Baby Thomas Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 Дорде настроиш последните струни и първите вече ще са ръждясали и трябва да ги сменяш... Цитирай
Fieldy94 Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 Като гледам снимките на баса и на акустичната китара (ако мога да ги нарека така) ме побиват тръпки . КАто знам че се зоря със 5 струни какво остава за онова чудовище Цитирай
mybata Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Баса е много як.Ама ми е чудно ако си на сцена и се звъртиш май публиката ще трябва да заляга Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 3, 2010 Автор Отговорено Юли 3, 2010 Оплюхме Ив Карбон... Наистина стана нещо такова. А пича ми е сред любимите нови басисти. Музиката му е много интересна и приятна. Това, че свири с мотика десетка не значи, че е фукльо, нали? Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Fieldy94 Публикувано на Jul 2 2010, 09:43 PM :Като гледам снимките на баса и на акустичната китара (ако мога да ги нарека така) ме побиват тръпки Хаахах, и моята реакция беше такава То на него все едно си пише : Be afraid!Be VERY afraid!! Цитирай
Viper-X Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 велико.... И само една дума го описва - УМОПОМРАЧИТЕЛНО Цитирай
Tozi Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Много гот. Произведение на изкуството. И басиста свири добре. Цитирай
Бицев Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 (Редактирано) Понеже името е недвусмислено, а не бях чувал (не че следя отблизо бас-лютиерите по света) - реших да прочета за него. Млад човек, 'наше момче' - поляк. За малко време доста е успял - шапки долу! Йе(р)жи Дрозд (никакъв Джързи : ) от Вроцлав, Полша, е започнал да прави басове (за себе си) на 16 години и комерсиално - на 18. На 20-годишна възраст се преселва в Барцелона, Испания, където сега върти фирмичка с 3-ма местни каталанци и... правят басове, какво друго?! Прави впечатление на доста начетен и интелигентен младеж, макар да е 'пропуснал' академичното образование. В други теми се коментираше дали може да си професионалист без да имаш дипломи - може. Този е истински професионалист, а не просто занаятчия, работи сериозно и отговорно. И е аматьор също - прави нещо с любов и от любов (вж. моите определения за професионалист и аматьор в съотв. тема). Покрай изработката на уникални инструменти за сериозни артисти, не се страхува да си поделя "тайните на занаята" (щото не е занаятчия, а професионалист) и издава книги и видео-курсове за проектиране и изработка на бас-китари: без да съм ги чел/гледал, очаквам да са много добра школа за всеки интересуващ се. За тези които не правят, а само свирят, на сайта му има безплатно 61 страници ръководство по сет-ъп (настройки) и поддръжка на бас китари. Ако вече не е споделяно тук (извинявам се на модераторите, ако е) - сигурно ще е от интерес за басистите. Естествено, знае 'малко' да свири на бас, но вече не свири професионално. В предни години е бил в банда, която е подгрявала имена като Aerosmith и Alannis Morisette. Аматьор е и в други области: параглайдинг (обича да лети с парашут-крило), и е нелош видео-оператор. Повече на сайта и на блога му. (Те пък са още един пример за професинализъм в смисъл на модерна и многостранна маркетинг стратегия). Ще се радвам да науча за наши примери - Редактирано Юли 5, 2010 от Бицев Цитирай
/BaSS FreaK/ Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Уоу !!! Думите просто не могат да опишат това. Цитирай
bgmttt Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 Мисля, че е пресилено да говорим за говорим за любов, без за познаваме лично г-н Jerzy Drozd. Все пак става въпрос за търговски продукти.... Сещам се за цветя, които са много красиви единствено с цел да провлекат насекомо, което да се превърне в храна.... Освен това професионалист и аматьор са взаимноизключващи се понятия. Аматьорът прави нещата само от любов към работата и заради самата работа. Когато получи възнаграждение за труда си се превръща в професионалист. Затова аматьор е синоним на диленант или някой, който работи зле - очаква се, че ако си добър в някаква област ще я направиш своя професия. Сещам се за наши примери на хора, които работят с любов и от любов. Не се сещам обаче (в момента) за такъв, който е съчетал любовта с добър маркетингов подход и е успял.... в България... Иначе басовете които прави са супер яки и другите неща които прави са супер яки! Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 @Бицев- щом живее в Барселона, най-веротно го наричат Херзи или нещо подобно Цитирай
Свилен Бас Отговорено Март 10, 2011 Отговорено Март 10, 2011 Не участвам в темата, понеже няма какво хубаво да кажа за Ивчо, а го зная отдавна... ...но докато "човърках" за Carles Benavent (който също се е възползвал от Jerzy Drozd), попаднах на снимки от производствения процес, които смятам за интересни: ("Цъкни" на картинката за повече ) Цитирай
johniebgood Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 ^Страшна работа!!! Интересо колко струва? Бих си го закачил на стената, като произведение на изкуството. Цитирай
temerut Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Аз бих си го купил просто от любопитство или ще си поръчам на някой лютиер да ми направи 12 стр Цитирай
Свилен Бас Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 ^Страшна работа!!! Интересо колко струва? Тук има ценоразпис на наличните басове в момента - ако някой види колко струва "легендата", като се появи, нека сподели, макар че едва ли ще е в 12-струнния вариант - http://www.jerzydrozdbasses.com/stock.htm Цените на другите басове ме карат да отида към Конклин - детската ми Любов, а евентуално и още нещо - към Ритер... Не за друго, ама тук нали оценяват по баса какъв музикант си, може и да не свириш - само да си покажеш баса често е достатъчно. Иначе съм фен на родните лютиери и живот и здраве, ще направя някой от тях световноизвестен! Цитирай
Recommended Posts