Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Баритон / 7струнна китара


Recommended Posts

Здравейте, преди 2-3 месеца осъзнах че имам нужда от смяна на китарата, та реших че ми трябва Баритон или 7струнна китарка подходяща за музика тип Machine Head. Искам да има по-дълга скала (25.5 и нагоре), бридж позволяващ прецизно интониране (проблемите който имам в момента...) и да не е с много тънък гриф......Предпочитания към марки нямам само искам да е БЕЗ ТРЕМОЛО. Ако някой е имал подобна или пък е наясно пректически как се отразяват за звука дългата мензура,дървото,дебелите струни при B tuning, моля да коментира и да сподели каквото има .... предложение за конкретен модел или съвет относно нещо. Надявам се че не съм единственият който го блазни баритона :D (btw можете да предлагате всичко каквото намерите, нямам проблем с доставки понеже живея във Флорида, сега съм си за лятото в България)

Link to comment
Share on other sites

Истината е,че има доста марки,които могат да се изброят.Тънък гриф-това е Ibanez,но повечето такива имат флойд,който ти не желаеш.Аз ще ти препоръчам моделите на Schecter.В зависимост колко пари имаш може да избираш между няколко класа,Omen Xtreme 7 е най-евтиния,а Hellraiser C-7 е най-скъпия.Естествено C-7 е страхотна китара предлага се без тремоло,но грифа и е малко по-дебел,може би малко по-тънък отколкото на BC-тата.Все пак говорим за гриф с 7 струни,дебелита винаги ще е повече отколкото при 6 струнен.Скалата на C-7 e 26.5 ако паметта не ме лъже,а махагоновия гриф,тяло и сет нек конструкцията ще ти гарантират тон от класа.Преди няколко дена прекарахме няколко часа с колегата liquid dead в тестване на няколко ампа,та той има нова придобивка-Schecter.Както много други,които съм виждал и тази притежаваше страхотна изработка.Аз самия мечтая за c-7 :thumbs_up:

Та това накратко е моето мнение... :D

Link to comment
Share on other sites

Флорида?

Америка?

Agile?

 

С тия съм убеден, че няма да сбъркаш. По всеобщо мнение са страхотни китари за парите си и сума народ отвъд океана псува, че не може да си позволи доставката. От друга страна, грифовете им може да ти дойдат тънки, затова проучи хубаво какво точно се предлага. Успех! :D

Link to comment
Share on other sites

@ Necrophagist Нещо не си ме разбрал ... НЕ искам тънък гриф :D

 

@ KeRRANGKid Тея ме утрепаха бе как може да са толкова евтини .... харесах си 2 модела обаче единия е Trans scale което незнам какво означава... Някой ако знае да помага :thumbs_up:

 

Agile Septor Std 725 RN & Agile Pendulum 7

 

Влече ме първата понеже е с 2 адаптера а иначе за Schecter-a ме притеснява малко че е с Tune-o-matic (няма много място да мърда) а аз обичам да свиря с дебели и твърди струни.

Link to comment
Share on other sites

как може да са толкова евтини

 

Отговорът за щастие е съвсем резонен :D Фирмата търгува само онлайн и така избягват евентуалната надценка на посредниците. Китара Agile за 800 долара спокойно ще ти струва поне 1300 дракона в магазина. Освен това пичът, дето ги държи - Kurt, е супер отворен, следи прищевките и отговаря на всякакви запитвания по e-mail. Така че ако нещо те озадачава, пиши му.

 

Шектърът е супер блажен с тази мензура и Сиймор Дънканите, но с Agile евентуално би могъл да намажеш повече за парите си. Мисли му! :thumbs_up:

Link to comment
Share on other sites

С Seymour Duncan active Blackouts humbuckers е !!!

 

-> по-добрите адаптери за метъл :D)))) (според мен)

Edited by aitapeapea
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

От друга страна, грифовете им може да ти дойдат тънки, затова проучи хубаво какво точно се предлага.

 

Грифовете на Agile не са тънки. Всъщност са само с една идея по-тънки от Schecter.

 

@ KeRRANGKid Тея ме утрепаха бе как може да са толкова евтини .... харесах си 2 модела обаче единия е Trans scale което незнам какво означава... Някой ако знае да помага ;)

 

Ако забелязваш, прагчетата на Agile Pendulum са под наклон. Това е т.нар. "multiscale guitar". 7-ма струна стои на 27" дължина, докато 1-ва е на стандартната 25.5". Това е смесица от най-доброто в двата свята - дебелите струни стоят стегнати, а соловите не "изтъняват" към по-горните прагове. Проблемът на Pendulum е, че не сложиха адаптерът под наклон, което дава доста неприятен ефект при свирене на басовите струни(чува се все едно си на middle адаптер). Може би ще го оправят със следващата партида, може би - не.

 

BTW за рифове тип Machine Head това, което наистина ти трябва, е китара в Drop-B строй. Със седмак в B-Standard не стават повечето песни.

Link to comment
Share on other sites

Oook отказа ме от тази multiscale технология ;) Това за Drop B го знам, а и не си купувам китарата за да свиря Machine Head :coolp: Та като огледам цените и какво са писали колегите от sevenstring.org май ще си взема тази ЦЪККК Все пак 600$ е доста по-малко от 900$ ....................... А за 6 струнни баритон никой нищо не каза :ban: ???? По ми се ще да е с 6 но пак да си е с 27" мензура или нещо такова :butcher:

Edited by krismana
Link to comment
Share on other sites

 

Китарата на типа от Staind (да не те притеснява!) изглежда като перфектен шестструнен баритон. За цената вече не съм сигурен дали е перфектна ;)

Link to comment
Share on other sites

Да тая китарка също съм я набелязал да я пробвам .... обаче след като видях това се отказах от всякакви 7маци. Просто китарката е страхотна за цената си ;) а и май е с Blackouts (писах на фирмата да потвърдят) :butcher:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.