Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ търси малко съвети


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Всички ли късате в началото, толкова лесно 6-та струна, колкото мен :)

Редактирано от sith_of_darkness
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И без това бяха доста стари.. Направо бяха почернели, а новите са едни лъскави...

И аз не знам как стана.. Просто каза "дзън" и готово... И преди съм късал струни на старата кухарка.. Само, че разликата е в това, че сега аз ще си ги купувам :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз като теб минавам по тоя път, и да дам моите 2 стотинки по темата.

 

Купих си М-Аудио външна карта за да ползвам компютъра, имам и няколко кубета. На мен лично много повече ми харесва през кубенце, всяко си има специфичен звук и т.н. Друг е въпроса, че дори и да си направиш добре настройките на компа, пак са ти нужни хубави колони за да чуеш добър звук. Тука още няколко стотачки...и накрая от пестене излиза че си вкарал пари за някое доста сносно кубе.

 

Моя съвет е - вземи си практис кубе за у вас. Практис кубетата са малки, предназначени за домашно свирене, макс 15 вата, и най-важното говорителя е предназначен за китара. Не си караш пистарката, с кросова каска нали :girl_witch:? Има такива на Маршал, и на други известни марки и струват горе-доло колкото най-ефтината външна карта, и според мен ще си много по-доволен.

 

За учебни материали - на мен много ми харесват видеотата на Lick Library. Потърси из чуждите торенти, има за почти всички нива на напредналост, има тематични за дадени групи и т.н.

Имам доста голяма колекция, ако не можеш да ги намериш може да измислим нещо.

Редактирано от jkolarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново имам тъп въпрос.. Как съумявате да свирите 2 или повече струни с един пръст... Пробвам всичко, но не се получава.. Явно са ми твърде меки пръстите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това най-често се прави с 1-ви и 3-ти пръст, при това в специфични акорди. С първи се прави по един начин, с трети - по друг.

Ако имаш правилна постановка на лявата ръка след време си идва само. Да кажем, че е едно от нещата, които трябва да научиш/преодолееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баре му се вика. Лесно е, ако го правиш, както трябва. Ако струните са много стегнати е кофти, но пак е въпрос на свикване.

 

Опитвам се, но сигурно едно 20% ми излиза чист звука, иначе останалите 80% от пробите.. Издрънчава ужасно.. Това имам предвид с махане на пръстите при всеки опит.. Е.. Продължавам с тренировките... :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето току що записах кратък пример за тази техника, като кавър на солото на известен рок хит! Познайте кой! :icon_shithappens:

Използвам баре с първи или трети пръст на две струни, като започвам от 2ра и трета(баре с трети пръст) и продължавам с баре първи пръст на първа и втора струна едновременно!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тази тема я затварям. Към авторът! Човеко, ако нещо не ти е ясно, прочети във форума или в гуугъл.ком. Ако пак не ти е ясно отиди на учител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.