Jump to content
Българският форум за музиканти

Six Feet Under - Feasting On The Blood Of The Insane


MR_STENCH

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Много автентично ти се е получило. Явно го можеш това нещо. Във втория микс си има и пространство, разпрострян е звука - съвсем автентичен!

Ако споделиш и как е направен записа, още по-добре. Започни от китара, адаптери, преамп-интерфейс... до слушалки или монитори.

Редактирано от Adversarius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Нищо особено като техника не е използвано при записа. Китарата е евтино Strat копие с "noname" Humbucker на бриджа купен втора ръка за 20лв. От китарата в Behringer ТО-100 Overdrive който използвам да Boost-на самоделният си 30W лампов амп. Следва кабинет 1Х12 с 50W Celestion говорител. Ампа на Modern с Gain някъде на 10 - 11 часа. От педалчето драйва на нула, тон по средата левел-а и той. Пред кабинета микрофон Behringer Ultravoice - 30-тина градуса Off Axis близо до периферията на говорителя. Микрофона в преамп-самоделка, от там в компютъра и по-специално в M-Auido Audiophile 2496. На записа има три китарни трака. Два отместени на по 80% в ляво и дясно и един в средата с около 5db по-ниско ниво и добавен Reverb. Лявата и дясната китара имат само EQ и Lowpass филтри на 10Khz на вторият микс. Софтуерни барабани EzDrummer&Addictive Drums, бас също - Hypersonic... Reaper хост... слушам и смесвам на домашната си аудиосистема през 5-лентов еквилайзер, крайно стъпало Quad 405 и две озвучителни тела тип Хорни. Общо взето.... от немотия с 50% DIY техника и подръчни средства като например табуретка вместо стойка за микрофона :whistle: Та такива ми ти работи....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Виж сега няма значение какво изпозлваш за стойка на микрофона с ква китара свириш и т.н. просто ти го можеш.Уникат си ти :whistle:

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Определено не съм, но се радвам, че ви харесва :thumbs_up: и благодаря за положителните отзиви. Понякога нещата стават по-сполучливи... понякога не... :) .

 

KeRRANGKid, всъщност от барабаните и аз съм доволен единствено от касата :hysterical: . Идеята ми беше да я направя по... "тежичка" и това, което успях да измисля беше да хакна един Pitch Shift на TAMA-та в Addictive Drums от -2.5sm. Бараначето също е от там, а чинелите и томовете са от EzDrummer.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз обичах да смесвам барабанчетата на EZ и AD, понякога и касите, и да оставям чинели и фус само от AD. Просто идеи.

Крайно време е да си поиграеш с Metal Foundry между другото, възхитителен е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.