vhcs Публикувано Май 19, 2010 Публикувано Май 19, 2010 Здравейте, пак ме сърбят ръцете и съм метнал око на Marshall JVM 410H. Някой да има някакви наблюдение за тоя модел на Маршал? Тръгнах от класиката JCM800 които несъмнено има отличен тон ама JVM 410 си е модерна машина с хай-гейн и много опциии. ... та реших да питам Мерси за мненията предварително! Алекс Цитирай
synchu Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 Еми мини през София (ако не си тук още/вече/май )/Икономов и пипай, май имаше ако се не лъжа. Хем ще можеш да сравниш един до друг с JCM серията. Май и в Динакорд имаше Маршали, но не се сещам какви модели Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 Извинявам се че питам тук, но въпросът е що-годе свързан с JVM410H. Има ли го в София Дейв Мъстейнския кабинет (MARSHALL MR1960ADM) - да може да се пробва? Че аз съм от дальеко и ми трябват напътствия. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 Аз имах такъв. Човече, това нещо ще ти откъсне главата! Имаш 12 различни бленди на топ усилвателите на Маршал и можеш да свириш всякакви неща, за които се сетиш. Имам семъл, който е на компа вкъщи с PRS + hi gain red chanel и ако те интересува ще го постна. Цитирай
metalhammer Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 JVM е един модерен complicated китарен усилвател 4 канала , мастър волюм бууст , лууп , отделен сенд /инсърт преди крайното стъпало , ривърб за всеки канал , миди , емулиран изход (ако си си забравил мика или те мързи). В общи линии съдържа всички възможни функции накуп които са стандартни за китарните ампове последните 10 години. Тук въпроса опира до това дали самия китарист търси такава космическа совалка - защото тогава трябва да се пробва доста защото подобен вид совалки има доста на пазара вече е и важно дали пасва на нещата които са в неговата глава. с JVM вярвам всеки китарист ще успее да си направи няколко бленди които да му харесват! Другото направление е споменато във въпроса - jcm 800 един супер протичък амп само с един тонкоректор и един саунд.Използва се до ден днешен от по ерудирани китаристи със стаж които залагат на минимализма. Използва се волюма на китарата и всеки мъничък нюанс на звукоизвличане. По една или друга причина ще има китаристи и от двата фронта. Като пример ще вметна разговора ми с човек от форума който притежава JVM и още няколко маршала но казва , че той му звъчи твърде 'модерно' , а се търси по класически звук и търсенето му не е приключило.... Цитирай
vhcs Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 мерси за отговорите !!! Дими, както винаги беше изчерпателен ... очаквах да чуя и разни технически детайли ама изглежда ти е писнало да спориш с тиквеничковчетата из форума и си трайкаш мииии май JVM 410 ще бъде, ама тия дни ще се разходя все пак да го чуя и на живо, че от семпли се придобива представа ама на живо си е друго. В интерес на истината търся по класически звук с модерен OTтенък ... така че си надявам това да е машината, пък и цената е що годе поносима за този клас ампове. Цитирай
vhcs Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 ъъъъ Икономов къде е в София ? не съм бил още там ... дори май един наш модератор бачка там ... доколкото чух Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=e89d566...1927d&tip=1 Цитирай
metalhammer Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Предполагам най интересното е как е реализиран преампа, защото крайния амп е ясен - стандартен както винаги , ривърба е солидстейт но е микснат в лампов буфер. Ето преампчето: Както и се предполага , за 4 канала се използват едни и същи ламби като се превключват от куп релета . Стандартното използване на 5 триода в преамп като последния винаги е катоден повторител (следователно 4 гейн стейдж и то условно). Клиин: входен триод и диретно на последните 2 (2+1) Крънч: 3 триода и катоден повторител (3+1) Хайгейн: Стандартен хайгейн с 4 триода и катоден като имаме доста хладен 3 триод за получаване на яка компресия. (4+1) Крънча си е напълно в стил хотроднат jcm 800 2204 Хайгейна е с вече откритата топла вода с хладен гейн стейдж за много компресия - което обезсмисля ползването на стомп бокс за добавяне на компресия. Не съм преглеждал суичинг матрицата предполагаемо двата хайгейн канала са просто един и същ но с отделни корекци (гейн +ек +вол). След дълго чакане Маршал най после попълниха празнината във продуктовата си гама със стандартен 4 канален мултифункционален амп съобразен с останалите качествени продукти на пазара (явно конкуренцията го наложи). Дано маршал са свалили конските капаци и са разбрали ,че отдавна не са законодател в този сегмент и трябва да са адекватни на пазара , времето ще покаже ... Цитирай
vhcs Отговорено Май 21, 2010 Автор Отговорено Май 21, 2010 Мерсаж Дими за добрата информация !!! мерси и за линка ама там е сесията и на теб ти излиза адреса а на мен не. Ще се радвам на адрес и телефон ако някои има. Мерси предварително ! Цитирай
Recommended Posts