Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса относно ел. китара


pafa7a

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ае понякога много ви са чудя на коментарите.Пича ва пита за китарата,дали си струва за тези пари и дали ще звучи яко в компа,а веднага вие го почвате с коментарчета от типа "Ми те Металика не свирят през компютър", "Ми ти кат си начинаещ,ко ше са изръсваш с толкос пари,купи си Squier".Вас к'во ва интересува колко пари ще даде,да не сте му ги давали вие тия пари?Пича си има сухото и е готов да го вложи в един велик инструмент като китарата,вие просто или му отговорете на въпросите,или не давайте безсмислени коментари,колкото ей тъй за спорта ! Иначе китарата е яка и като за начало можеш да си я пуснеш през компа,но много скоро ще се обедиш,че усилвателя е по-добрия вариант,но като нямаш пари за усилвател по-добре на 1-во време през компа,събери 3-4 стотака и си земи свестен усилвател,а не някой Беринджър.

 

П.П. Аз да ти кажа честно пич за тия пари ходи си земи 1 Jackson начална серия ся ги гледам,че са на "примоция" в Райзинг Форса за 400 кинта. Аз лично съм си с такова Jackson-че модел Warrior JS,но тебе ти препорачвам Dinky,защото по-лесно можеш му намериш калъф,все пак нали банда ще правите тряя ти калъф за китарата да я мъкнеш по репетиционни.Иначе и аз съм от Бургас,като си земеш китарката и задобрееш малко може да напрайм едно джам сешънче ей тъй за кефа.

 

П.П. Между другото един съвет от мен,като си я зимаш китарата извикай някой,който е напред с материала за да си каже мнението на място и да я тества за соунд и т.н. И като седнеш са учиш да свириш,ако найстина искаш да научиш нещо трябва да си много постоянен просто всеки ден трябва да отделяш 1-2 часа ,но всеки ден,защото ако спреш както аз направих,ще изостанеш много с материала,по-добре са запиши на уроци по китара или гледай интензивно клипчета по ютуб и други сайтове за техника на свирене,защото един път научиш ли грешна техника на свирене след това много трудно можеш да я оправиш.

Редактирано от The_tormentor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

^ Хайде да не започваме пак. Значи пича иска да си купи китара доколкото разбрах заради финиша, ама финиша звук не вади! По снимка, няма как някой да му каже дали си струва парите и дали ще вади добър звук! Най-много да му краси стената след някой друг месец или да я срещнем в раздел "Продавам". Мислиш ли, че на колегите тука не им е писнало всеки ден да дават едни и същи отговори, на едни и същи теми, пуснати от различни потребители регистрирали се вчера и не седнали малко да почетат темите. Тука инфо бол, има гугъл и тем подобни екстри! Не съм съм Обеден, че му трябва китара с Флойд като за начало.

 

Наистина се получи както каза колегата по-горе : Оня ден видях еди какво си сложено на еди какво си, за какво служи, искам и аз таково!

 

ако може напиши отговорите тука или поне дай линк за отговор на всеки въпрос. Но аз нетърся точни определения ами да си го кажете с свои думи да си кажете мнението

 

надявам се някой който него мързи да ми напише точни отговори. Защото това което намерих не е точен отговор който аз търся.

 

Това най-малкото е несериозно отношение, хем искаш линкове, хем лично мнение. Еми колегите са си го казали във всяка тема. Линкове те колко искаш в тази тема : Информационна тема за раздел Китара

 

Към автора : Моя съвет - Купи си един стартов пакет за 250-300 лв. Посвири малко, иди на уроци, ако усетиш, че китарата е твоя инструмент продаваш стартовия пакет и минаваш на среден клас китари, кубе, ефекти. Понеже ще знаеш вече какво ти трябва като звук.

 

:offtopic-001: Изказвания от сорта искам да свиря - Металика, няма лошо, ама надали ще имате и близък до техния звук! Имаше навремето една тема някъде тук от сорта на : "Какво оборудване ми трябва да свиря песни на Металика" или нещо подобно - Е отговора беше нещо от сорта на "20 000 пари за техника и не знам си още колко да наемеш Кърк, Ларс, Джеймс и Трухилио в състава на твоята банда" :)

 

Айде и без лоши чувства, критични сме от гледна точка на това, че автора не знае дали тази инвестиция наистина си заслужава. Да не съжалява после, както аз направих на времето!

Но всеки трябва да направи собствени грешки за да се усети и да почне да слуша патилите!

 

:cheers2:

 

Поздрави!

Георги Тотев

Редактирано от gtotev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ум ми идват само три неща:

 

1. Най-добре недей да трошиш близо 500 кинта за първа китара.

 

2. В раздел купувам-продавам най-вероятно ще намериш нещо подобно на по-ниска цена, или по-добро - на същата.

 

3. Без да имам опит конкретно препоръчвам ако ще е евтина китара да е без тремоло от всякакъв вид.

 

Преди да питаш какво е тремоло, цък тук.

 

Други интересни теми, като за теб:

 

ПРОЧЕТИ ТОВА, АКО СИ НАЧИНАЕЩ!, Всичко за начинаещите

 

и

 

Добри евтини китари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен ми се струва, че пичът е минал покрай магазина, казал си е:

-Баси яката китара! Голям кеф ще е да бича Металика на сцена с такава китара. Имам и кинтите - супер!

Влезнал в магазина, питал дали става за начинаещи, получил е утвърдителен отговор и бум във форума със животоопределящия въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае хора стига с тия оф топици от вас бе :) . L.K кво та бърка тебе какво си е казал маняка.Или му отговори на въпросите които е задал,или просто не са меси в чуждите работи.Ако ще и две хиляди да даде за първа китара тва си е негова работа,има ги парите дава ги,а тва което вие го правите си е живо злорадстване.Като сте нямали пари на времето за да си купите по-скъпа първа китара,сега почвате да злорадствате за това че пича ще даде 500 лева за китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти виждаш в това проблема. Ние го виждаме в друго. Това са различни гледни точки, които ще помогнат на момчето да си изгради по-обективно мнението.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друже, въобще не ни пука (поне на мен със сигурност) каква китара може (или не може) да си купи някой, нито пък злорадствам, ама ни най малко, напротив , радвам се , че хората се интересуват от свирене на китара. Това което дразни е непрекъснатото задаване на въпроси, коментирани хиляди пъти , а също и фактът, че заради подобни теми, във раздел Китара, вече освен глупости, нищо друго не остана.

 

Но нищо, скоро ще има нов раздел, в който ще може на воля да си коментирате любимите теми ( коя китара до 200 лева и тн. и тн. и тн.) и никой няма да ви се бърка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с колегата Kolio_k по въпроса за темите,които са се коментирали десетки пъти,НО пича който е написал тая тема е новак и просто не са е ориентирал в обстановката във форума нека проявим малко солидарност и не му се репчим насреща,нека да му дадем съвет за да не земе да са прекара с някоя кофти китара и след тва да са чуди какво да прави. KEEP IT METAL ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) @The Tormentor А на мен не ми хъресва това неграмотно писане, но явно сте вманячени.

Маняк (на гръцки: Μανιάκοι, Маняки) е село в Егейска Македония, Република Гърция, център на Дем Света Троица (Агия Триада), Ном Костур, Област Западна Македония.

за автора: вземи си каквато китара си искаш, не мисля, че аз или колегите няма да можем да заспим от злорадстване, то ако ставаше така, след темата "Фукня" щеше да има много тъжни хора, но не, радваме се за колегите и се радваме когато можем да помогнем, просто понякога е трудно да се вмести реално в изказвания точно като това, което посочи колегата @LK . И аз малко като него ги виждам. @the tormentor -не се пали брат никой не пише за спорта, поне не и в тази тема :hysterical: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И именно за това, трябва да има един подраздел за новаци, където да се ориентират, да задават интересуващите ги въпроси и да се ориентират с времето кое е коментирано, как да го намерим и тн. Иначе не става. Огледайте се назад. Във форум за музика, вече говорим само за гиър и то за все един и същ. А и колкото и да е повтаряно, пак ще го напиша. Четете в Гугъл , има всичко, а и новата генерация говори английски (не като нас по дъртите :) ). В нета има страшно много писано за всичко възможно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Kolio K - аз много исках да пусна такъв раздел, но първо пак ще има теми от новаци, които не са си дали труда да погледнат форума за 5 мин и после да пишат. Второ когато ми дойде тази идея и говорих с @Ignite All , той ми вика : Брат нали се сещаш, че по-малките ще я налазят тази тема и ще стане мазало! И е прав Виктор, не мисля, че ще има смисъп, иначе идеята е добра да се сложат вътре акустични - уестърн и класичета - електричарки - начинаещ за AC/DC ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Класик мисленето на булгара е да не настине и да не се Мине - за съжаление в стрмежа да не се Минеш купуваш евтин Боклук - англичаните си имат поговорка по въпроса..

Безплатен обяд няма,аз не мога да разбера кви са тия Малоумници,които смятат че за без пари ще получат нещо (е може - един дебел *й :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Значи по добре да си събера пари и за усилвател (днеска гледах един за 180 лева) и да ги взема заедно отколкото да се ядосвам че на PC-to невади добър звук ?"

 

 

Между евтин усилвател и средно добър компютър няма особена разлика. Според мен на първо време компютърът ще ти свърши работа, докато схванеш що е това китара и как се работи с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.