Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

С 2 думи да опиша. Китарата е Ibanez RG 450, тремолото LO-TRS. Ръчката е с резба. Та преди време забелязах нещо намотано около самата ръчка и си викам, кво ли е тва и го махнах и да обаче от тогава ръчката не може да се затяга, влиза си, ама не се затяга, врътка си се там (кво пипам и аз дето не ми е работата). И одеве в една много стара тема прочетох пост на Dylan 101, в който обяснява: "Някои ръчки с "втулка" са просто един болт завит от обратната страна на отвора в който се завива ръчката и пружина която стои между болта и ръчката. Така при натягане пружината държи ръчката неподвижна. Пробвай дали не можеш да добавиш боли и пружина към твоя флойд". Демек тва дето съм махнал е трябвало да е там, ама нали глава проста не разбира. В крайна сметка не е нищо фатално губя си флътър ефекта, преживява се, но все пак, ако някой има някакви идеи за поставянето на някаква подобна "субстанция" там? Пробвах с тънка тел, получи се, но като се върти ръчката телта се измества по самата резба и накрая пада и не става.

Отговорено

Имах RG470 със същото тремоло и подобен проблем. Просто с течение на времето се разхалтавя, а и като замисъл не ме кефи (нищо, че оригиналния флойд е така). Не успях да измисля нищо по-добро от това да продам китарата и да си купя нова с Lo Pro Edge. :thumbs_up:

Отговорено

Оу не, за единия флойд да продавам китара, която ме кефи супер много, няма начин, то тва за мен не е фатално, ама ако някой има някакви идеи нека сподели!

Отговорено (Редактирано)

Скъсала/изтръгнала се е резбата в 'женската' част (arm holder) и точно това си развил от ръчката. Сега местото

където се навива ръчката (arm holder) е без резба и затова се върти на едно място.

Онази пружина, за която се говори в онази тема е друга работа. Тя се поставя преди ръчката, създава напрежение

и 'блокирва' ръчката против мандахерцане.

пп Аrm holder-а ако е сменяем, ще стане работата или може да се изработи такъв.

Така като гледам обаче, при LO-TRS 101 ръчката се навива в блокчето...

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено

Ясно! Иначе както казах, навих малко тел около ръчката и се получи за известно време работата, но нищо де няма особено значение, просто ми беше интересно.