качват схеми и от сорта , но не знам как да го открия ако въобще има такова нещо .... все пак благодаря за отзивчивоста колеги :) . Цеко :)

Отговорено

Има два начина за решение на проблема.

-Първият е, да се направи на швейцарско сирене отвън и отвътре.

-Вторият е да се използва далеч по-елегантния начин, като се използва изхода за слушалки, който вече съществува. Там е възможно да се използва Volume Pedal, само с две малки модификации - да се елиминира mute функцията, която се задейства при вкарване на мъжкия жак, и елиминиране на една комутация в женския жак.

Понеже няма лесен начин за качване на изображения (омръзна ми да се мотая с разни претакания насам натам), който иска да ми пише на лично с e-mail адрес, за да му пратя картинка.

Ако беше в София, щях да изкарам някой лев :) , но понеже Русе ми е далечко, ще се направя на готин :greenangel: ...

Отговорено

... и един лаишки въпрос ... понеже става въпрос само и единствено за ползване на волюм педал може ли да се направи луп след крайното стъпало преди говорителя - дали може да стоне по принцип или това е невъзможно щото ще изгори педала да речем ... просто питам .. живи и здрави . Цеко :greenangel:

Отговорено

... разбрах го вече .. лоша работа .. днес го отварях за да видя как е направено ... лоша работа . две платки от по 10 на 20 санта и разни схеми и прочие ..... явно само спец ще може да го направи .. ако може разбира се .... лошо ... :thumbs_up:

Отговорено

.. благодарско за схемата .... надявам се да е тя .... аз не мога да се ориентирам много много , но това което ми направи странно впечатление е че из схемите има надписи KORG и никъде надпис VOX ad50vt както би следвало след като кубето е VOX ... но като казах може и да няма нищо странно .. а иначе предполагам че идеята на Parni_Valjak вероятно е най удачна но както казах нищо не разбирам от тия лаботи и ми е малко трудно да я оценя за което се извинявам .. може би и защото не е обяснена напълно за такъв като мен .. не знам дали спец по въпроса би се ориентирал от написаното .. вероятно ... не знам .... ... благодарско все пак .. <_<

.... сега прочетох че май тази серия била резултата от сътрудничество между KORG и VOX ... може би не случайно има надписи KORG ... въпреки че днес като го отворих не видях такива .... живи и здрави :thumbs_up:

Отговорено

Около C28 е заровено кучето.

Не бих развалял веригата около жака за слушалките. Ползвам го и ще ми липсва.

Отговорено

^ Не е добро решение да се пипа схемата около С28. Виж, че имаш обратни връзки преди него. Ако ще се "разкача" веригата, то по-добре това да стане при C26. Освен това слушалковия изход няма да се развали дори и след модификацията. Той ще си съществува. Тоест пак най-доброто решение, както беше казал по-горе Parni_Valjak, е да се модифицира точно той!

Отговорено

..... между другото 100 ватовия вариант на тоя модел има ефект лууп .. само дето не поднавам никой който го има за да видя как и къде е направен ... иначе като ви гледам дискусията почвам да си мисля че това ще се окаже много сложна работа .. лошо ... дано да бъркам :girl_witch: