noflip Публикувано Май 25, 2010 Публикувано Май 25, 2010 Здравейте! Интересувам се от ТОЗИ модел на CORT като вариант да замени проклетия ми Squier в близко бъдеще. Знам, че би било по-добре да се хвърля на малко по-висок клас китари, но това са ми възможностите в момента (даже се изхвърлям малко) и се интересувам от мнения за тази китара от хора, които са свирили или попадали на нея. Останал съм с впечатление, че Cort правят добри китари за парите, които им искат и тази китара отговаря на това, което търся (примерно set-in, без тремоло и тн). Ще се радвам на всички мнения за китарата, било то позитивни или отрицателни. (опитвам се да) Свиря всичко от ска до траш и на пръв поглед изглежда като добра китара за всякакви стилове. Ще съм ви благодарен за мненията. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Ако не се лъжа Somebody Else се хвалеше с един такъв Корт (ама дали съвсем същия...) наляво-надаясно, че бил много добър инструмент... Направо може да си го питаш на лична... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Първо, съм SomeoneElse, а не Somebody Else И второ - да, Cort-ът е добра китара и до сега не съм имал никакъв проблем с нея. Иначе въпросният модел е същият като моя, само че е с различен цвят (който аз бих предпочел, но просто когато аз взимах моята китара го нямаше). Затова, ако си се спрял точно на Cort - препоръчвам, няма да съжаляваш. Но не казвам, че това е единствената алтернатива, разбира се. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Първо, съм SomeoneElse, а не Somebody Else Така, така... Цитирай
noflip Отговорено Май 26, 2010 Автор Отговорено Май 26, 2010 (Редактирано) мерси за отговорите. сега видях, че Cort имат още една подобна серия - KX101 (може и да бъркам) която се различава само по адаптрите (SD вместо EMG) и по това, че няма maple top, а тялото е изцяло от махагон. предполагам, че когато тръгна реално да купувам китарата ще ги преслушам и двете в някой магазин и ще реша. засега гравитирам към KX1Q. иначе не съм решил твърдо да е Cort китарата, но просто конкретния модел доста ми хареса като спецификации. Редактирано Май 26, 2010 от noflip Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 26, 2010 Отговорено Май 26, 2010 (Редактирано) Топът на KX1Q е само фурнир за визуален ефект. Дебелината му е не повече от милиметър, поне на моята китара, ако съм видял правилно - имай го предвид. Tялото и грифът обаче са от солиден махагон. Редактирано Май 26, 2010 от SomeoneElse Цитирай
noflip Отговорено Май 28, 2010 Автор Отговорено Май 28, 2010 (Редактирано) хм, сигурен ли си за дебелината? китарата е с релеф от лицевата страна, изглежда сякаш лицето е от поне 1 см клен. ако е така наистина значи ще избера от двата модела този, който има по-яки адаптри (по мое предпочитание). Редактирано Май 28, 2010 от noflip Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 (Редактирано) Сигурен съм. Шарката не е от релеф, а от специфичния начин, по който са подредени клетките на дървото (не защото наистина е релефно и запълнено с лак, отгоре, примерно ). А ако имаш предвид издутото тяло (archtop) - наистина го има, но това не пречи на фурнира. Ефектът може да се постигне не само със солиден top, затова Cort са минали само с визуалната част. Звуковата част от клена (maple) липсва - имаш само махагон, реално. Редактирано Май 28, 2010 от SomeoneElse Цитирай
noflip Отговорено Май 28, 2010 Автор Отговорено Май 28, 2010 дам, archtop-a визирах. е, пак не пречи. махагон - махагон, кво да се прави Цитирай
webdude Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 дам, archtop-a визирах. е, пак не пречи. махагон - махагон, кво да се прави Toзи модел KX1Q прилича изключително много на IBANEZ SZ520 (и като спецификации). Тъй като IBANEZ-а е правен в Корея в заводите на Cort, човек почва доста да се чуди Ibanez-a е хубава китара, но на старо струва колкото (че и повече) от KX1Q нов. KX101 е още по добра идея заради SD адаптерите, но не съм го виждал да се продава в България и нямам идея колко би струвал. KX1Q e около 550 лв. в Динакорд. Цитирай
field3r Отговорено Юни 16, 2010 Отговорено Юни 16, 2010 Лично съм пипал китарата. Добра е, на мен лично ми харесва. Удобна, лека, за тея пари е идеален избор. Ако вложиш някой друг лев може да видиш и за Washburn WI сериите, аз свиря с такава и съм изключително доволен. Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 16, 2010 Отговорено Юни 16, 2010 Не че пробутвам (макар че малко така излиза), но в момента поне 2ма човека продаваме Ibanez RG 370 DX на цена доста по-ниска от тази на корта, който си е харесал автора. И аз и SomeoneElse, продаваме въпросните ибанези (SomeoneElse, може и да е продал своя или да го е спрял, да си каже ако има промяна ). Та сигурно има и други хора, продаващи такива или подобни китари на цени по-ниски от въпросния Корт. Не казвам, че е по-добър вариант (ама все си мисля, че е), но най-малкото не е по-лош, а и от финансова гледна точка е по-дбре. Цитирай
Recommended Posts