Jump to content
Българският форум за музиканти

Басченцето на Ив Карбон


Nikifena

Recommended Posts

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Като гледам снимките на баса и на акустичната китара (ако мога да ги нарека така) ме побиват тръпки :thumbs_up: . КАто знам че се зоря със 5 струни какво остава за онова чудовище :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оплюхме Ив Карбон...

Наистина стана нещо такова. А пича ми е сред любимите нови басисти. Музиката му е много интересна и приятна.

Това, че свири с мотика десетка не значи, че е фукльо, нали? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fieldy94 Публикувано на Jul 2 2010, 09:43 PM :

Като гледам снимките на баса и на акустичната китара (ако мога да ги нарека така) ме побиват тръпки

 

Хаахах, и моята реакция беше такава :thumbs_up:

То на него все едно си пише :

Be afraid!Be VERY afraid!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Понеже името е недвусмислено, а не бях чувал (не че следя отблизо бас-лютиерите по света) - реших да прочета за него. Млад човек, 'наше момче' - поляк. За малко време доста е успял - шапки долу!

 

Йе(р)жи Дрозд (никакъв Джързи : ) от Вроцлав, Полша, е започнал да прави басове (за себе си) на 16 години и комерсиално - на 18. На 20-годишна възраст се преселва в Барцелона, Испания, където сега върти фирмичка с 3-ма местни каталанци и... правят басове, какво друго?!

 

Прави впечатление на доста начетен и интелигентен младеж, макар да е 'пропуснал' академичното образование. В други теми се коментираше дали може да си професионалист без да имаш дипломи - може. Този е истински професионалист, а не просто занаятчия, работи сериозно и отговорно. И е аматьор също - прави нещо с любов и от любов (вж. моите определения за професионалист и аматьор в съотв. тема).

 

Покрай изработката на уникални инструменти за сериозни артисти, не се страхува да си поделя "тайните на занаята" (щото не е занаятчия, а професионалист) и издава книги и видео-курсове за проектиране и изработка на бас-китари: без да съм ги чел/гледал, очаквам да са много добра школа за всеки интересуващ се. За тези които не правят, а само свирят, на сайта му има безплатно 61 страници ръководство по сет-ъп (настройки) и поддръжка на бас китари. Ако вече не е споделяно тук (извинявам се на модераторите, ако е) - сигурно ще е от интерес за басистите.

 

Естествено, знае 'малко' да свири на бас, но вече не свири професионално. В предни години е бил в банда, която е подгрявала имена като Aerosmith и Alannis Morisette.

 

Аматьор е и в други области: параглайдинг (обича да лети с парашут-крило), и е нелош видео-оператор. Повече на сайта и на блога му. (Те пък са още един пример за професинализъм в смисъл на модерна и многостранна маркетинг стратегия).

 

Ще се радвам да науча за наши примери -

 

:thumbs_up:

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е пресилено да говорим за говорим за любов, без за познаваме лично г-н Jerzy Drozd. Все пак става въпрос за търговски продукти.... Сещам се за цветя, които са много красиви единствено с цел да провлекат насекомо, което да се превърне в храна....

Освен това професионалист и аматьор са взаимноизключващи се понятия. Аматьорът прави нещата само от любов към работата и заради самата работа. Когато получи възнаграждение за труда си се превръща в професионалист. Затова аматьор е синоним на диленант или някой, който работи зле - очаква се, че ако си добър в някаква област ще я направиш своя професия.

Сещам се за наши примери на хора, които работят с любов и от любов. Не се сещам обаче (в момента) за такъв, който е съчетал любовта с добър маркетингов подход и е успял.... в България...

Иначе басовете които прави са супер яки и другите неща които прави са супер яки!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Не участвам в темата, понеже няма какво хубаво да кажа за Ивчо, а го зная отдавна...

...но докато "човърках" за Carles Benavent (който също се е възползвал от Jerzy Drozd), попаднах на снимки от производствения процес, които смятам за интересни:

 

legendXII1.jpg

 

("Цъкни" на картинката за повече :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Страшна работа!!! Интересо колко струва?

 

Тук има ценоразпис на наличните басове в момента - ако някой види колко струва "легендата", като се появи, нека сподели, макар че едва ли ще е в 12-струнния вариант - http://www.jerzydrozdbasses.com/stock.htm

Цените на другите басове ме карат да отида към Конклин - детската ми Любов, а евентуално и още нещо - към Ритер...

Не за друго, ама тук нали оценяват по баса какъв музикант си, може и да не свириш - само да си покажеш баса често е достатъчно.

Иначе съм фен на родните лютиери и живот и здраве, ще направя някой от тях световноизвестен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.