Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Зравейте вс, значи имам проблем с баса който е по-стар от мен (Кремона от 80та-90-та) таа проблемът е че баса е с 4 струни но втората и третата не звучат толко силно като първата и четвъртата .Като допълнение ще кажа че на скоро му бяха изпадали магнитите на адаптера но ги уж екелтротехник ги оправи и почнаха да се чуват малко по-сино но отново не толкова колкото другите струни. Моля кажете от какво може да е и как може да се реши!?

Благодаря предварително!

(Знам че е за смяна и в най-скоро време се надявам да стане но все пак искам да мога да свиря и на тази китара, защото има сантиментална стойност)

Отговорено

Ако басът е с два адаптера, виж как свучат поотделно, т.е. дали и двата са така или е само единия. Moже да се оправи със смяна на адаптерите, но дори и най-евтините ще струват повече от баса. Снимай си баса да го видим кой е точно и пусни една обява във форрума, може на някой да му се намират оригинални такива, с които би могъл да се раздели ако го черпиш бира.

Отговорено

Значи проблема е и в двата едаптера ,дори в единия свири само най-горната струна.Надявам се че утре ще го снимам и ще го кача за да го видите :greenangel:

Мерси много за проявеното разбиране,рядко се срещат толкова отзивчиви хора в днешни дни :)!

Отговорено (Редактирано)

Според мен проблема е в усилвателя или там в квото го включваш.

Аз имах подобен проблем и се оказа, че е от скапания усилвател.

Ръгам другаде - всичко лети :)

EDIT: един хубав парцал и на стената :) аз това разбирам под "сантиментално". Не си трови нервите с бас, който няма смисъл да звучи ;)

мое мнение де :hysterical: успех!

Редактирано от ICS Vortex
Отговорено

Мерси за разбирането ,но не е от усилвателя ,защото когато го включа към компа е абсолютно същатата работа.Проблема е в адаптерите иии си прав сигурно ще го търкалям още седмица две и ще си купя нов (поне се надявам така да стане).

Мерси много :)!

Отговорено

От познатите ми електротехници 95% не знаят как да наредят магнитите в един адаптер. Имам много познати електротехници.

Отговорено

Ами в интерес на истината и този който оправяше моите не знаеше как трябва да се наредят (аз пък изобщо си нямам идея как трябва да са :С)

Отговорено (Редактирано)
. Не си трови нервите с бас, който няма смисъл да звучи :)

Ето това съм го записвал с кремонски бас, при това в домашни условия./ В китарен усилвател, без микрофон./ Имам още примери, но на това попаднах първо. Та мисълта ми е - какво им е на басчетата Кремона? Като си го взема вкъщи, че не е в мен мога да му направя подробно представяне и всеки да си прави изводите.

http://www.4shared.com/audio/EFT7sYDI/onova_basche.html

Редактирано от yotzzo
  • 2 weeks later...
Отговорено

Разглоби адаптера и го снимай. Вероятно магнитния поток в периферията не е толкова интензивен и 1-ва и 4-та струна остават "насухо". Тъй като тези адаптери by default не са добри помисли за смяната им.