Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел.китара в некитарен усилвател


XeroND

Recommended Posts

Приятел на баща ми, предлага 300 вата усилвател. Марката е Монокор или Монокорд, или нещо си, а моделът беше нещо си...2000 (едва ли някой ще се сети, както обяснявам) :thumbs_up: Има входове за 4 микрофона. Искам да го ползвам за озвучаване на една група, която формираме за едно участие на живо. Искам през него да пусна китарата, баса и микрофона за вокала едновременно като сигурно за китарата ще ми трябва отделно от онези ефект педали за превключване на дисторшън, защото усилвателят разбира се няма дист.

 

Та искам да попитам дали е добра идея? Дали може да стане или ще има някакъв проблем в звука, сигнала и т.н. Какви тонколони ще ми трябват и т.н

 

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е добра идея. Поне няма да постигнеш добро звучене.

Какво точно ще озвучаваш? Мазе, хол. училищна стая, зала, градинско парти, стадион?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще е в двора на едно училище за към края на учебната година и не очаквам да има много хора, но все пак не знам. :D Преди не сме правили участие, нито озвучаване. През останалото време ще го използваме за репетиции. Има ли голямо значение, че не е китарен пък искам да слагам китара с ефект педал, че и бас китара. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм спец по озвучение, но за едно даскало предполагам, че всеки с по едно малко/средно кубе ще се оправи.

Според мен в такъв усилвател какъвто иска да използва колегата не е добра идея да се пуснат толкова и такива работи, но винаги може да се опита, а и ако няма друга опция.. :)

М/у другото колега провери оферти за апаратури под наем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако използваш само педалчета ще чуваш една пръдня общо взето.Трябва ти някаква симулация на китарен усилвател или истински такъв.Ако обаче използваш процесор работите може да седят по различен начин защото симулацията може да се сидържа в самия процесор.Аз много често по участия съм се включвал директно към пулт,но съм свирил с процесор,на който изпозвам симулация на китарен усивател.Така че или ти трябва процесор или някакво евтино китарно комбо(компромисен вариант) за малко пари.За колони би трябва да използваш 3 лентови с подходящо съпротивление.Колоните ще ти излезнат скъпичко...за тази мощност :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

digitech имат серия камиончета от по 60-70 лева с вграден speaker simulator. проблема в твоя случай според мен е, че ще стане мазало, когато включиш толкова много инструменти в един усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм спец по озвучение, но за едно даскало предполагам, че всеки с по едно малко/средно кубе ще се оправи.

Според мен в такъв усилвател какъвто иска да използва колегата не е добра идея да се пуснат толкова и такива работи, но винаги може да се опита, а и ако няма друга опция.. ;)

М/у другото колега провери оферти за апаратури под наем.

 

 

Става въпрос за двора на съответното "даскало" Малки/средни кубета (особено за бас) трудно "надвикват" акустични барабани.

 

За апаратурата под наем съм съгласен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колоните ще са проблем, защото не се знае дали ще намеря. Иначе мога да опитам с микрофон да взема от кубето за репетиции и така през големиа усилвател, но то ще някое 15 ватово кубе взето назаем и звукът като цяло не е хубав. А и ефект педалът има вероятност да се наложи да е назаем и не знам какво ще представлява. За бас китарата може да се намери отделно озвучаване.

 

Наистина за най-добър вариант ми се струва апаратурата под наем. Някой може ли да ме опъти къде мога да намеря информация, къде се предлага и с кого трябва да се свържа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКо не ти се занимава с кубета, а озвучаванията са епизодични, може да обмислиш варианта за наемане на процесори с прилични кабинет симулации. Това до някъде ще закърпи работата. Вече ти казаха за педалчетата със спийкър симулатор, въпреки, че аз съм скептичен, понеже при тях, най-често симулацията на кабинет е твърде примитивна. Естествено, най-добре е да се ползват китарни усилватели и (ако е необходимо) микрофони пред тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.