Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ с избора на китара


PaCaTa

Recommended Posts

Здравейте, имам голям мерак да се науча да свиря на електрическа китара.Изтеглих си един куп книги и сега ми остана само да си купя и китара.Тей като сам нов в тия неща реших да се допитам до по-знаещите :hysterical:

Харесах си ето тази китара тей като знам че Yamaha неса лоша марка,а и ми се видя евтина при условие че е Yamaha - http://www.musicworld.bg/bg/c_359/i_6072/Y...G112_UP_BL.html

Искам да чуя вашето мнение по въпроса дали тази китара е добра като за начинаещ.

Също така искам да попитам дали освен китарата трябва да си купя и други неща така че да съм спокоен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами според мен за 350 - 400 лв на старо ще си вземеш много, много по-добра китара.

Причини - тялото на китарата е от Агатис, което не е качествено дърво. Китарата е снабдена с единични адаптери куча марка. /адаптерите са устройства, които превръщат вибрацията на струните в звук. намират се в областта между магаренцето и грифа на китарата, точно под струните/.

Важно е да знаеш, ако досега не си свирил, че ще ти трябва усилвател. Така, че трябва да имаш в предвид още поне 100 - 150лв.

За аксесоари - кабел жак/жак и колан. Ако искаш може и тунер да си вземеш.

Марката на китарата в случая няма значение.

 

Обобщение: По мое мнение по-добре разгледай раздел продавам на форума, защото дори един Скуаяр за 200 лв. на старо да вземеш пак ще е по-добър от тази Ямаха. А до 350лв има доста по-прилични китарки от тази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без този усилвател няма да се чува звука на китарата или просто ще е по-тих звука?

Бих желал да си купя нова китара,мерси за предложението все пак.Ако този усилвател е толкова важен някой можели да ме насочи към някаква оферта на китара+усилвател която да е в рамките на 300-350 лева и да свири добре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спред мен ТОЗИ старт-пакет си струва повече първо защото получаваш доста по-добра китара, а към нея и усилвател. Иначе може да се поогледаш и за някой Скуайър старт-пакет, като за начинаещ стават, а и може да се вместят в бюджета ти по-добре. Иначе вариант е и да се поразровиш и да си вземеш нещата поотделно. с малко търпение може да си събереш свестни нещица, а ако ги намериш втора ръка - и да спестиш някой лев, В раздел "Продавам" на форума от време на време изпадат доста ценни нещица, само чакане му е майката.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без този усилвател няма да се чува звука на китарата или просто ще е по-тих звука?

Бих желал да си купя нова китара,мерси за предложението все пак.Ако този усилвател е толкова важен някой можели да ме насочи към някаква оферта на китара+усилвател която да е в рамките на 300-350 лева и да свири добре?

 

Без усилвател не се чува звука на китарата.

 

Ето ти усилвател за 100 кинта - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;hl=frontman

 

Ето ти и китара за още 300, а ти вече може да си се пазариш с човека:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&hl=jackson

 

Това са само примери. Ако потърсиш в раздел "Продавам" ще си намериш инструмент в ценовия клас.

 

Какво да търсиш? Просто: китарата да има поне един двоен адаптер и да е направена от хубава дървесина /липа, елша или нещо от сорта/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Принципно има варианти, при които компютърът ти да се ползва като китарен процесор плюс усилвател. С малко търсене в раздел "Софтуер" може да научиш всичко необходимо за постигането на този вариант, разгледай по-специално темите за Guitar Rig, Amplitube и други подобни програми, също така обърни и внимание на ТАЗИ тема - там е обяснено в подробности свиренето в реално време през компютър. За мен обаче по-добър си остава варианта с китарен усилвател. Дълго време бях принуден да си служа със софтуерни емулации, еми не е същото.

Иначе подкрепям колегата horsefucker - хубаво е китарката да е от някакво по-читаво дърво, агатисът си е кофти решение дори за първа китара.

Редактирано от Mefistofel82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да между другото е възможно да свириш през компа за без пари. Само с китара. Разбира се звука се различава от този на

усилвателя. И то доста.

 

Все пак ето вариант:

Необходим Хардуер:

1. Китара;

2. Кабел жак - жак;

3. Преходник от телефонен към PC микрофонен жак;

НеобходимСофтуер:

1. Asio4all v.2;

2. Peavey Revalver mk3.

 

Кабел и преходник можете да си вземете от центъра - кабели продават в динакорда, а преходници в първата пряка на бул. Христо Ботев, в магазина на Конрад Електроникс, кабел 3м - 15 лв, преходник - 60 ст.

 

След това просто се инсталира Asio4all v.2, рестартирате и инсталирате Revalver mk 3.

В настройката File -> Audio Devices избирате Driver Technology - ASIO и за Input Device и Output Device избирате Asio4all v.2.

След това единият жак на китарния кабел се пъха в преходника, а преходника се вкарва в Line In или Microphone канала на картата.

После другия жак отива в китарата.

 

ПП: Не си взимай тази Ямаха. Не става. За 370 много по-хубава ще си вземеш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПЦ-то е бюджетен вариант, но е далеч от звука даже на по-евтините кубета. Не съм експериментирал със звука при по-скъп хардуер, но ако ще се наливат 300-500 кинта за саунд-карта, не е ли по-добре да ги налее човек за добро комбо? :girl_cray2:

 

Относно покупката horsefucker даде най-адекватния съвет по мое мнение (аз бих добавил - води си по-напреднало приятелче за тестовете) :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ На Peavey Revalver може и без външна саунд карта. С обикновената на компа става. Стига да има Line-In и/или Microphone канал.

 

Иначе си прав. По-добре е кубе от саунд карта. На 100% съм съгласен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тя е същата като онази в обявата но с 210 лв. по-евтина. Незнам защо обаче си се спрял на марката Yamaha точно.

За китари те не са реномирана марка. Ако говорехме за пиана или мотори - да.

При китарите ги няма много.

 

Разбира се за 160 лв. става. Но няма смисъл да я купуваш нова за 370! Защото 370лв. са прекалено много пари за тази китара.

 

Реномирани марки тук са Bc Rich, Dean, Epiphone, ESP, Fender, Gibson, Ibanez, Jackson и др. Yamaha не е в списъка.

Освен това при толкова евтини китари марката е абсолютно без значение.

 

Според мен един Squier /произв. Fender/ Strat с двойни адаптери би бил по-добър.

А има доста такива на старо.

 

Освен това не е зле да си вземеш някакво усилвателче.

 

Както си предцениш разбира се, горното е моето мнение по въпроса.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
мотори - да.

 

Айде не :nono:

 

Към автора:

 

Иначе - ето ти решение на "половин" цена. Личното ми мнение за такива ситуации е, че каквото и да вземеш за първо, след като напреднеш ще искаш да го смениш, а ако китарите не са "твоя спорт" няма да ти пука. Пробвай я, де.

Иначе май и някакви Скваери се въртяха около 200 лева в "Продавам"...

Редактирано от Jorko_Beliata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@horsefucker Пич, имаш много здраве от арменския поп. Това изглежда ли ти достатъчно "реномирано"? Ами това, това или пък това? Какво ще кажеш и за тези от серийте AES, SA или SG/SBG? Или и те не са достатъчно "реномирани" за теб? За пасифика да не говорим - 721, 812W, 912, 1412, 1511MS(сигначъра на Майк Стърн), USA 1, USA 2, USA 2 Custom. А прочел ли си случайно, къде се произвеждат? Ето един линк малко да се образоваш - цък, можеш да прочетеш също и какво мислят фенове на Айбанез за Ямаха - цък. Не случайно, логото на Ямаха е три пресечени камертона - защото винги са се занимавали с производството на качествени музикални инструменти с отлични тонови качества. Това, че са поизостанали по отношение на маркетинговата си стратегия спрямо други "реномирани" производители и не се "промоутват"(освен от kolio_k) от известни музиканти като Вай, Сатриани, etc. не ги прави по-"нереномирани". Напротив, това е добре, защото така не плащаш такса "гъзария", а получаваш инструмент със сравнително добро качество за парите си. Спирам до тук и те моля другия път да не говориш по инерция, а да направиш малко "рисърч" преди това. Или пък както казваше дядо ми, Бог да го прости - "преди да кажеш нещо преброй до 30 и после го кажи".

 

Към автора на темата - ако си начинаещ, всеки един модел от ниския клас на Ямаха ще ти свърши работа, но все пак провери какво се продава във форума, защото има голяма вероятност да вземеш същия модел на много по-ниска цена.

Редактирано от IsoMorPhiC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.