Jump to content
Българският форум за музиканти

Споделете свои MIDI парчета


Recommended Posts

Здравейте колеги, този форум започва да ми харесва доста, браво на създателите на сайта!

Реших да отворя нова тема в която можете да споделите с всички нас MIDI парчетата който сте създали със своя клавир или пиано. Който желае може да се похвали и с авторска музика ако сметне за добре. Аз лично не смятам че мога да изкарам пари с това, така че скоро ще покажа и някой парчета които направих сам.

 

Ето една позната RAP песен която направих днес, но все пак държа изключително много на авторски мелодии. Dr Dre - Still Dre by Angel

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[EDIT] Все още не съм сигурен дали намеренията ти са били да се пускат конкретно MIDI файлове или говориш по-общо за авторска музика. Ако е второто, има си цял раздел за такава. Затова ще оставя темата само ако става дума за първото, но това означава да се слагат и MIDI-файловете, а не само mp3, както си направил. Местя темата в авторска музика засега, тъй като това е основното намерение, но ако преобладават кавърите, тогава ще я преместя в раздела за кавъри.

 

Иначе парчето си го докарал. Само една лека забележка имам: когато се правят повтарящи се акорди, както е в случая с пианото, е много важно всички ноти от акорда да бъдат ударени в точно един и същ момент. При теб във втория акорд има едно леко разминаване, което понеже се повтаря всеки път и го прави да звучи много разклатено, едно такова "клянк-клянк". Отвори ги в сикуенсъра, който ползваш и ги намести с quantize функция. Можело е още при записа да ползваш квантизация и да се избегне това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже, толкова много раздели че започвам да се бъркам :hysterical: Идеята ми беше да се споделят и MIDI и авторски песни но нека си остане само авторски за да не създавам прекалено работа на моделаторите.

Иначе с отговорите че съм я докарал ме трогнахте много, синтезатора го имам от две седмици а не съм свирил на такова животно от 12 годишен :) и наистина идеята ми беше да я докарам 1 към 1 с оригинала и почти се получи. Използвам и програмата Traktor DJ Studio 3 за обработка тъй като 5 song memory не ми стигат за песните. Ако някой знае програма с повече възможности за song memory да каже.

Споделям и едно авторско парче, което все още е сурово-необработено и е кратко, все още се чудя какво да добавя особенно накрая защото е пусто а и малко се разминават барабаните но мисля че парчето ще стане готино. Мисля че е стил Techno "падам си по такъв стил" ако някой има идеи как да продължи като мелодия нека сподели а аз ще продължавам да мисля продължение и когато стане ще я кача цялата да я чуете.

No Name - An Original by Angel

 

DGX230_medium_jpg.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.