Jump to content
Българският форум за музиканти

От къде да взема това


Recommended Posts

Здравейте, реших да стегна една акустична уестърн китара . Смених праговете , лакирах и опрях до това - http://hristo9611.snimka.bg/hobby/mostche-...503987.18869290 , което се поставя така - http://hristo9611.snimka.bg/hobby/mostche-...503987.18869293 .

При мен това вече е много изхабено , което снижава височината на струните и допринася за неприятно браждене .

Въпросът ми към вас е от къде мога да закупя това нещо?

Редактирано от balombi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, това ако си от София можеш от musicjam-a на Трапезица 6, с метрото и си там: musicjam.hit.bg мисля че пластмасовото е 2лв, а графитното 4 или нещо такова. Има и един друг магазин до Камертон там май сущо продават но не съм съвсем сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се в посоченият по-горе магазин и питай дали няма да ти го изпратят. Всички други варианти ще ти излезнат доста по-скъпо. Особено от чужбина, особено от добър материал, като кост например. Самата заготовка струва относително евтино (освен ако не е особен/екзотичен вид кост), но транспорта няма да е толкова евтин при всички случаи.

Освен това ти трябва заготовка, а не предварително направено, защото са различни размери за различните китари. След това трябва да си го оформиш сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях взел за моята акустична китара подобно на това мостче: цък. Според мен ще е най-добре да отидеш да попиташ в някой по-голям музикален магазин - сигурен съм, че ще се намерят подобни аксесоари. Гледай обаче, задължително да е от кост или графит или някакъв друг твърд материал, за да не стане след време като това на снимката, която си постнал. Това, което дадох за пример е от бизонска кост. Също гледай да бъде скосено по дължината под ъгъл около 45° в посока струните и това скосяване да се обръща, там където ще лежи 2-ра струна - предполагам ще го видиш на снимката :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eто как се прави:

http://frets.com/FRETSPages/Musician/Guita...ewsaddle01.html

 

Не е абсолютно задължително да е от кост (от графит аз специално не съм виждал за акустична китара, но може и да има, знае ли човек), но се води че е по-добре, което моят скромен опит също го сочи. Fosilized Walrus Ivory e най-доброто, което съм използвал. Звучи чудесно и изглежда добре. Изхабяването с времето се получава и на костените, между другото.

 

Компенсацията може да е не само на 2-ра, но и на 6-та струна, ако се свири в някакви по-различни строеве, относително често (като Dropped D, Double dropped D, DADGAD, Open G & т.н.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@balombi

Всъщност се оказа, че съм с погрешна информация. Бях питал преди време относно едни нътове на graph tech, нещо подобно на този:

218410.jpg

и ми казаха, че били от някакъв композит с графит. Днес се разрових в интернет и се оказа, че са ме излъгали - тези нътове и мостчета са направени от TUSQ, което представлява изкуствена слонова кост. Така, че ако търсиш нещо подобно, питай дали е направено от TUSQ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехе това същата като мойта Орфейка.Аз скоро и залепих грифа че беше се отлепил стана добре.При мен обаче струните не се захващат с нитчета а си минават през отвори.Аз имам същия проблем като теб но на мен ми го няма предният нут.Аз обаче смятам да си го направя сам пък ще видим какво ще стане.Не ми се дават пари за нещо което мисля че ще мога да го стъкмя някак си.Китарката иначе си я бива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е намерил човека, но за да не правя еднаква тема в форума, реших да ви питам дали се намират такива в БГ, в каталога на musicjam не видях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.