Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се прави ефект лууп...


Recommended Posts

.. Здравейте на всички които четат темата .Налага ми се да си направя ефект луп на кубето и моля за съвет как става . ... за уточнение ще кажа , че не става въпрос за класически ефект луп, а за такъв който ще ми позволи да включа само и единствено волюм педал преди крайното стъпало . Кубето ми е VOX AD50VT и е с определено количество симулации на разни кубета , плюс ефекти , предполагам че ги знаете , но ми се налага за свирене на живо да ползвам нещо за регулиране на нивото - т.е. волюм педал , а тези модели на ВОКС нямат ефект луп - не знам защо .Та затова става въпрос - как да си направя ефект луп без да изгоря нещо - трябва ли да се мери нещо с мултицед или просто да търся двата кабела които влизат в крайното стъпало .. неща от този род , които биха ви били в помощ .. или най малкото , ако се наложи да потърся спец , да знам в общи линии логиката на операцията ,щото може да се окаже че и спеца не е наясно с нещата .. все пак в Русе няма двеста нобелови лауреати , специалиста в тая област , че да си избира човек на воля ... е , ако пък някой русенец чете темата и знае как да помогне или пък знае човека който ми трябва , нека да ми се обади лично ... предварително благодаря . Цеко :greenangel:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логиката на операцията е следната:

1. Намираш човек, който е наясно с какво се захваща.

2. Той намира схемата и определя къде ще върже двата женски жака.

3. Дупчи ти 2 дупки на кутията и ти монтира двата жака, като ги свързва на правилното място.

 

Ако откриеш схемата можем да ти подскажем какво трябва да се направи. Онова за кабелите и мултицета го забрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... вън от съмнение е че адаша ще е първия човек който ще потърся за съдействие :greenangel: .... а иначе относно схемата - в книжката я няма .. а пдф файла е същия като книжката .... а нямам идея дали в интернет може да я има .. може би защото не ми идва на ума как да я търся .. какво трябва да се напише и разни такива технически подробности - за жалост съм много далеч от тези среди .. може би има сайт в който разни манияци качват схеми и от сорта , но не знам как да го открия ако въобще има такова нещо .... все пак благодаря за отзивчивоста колеги :) . Цеко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има два начина за решение на проблема.

-Първият е, да се направи на швейцарско сирене отвън и отвътре.

-Вторият е да се използва далеч по-елегантния начин, като се използва изхода за слушалки, който вече съществува. Там е възможно да се използва Volume Pedal, само с две малки модификации - да се елиминира mute функцията, която се задейства при вкарване на мъжкия жак, и елиминиране на една комутация в женския жак.

Понеже няма лесен начин за качване на изображения (омръзна ми да се мотая с разни претакания насам натам), който иска да ми пише на лично с e-mail адрес, за да му пратя картинка.

Ако беше в София, щях да изкарам някой лев :) , но понеже Русе ми е далечко, ще се направя на готин :greenangel: ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и един лаишки въпрос ... понеже става въпрос само и единствено за ползване на волюм педал може ли да се направи луп след крайното стъпало преди говорителя - дали може да стоне по принцип или това е невъзможно щото ще изгори педала да речем ... просто питам .. живи и здрави . Цеко :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... разбрах го вече .. лоша работа .. днес го отварях за да видя как е направено ... лоша работа . две платки от по 10 на 20 санта и разни схеми и прочие ..... явно само спец ще може да го направи .. ако може разбира се .... лошо ... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. благодарско за схемата .... надявам се да е тя .... аз не мога да се ориентирам много много , но това което ми направи странно впечатление е че из схемите има надписи KORG и никъде надпис VOX ad50vt както би следвало след като кубето е VOX ... но като казах може и да няма нищо странно .. а иначе предполагам че идеята на Parni_Valjak вероятно е най удачна но както казах нищо не разбирам от тия лаботи и ми е малко трудно да я оценя за което се извинявам .. може би и защото не е обяснена напълно за такъв като мен .. не знам дали спец по въпроса би се ориентирал от написаното .. вероятно ... не знам .... ... благодарско все пак .. <_<

 

 

.... сега прочетох че май тази серия била резултата от сътрудничество между KORG и VOX ... може би не случайно има надписи KORG ... въпреки че днес като го отворих не видях такива .... живи и здрави :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не е добро решение да се пипа схемата около С28. Виж, че имаш обратни връзки преди него. Ако ще се "разкача" веригата, то по-добре това да стане при C26. Освен това слушалковия изход няма да се развали дори и след модификацията. Той ще си съществува. Тоест пак най-доброто решение, както беше казал по-горе Parni_Valjak, е да се модифицира точно той!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... между другото 100 ватовия вариант на тоя модел има ефект лууп .. само дето не поднавам никой който го има за да видя как и къде е направен ... иначе като ви гледам дискусията почвам да си мисля че това ще се окаже много сложна работа .. лошо ... дано да бъркам :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.