hellfire Публикувано Февруари 20, 2006 Публикувано Февруари 20, 2006 Да, всеки път когато включа тунера (на 2-3 дена веднъж) ми показва, че са по натегнати от преди ... Идеи ? Цитирай
npace Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 да не е от влага нещо да се подува дървото? я си провери дали интонацията още е правилна Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 (Редактирано) със всичките китаро които съм имал досега е било така. просто се вдига с 20-30 %. и когато я сваля и посвиря малко и включа тунера - паднали с толкова. мазало не мога и аз да си го обясня а без да ги отпускам не падат само както ако ги отпусна до нормална настройка Редактирано Февруари 20, 2006 от stratocaster Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 Затова си вземаш китара със заключване и забравяш за тези проблеми. Последно като си сменях адаптерите свалих флойд-а както си беше със струните, без въобще да ги отпускам. След около час като го върнах обратно на мястото му и пуснах тунера, нямаше нито една разстроена струна. Веднъж като си настроя китарата и тя си седи така до следващата смяна на струни. Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 еми имах китара със заключване и пак ставаше така Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 Кажи каква беше, да не си вземам никога такава Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 един жаксон...... абе стигнах до извода че от влагата май като поръждавеят и се понатягат. и като ги поразджуркаш малко се отпускат Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 АКО СИ С тремоло ще ти създава проблеми докато не си сложиш заключваме,ако не отпусни струните доколкото може и би трябвало да се оправи ако не.... Цитирай
DanelectroDC Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 абе ако е от влагата ще да е прекалено кофти. според мен, логически и физически погледнато, е от температурата на струните. като са студени се свиват и натягат, като се загреят (посвириш с тях) се отпускат. на мен ми е правило впечатление, че като е по-студено в стаята ми и струните са по-натегнати от предишното настройване при по-висока темература. само идея... Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 И на мен така ми става и аз съм на мнение, че е от температурата. Като свиря не в стаята, в която си държа китарата, а другата ми стая и тази друга стая е доста по студена се получава такъв ефект. Докато почна да свиря за 5 минути веднага ми се опъват струните и после като се разсвиря и се затоплят отново се отпускат до нормалната настройка. Всъщност става доста яко...малко разнообразие Цитирай
jFog Отговорено Февруари 20, 2006 Отговорено Февруари 20, 2006 това да ти се вдигат струните е странно.. по скоро да падат,като са нови например да.. но това.... :think: ,въпреки с глезотии като тунер разплагаме от скоро но определено не ми се е случвало струните да се натегнат сами.. да не тупа килима съквартиранта ти с нея докато те няма? Цитирай
hellfire Отговорено Февруари 21, 2006 Автор Отговорено Февруари 21, 2006 ХАХАХАХ ... МАААЛЕЕЕ ЩЕ ГО ПРЕБИЯ МАРШО ! Как не се сетих, че е той ... Ся като се замисля друго обяснение освен температурата няма .... ще пробвам нещо довечера и ще видим дали ще има ефект .... Цитирай
wolfgang Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 влагата е виновна и китарите с ключалки не са пожалени. аз лично се настройвам 2-3 пъти в година (с отваряне на ключалките). или ако сменям струни по-често - при смяната и след слягането. за нашата географска ширина есента и пролетта са особено неблагоприятни сезони в това отношение ... Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 да не забравям факта че живея на 20 метра от морския бряг и влажността на въздуха си е*ала мамата освен да свиря в сушилня... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 От температурата е, на всички китари става така. Понеже като се позагреят, човек пак настройва, после, като се охладят се вдигат малко. Цитирай
Recommended Posts