Charlie_Luciano Публикувано Май 22, 2010 Share Публикувано Май 22, 2010 Как да преминавам бързо от нормално държане на перцето към такова за pinch harmonic? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shlioki Отговорено Май 22, 2010 Share Отговорено Май 22, 2010 Перото се държи по един и същи начин и в двата случая, няма нужда от преминаване Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Май 22, 2010 Share Отговорено Май 22, 2010 Зависи от техниката ти на държане на перо. Аз лично съвсем леко давам показалеца назад и палеца напред при pinch harmonics. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Май 23, 2010 Share Отговорено Май 23, 2010 Aз държа перото близо до върха и не ми се налага никакво сменяне на постановката при правене на такива флажолети. Явно е индивидуално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Май 23, 2010 Share Отговорено Май 23, 2010 Уважаемия колега Nessor в нашето детство беше изобретил техника за pinch harmonics,без да се сменя постановката на дясната ръка(сиреч тоноизвличането става с пениз върху фингърборда) и можете да го попитате как става... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TodorTodorov Отговорено Май 30, 2010 Share Отговорено Май 30, 2010 много често използвана техника от Дарел ( Пантера ) . наистина от голямо значение е захвата на перото а тънкоста на тая техника е простичка просто струната се удря едновременно с перо и с пръст - палец в случая друг по сложен вариант е удряш 0 на която струна ти хареса ако имаш флойд роуз хващаш го смъкваш го на долу пак с удар на 3 5 7 12 като удара е флажолет и става по криво почти на всяка една китара флажолета на 9 ти праг не е точно там а между 9 ти и 10 ти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 забелязал съм, че много хора имат различна техника за постигането на този звук. аз не си променям постановката на перото, колкото използвам палеца. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 Перото се държи по един и същи начин и в двата случая, няма нужда от преминаване И аз така правя. (само че за разлика от тази снимка, с по-тънко перо става по-лесно); Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 ^^^^^^ Т'ва е относително Аз с тънко перо не мога да ги правя :< Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroLambov Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 Аз разчитам на късмет... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djbnz Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 За флажолети на мен ми е най-добре със симетрични дебели, твърди перца (около 1мм) със заоблени върхове. Държа си палеца близо до върха и не сменям въобще постановка. За всеки е различно, но веднъж намериш ли най-удобният ти вариант всичко останало е практика. По едно време даже по 150-200 флажолета на ден за практика правех за да се науча. Все пак Zakk Wylde ми е един от любимите китаристи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 В дясната ръка ма хватка не само как държиш перото но и къде по дължината на струната опитваш,сиреч не стават навсякъде-пробвай по-напред към грифа става по- нисък тона а по назад към бриджа по-висок.Също вибратото на лявата ръка има значение то усилва в малка степен флажолета и го кара да звучи по-дълго и натурално.Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts