Jump to content
Българският форум за музиканти

Charlie_Luciano

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Charlie_Luciano's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ингви. Човече. Ако си беше направил труда поне да изслушаш оригинала (в който свири не Гилмор, а Сид Барет), щеше да чуеш, че и там липсва структура. За да ти спестя труда - Interstellar Overdrive се състои от кратък риф, повтарящ се 4 пъти в началото и 2 пъти в края, всичко останало (вариращо между 4 и 16 минути в зависимост от версията, която слушаш) е свободна сайкъделик, да не кажем авангардна, импровизация, наблягаща повече на придаването на определени асоциации, отколкото на безкрайно блъскане по пентатоники. Какво означава „али-бали”? Какво означава „безсмислено стържене”? Да не си броил колко пъти барабанистът ни е свирил? И я ми дефинирай „истински музикант”, ако обичаш… Няма да коментирам абсурдните твърдения, че такива като нас развалят музикалната сцена в България, безсмислено е. Сърдечно моля всички четящи да изслушат поне веднъж изсвиреното от нас и да кажат – наистина ли сме толкова зле и трябва ли да се преориентираме към математиката или програмирането например, или Ингви избива комплекси? Благодарим предварително…!
  2. В авторска е, защото повечето е импровизация. Свирели сме заедно общо 2 часа преди да запишем.
  3. Здравейте, свиря на китара от година и половина, и до скоро си свирех главно по табулатури. Таа, наскоро дамата на сърцето ми ме помоли да й изсвиря една песен, която обаче няма таб никъде. Таа, имам някакъв слух (песните с рифове от по 5 - 6 кварти и простите вокални мелодийки си ги без проблеми). На тази песен обаче пичът е с капо и не мога да видя горе - долу какво хваща като акорди на лайвовете. Моля само да ми кажете акордите, които ползва, с останалото ще се оправя сам. Песента е тази: От това, което виждам от live клиповете май първо свири D|D|Gmaj7|D Поради неналичието на капо, го свиря това като C|C|Fmaj7|C ии горе - долу звучи.
  4. Jimmy Page, Dave Mustaine, Jeff Beck, Eric Clapton, Zakk Wylde, John Petrucci, Josh Homme, Keith Richards
  5. Моля кажете какво ми куца: Цък
  6. Charlie_Luciano

    Pinch Harmonics

    Как да преминавам бързо от нормално държане на перцето към такова за pinch harmonic?
  7. Издирвам един магазин за китари. Бяха ми казали, че е до Пиротска (не става дума за този в "Малкия ЦУМ"). Ако знаете кой е, може ли да обясните как да стигна до него?
  8. Здравейте. Посещавам форума от доста време, дори си купих китарата през него. Интересувам се дали някой има предложения за уроци по пеене. Искам да овладея само някои основни техники на напрягане на гласните струни, дишане и подобни.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.