Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги, този форум започва да ми харесва доста, браво на създателите на сайта!

Реших да отворя нова тема в която можете да споделите с всички нас MIDI парчетата който сте създали със своя клавир или пиано. Който желае може да се похвали и с авторска музика ако сметне за добре. Аз лично не смятам че мога да изкарам пари с това, така че скоро ще покажа и някой парчета които направих сам.

Ето една позната RAP песен която направих днес, но все пак държа изключително много на авторски мелодии. Dr Dre - Still Dre by Angel

Отговорено

[EDIT] Все още не съм сигурен дали намеренията ти са били да се пускат конкретно MIDI файлове или говориш по-общо за авторска музика. Ако е второто, има си цял раздел за такава. Затова ще оставя темата само ако става дума за първото, но това означава да се слагат и MIDI-файловете, а не само mp3, както си направил. Местя темата в авторска музика засега, тъй като това е основното намерение, но ако преобладават кавърите, тогава ще я преместя в раздела за кавъри.

Иначе парчето си го докарал. Само една лека забележка имам: когато се правят повтарящи се акорди, както е в случая с пианото, е много важно всички ноти от акорда да бъдат ударени в точно един и същ момент. При теб във втория акорд има едно леко разминаване, което понеже се повтаря всеки път и го прави да звучи много разклатено, едно такова "клянк-клянк". Отвори ги в сикуенсъра, който ползваш и ги намести с quantize функция. Можело е още при записа да ползваш квантизация и да се избегне това.

Отговорено

Боже, толкова много раздели че започвам да се бъркам :hysterical: Идеята ми беше да се споделят и MIDI и авторски песни но нека си остане само авторски за да не създавам прекалено работа на моделаторите.

Иначе с отговорите че съм я докарал ме трогнахте много, синтезатора го имам от две седмици а не съм свирил на такова животно от 12 годишен :) и наистина идеята ми беше да я докарам 1 към 1 с оригинала и почти се получи. Използвам и програмата Traktor DJ Studio 3 за обработка тъй като 5 song memory не ми стигат за песните. Ако някой знае програма с повече възможности за song memory да каже.

Споделям и едно авторско парче, което все още е сурово-необработено и е кратко, все още се чудя какво да добавя особенно накрая защото е пусто а и малко се разминават барабаните но мисля че парчето ще стане готино. Мисля че е стил Techno "падам си по такъв стил" ако някой има идеи как да продължи като мелодия нека сподели а аз ще продължавам да мисля продължение и когато стане ще я кача цялата да я чуете.

No Name - An Original by Angel

DGX230_medium_jpg.jpg