Jump to content
Българският форум за музиканти

Запитване за конкретен модел китара


noflip

Recommended Posts

Здравейте!

Интересувам се от ТОЗИ модел на CORT като вариант да замени проклетия ми Squier в близко бъдеще. Знам, че би било по-добре да се хвърля на малко по-висок клас китари, но това са ми възможностите в момента (даже се изхвърлям малко) и се интересувам от мнения за тази китара от хора, които са свирили или попадали на нея. Останал съм с впечатление, че Cort правят добри китари за парите, които им искат и тази китара отговаря на това, което търся (примерно set-in, без тремоло и тн). Ще се радвам на всички мнения за китарата, било то позитивни или отрицателни. (опитвам се да) Свиря всичко от ска до траш и на пръв поглед изглежда като добра китара за всякакви стилове. Ще съм ви благодарен за мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа Somebody Else се хвалеше с един такъв Корт (ама дали съвсем същия...) наляво-надаясно, че бил много добър инструмент... :greenball:

Направо може да си го питаш на лична...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, съм SomeoneElse, а не Somebody Else :greenball:

 

И второ - да, Cort-ът е добра китара и до сега не съм имал никакъв проблем с нея. Иначе въпросният модел е същият като моя, само че е с различен цвят (който аз бих предпочел, но просто когато аз взимах моята китара го нямаше). Затова, ако си се спрял точно на Cort - препоръчвам, няма да съжаляваш. Но не казвам, че това е единствената алтернатива, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

мерси за отговорите. сега видях, че Cort имат още една подобна серия - KX101 (може и да бъркам) която се различава само по адаптрите (SD вместо EMG) и по това, че няма maple top, а тялото е изцяло от махагон. предполагам, че когато тръгна реално да купувам китарата ще ги преслушам и двете в някой магазин и ще реша. засега гравитирам към KX1Q. иначе не съм решил твърдо да е Cort китарата, но просто конкретния модел доста ми хареса като спецификации.

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Топът на KX1Q е само фурнир за визуален ефект. Дебелината му е не повече от милиметър, поне на моята китара, ако съм видял правилно - имай го предвид. :) Tялото и грифът обаче са от солиден махагон.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

хм, сигурен ли си за дебелината? китарата е с релеф от лицевата страна, изглежда сякаш лицето е от поне 1 см клен. ако е така наистина значи ще избера от двата модела този, който има по-яки адаптри (по мое предпочитание).

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сигурен съм.

 

Шарката не е от релеф, а от специфичния начин, по който са подредени клетките на дървото (не защото наистина е релефно и запълнено с лак, отгоре, примерно :thumbs_up: ). А ако имаш предвид издутото тяло (archtop) - наистина го има, но това не пречи на фурнира.

 

Ефектът може да се постигне не само със солиден top, затова Cort са минали само с визуалната част. Звуковата част от клена (maple) липсва - имаш само махагон, реално. ;)

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
дам, archtop-a визирах. е, пак не пречи. махагон - махагон, кво да се прави :cheers2:

 

Toзи модел KX1Q прилича изключително много на IBANEZ SZ520 (и като спецификации). Тъй като IBANEZ-а е правен в Корея в заводите на Cort, човек почва доста да се чуди :pray:

 

Ibanez-a е хубава китара, но на старо струва колкото (че и повече) от KX1Q нов. KX101 е още по добра идея заради SD адаптерите, но не съм го виждал да се продава в България и нямам идея колко би струвал. KX1Q e около 550 лв. в Динакорд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично съм пипал китарата. Добра е, на мен лично ми харесва. Удобна, лека, за тея пари е идеален избор. Ако вложиш някой друг лев може да видиш и за Washburn WI сериите, аз свиря с такава и съм изключително доволен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че пробутвам (макар че малко така излиза), но в момента поне 2ма човека продаваме Ibanez RG 370 DX на цена доста по-ниска от тази на корта, който си е харесал автора. И аз и SomeoneElse, продаваме въпросните ибанези (SomeoneElse, може и да е продал своя или да го е спрял, да си каже ако има промяна :cheers2: ). Та сигурно има и други хора, продаващи такива или подобни китари на цени по-ниски от въпросния Корт. Не казвам, че е по-добър вариант (ама все си мисля, че е), но най-малкото не е по-лош, а и от финансова гледна точка е по-дбре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.