velislav Публикувано Юни 8, 2010 Публикувано Юни 8, 2010 Здравейте клавиристи Имам неработещ синт, но незнам къде биха могли да ми го ремонтират. Моля ако някой знае сервиз да даде адрес. Синтезатора конкретно е Kurzweil K1000.
velislav Отговорено Юли 24, 2010 Автор Отговорено Юли 24, 2010 Здравейте съфорумци. На никой ли не му се е развалял синта? Кажете някакъв нормален сервиз, че го носих чак до пловдив, оправиха ми го, но ми искаха 200 лева. На мен ми се видя много и сега съм пак с развален синт, надявам се да не е по-зле от преди. Сервиза в който го занесох е МИК сервиз - Димитър Налбантов http://miqservice.hit.bg/ питайте за цената на услугата преди да оставяте нещо за ремонт, за да не се изненадате неприятно.
Neven Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 Добре де пиши от кой град си, какъв по точно е проблема , какво са му ремонтирали и какво не работи сега.
bassguitar Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 0887 435 345 - търсиш Радо от Бургас . Това е човекът. Досега не съм чул да не се е справил с нещо. Успех.
velislav Отговорено Юли 30, 2010 Автор Отговорено Юли 30, 2010 Добре де пиши от кой град си, какъв по точно е проблема , какво са му ремонтирали и какво не работи сега. От София съм. Неможе да тръгне синта, появяват се квадрати на дисплея, понякога тръгва за малко и пак прекъсва. Занесох го на сервиз Бушона, там ми казаха че е изгорял фирмуера и немогат да го оправят и ми го върнаха. Занесох го след това в Пловдив при Мик сервиз, там човека каза че неможе да се прочете операционната система и затова незарежда, и трябва да се сменят РОМ чиповете с ОС. Смени ги и каза че работи синтезатора, но аз неможах да му дам сумата която ми искаше и той ми го върна в неработещо състояние. Това е.
Parni_Valjak Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 velislav: Неправилно си формулирал въпроса си. Сервизът си е свършил неговата работа, а ти не си. Излиза, че не търсиш сервиз, а спонсор. Има разлика.
velislav Отговорено Юли 31, 2010 Автор Отговорено Юли 31, 2010 (Редактирано) Сервиза си е свършил работата, но аз небях уведомен за цената предварително, право на всеки клиент е да е запознат с цената на продукта или услугата. Спонсора в случая щях да бъда аз, защото е явно че цената е завишена. Плюс това въпросът ми е формулиран преди да дам синтезатора за ремонт. Редактирано Юли 31, 2010 от velislav
Parni_Valjak Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Сервиза си е свършил работата, но аз небях уведомен за цената предварително, право на всеки клиент е да е запознат с цената на продукта или услугата.За известна услуга е така, но когато става въпрос за проблем, който трябва да се диагностицира, как да е ясно какво трябва да се прави и колко ще струва това? А самата диагностика, която може да се окаже сложна процедура, да не би да е подарък? Спонсора в случая щях да бъда аз, защото е явно че цената е завишена. Как разбра, че цената е завишена? Коя е "нормалната" цена, че тази да е висока? На мен ми се видя много Е, тук вече нещата са много субективни. А на този който влага труд, инвестира в апаратура и знания дали му е "много"? ... Трябва да се знае, че сервизът на професионална апаратура не е ремонт на стандартни домашни устройства. За да се тества един синтезатор, който има няколко микропроцесора и една торба елементи, са необходими съответните уреди, информация и много знания. А те струват пари. Желанието да е евтино води до ремонти от "специалисти", след чиято намеса или се хвърля машината или ремонта става много по-скъп. А дали поддържането на една апаратура си заслужава е съвсем друг въпрос. 1
kalinpetkov Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 И колко е огромната цена която са ти искали ако не е тайна?
asek Отговорено Юли 28, 2014 Отговорено Юли 28, 2014 Хехе готина тема. Включвам се и аз, защото и аз имам проблем с моя синт. Сега малко извън темата... Преди един месец ми се наложи да си дам кецовете , който са DIESEL на един обущар. Говорим за много лека корекция , по-точно бяха започнали да се разшиват... момичето на касата като ме видя и като видя кецовете каза , да можем да ги оправим ще струва 30 лв. Разбирам че всичко си има цена и аз я платих само да вметна , но и разбрах че ме цакаха само заради марката на кецките. Сега по темата. Онзи ден започнах работния ден и оп да дам power ON на "Access Virus"-a и оп гледам LED индикацията не работи. Може да си представите приятното чувствно, което се зароди в мен при гледката на неработещата машинка за 3 бона . Сега трябва да я нося на ремонт в някой сервиз , та предполагам повечето от вас схванаха каква е връзката с кецките и синта . Поздрави
stonsa Отговорено Март 28, 2016 Отговорено Март 28, 2016 Връзката е ,че безплатен обяд няма.Нормално е човек да си занесе инструмента за ремонт и да помоли в сервиза след като го диагностицират да го уведомят за стойността на евентуалния ремонт и при отказ от негова страна да си заплати стойноста на диагностицирането която понякога може да е по висока и от самата стойност на ремонта което е разбираемо.
Губерков Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Там където завърши диагностиката и проблема е ясен, ремонта е осъществен вече на 90% . И затова винаги стойноста на труда и диагностиката е в-пъти по-голяма , от стойноста физическото отсраняване на проблема, та дори и да няма вложени никакви части на стойност 0лв.
CyberGene Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 stonsa, ще те помоля да не даваш отговори в тема, която е на две години. Тази се заключва. Следващия път ще има наказания.
Recommended Posts