Johnny Boy Отговорено Април 9, 2011 Отговорено Април 9, 2011 Има и икономически причини. Ха си представи коя китара можеш да продадеш по-лесно дясна или лява? И някои нашенски звезди свирят с дясна китара пък с дясна ръка по грифа. Цитирай
hendrixxx Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 идеята лявата ръка да е за атака при нас левичарите си е логична.Все пак с лявата атакуваме с химикалка и с лъжица . Подвижноста на ръката удряща струните се крие повече в китките (после се развиват и пръстите), а другата ръка е просто определяща.Ако имаше удобна за това китара човек може би щеше да лети по грифа с пръстите на краката си(странно но като го написах се сетих че и това съм виждал).А за ограничения избор на "левичарски" китари съм съгласен но лично аз откакто свиря все съм си с нормална китара на обратно и сега като хвана левичарска не ми е удобна, явно съм се пригодил към неудобствата на обратния страт и вече няма връщане. За това пък РР формата си е много яка за леваци можеш да биеш струните откъдето поискаш, даже и отдолу можеш да си завреш ръката. Цитирай
Slacoth Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 Не може да се твърди, че при свирене на китара едната от двете ръце е по-важна. Това също така няма нищо общо с изпълнявания стил. Я ми кажете при изпълняване на арпеж - коя ръка е по-важна? Цитирай
hendrixxx Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 съжалявам колега но не съм говорил за важно а за функции на двете ръце.И двете са еднакво важни въпреки че има и такива без една Цитирай
Slacoth Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 съжалявам колега но не съм говорил за важно а за функции на двете ръце ок нямах предвид твоя пост Цитирай
Viper-X Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 Както един колега се бе изразил по рано, това дали си левичар или десничар няма никакво значение как ще свириш, всички почваме от нулата и гъвкавостта се развива с времето, аз съм левичар, но поради редица причини съм научил да правя много неща с дясната (например, рязането с ножица, поради липсата на ножици за левичари) Майкъл Анджело е левичар, научил се с "дясна" китара Цитирай
Recommended Posts